Cuce Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 katil öldürmek cinayet değil yanı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 değişir o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 aynı şey değil , yaşlı,özürlü ve ya bitkisel hayattaki insanların öldürülmesi toplum sağlığını kötü etkiliyecektir,ayrıca o insnalar cezalandırılmayı hakedecek hiçbirşey yapmamış,toplumun kurallarına karşı cıkarak toplumu reddetmemişlerdir. dedesi sırf yaşlı olduğu için öldürülen bir kişi,çocukları sırf hasta doğdu diye öldürülen bir aile,vb,devletten haklı olarak korkucak-cekinecek-nefret edicektir.buda sağlıklı bir toplumun gelişmini engeller. örneklerinle idam arasındaki bağlantıyı ben kuramadım...işte biri katletmek..birisi haklı ceza. duygusal bakıyorsunuz,ben sertlik taraftarı değilim,gerçekçiliğin taraftarıyım. humanizm..eyvallah...peki gercekci olmaya ne dersiniz...temiz kullanma suyuna erişimi olmayan ,hayatları boyunca telefon görmedne ölen insanların olduğu bir ülkede,nedir hümanizm,ne oluyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 ya zaten boktan bi dünyada yaşıyoruz, insanın insana ne yapabilceğini düşünmek bile başımı ağrıtıyo uykularımı kacırıyo delirtiyo yavaş yavaş benı, buda humanizmin bi parcası olduğu için bunada ttunmamız gerekitiği ne kadar romantik gelsede kulağa cok realist bi durum. eğer sefaletten aclıktan öğretimsizlikten bahsediceksek, bu ülkenın para bulmak için, idam mahkumlarını beslemeklemeyi kesmekten önce yapması gerekenler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 var eyvalalhta...x ten başlayalım o zman..oo x ten once y var...y den başlayaım..yden once r var..ohoho..nereya kadar hocam başla işte bulduuun yerden... hiç bir mevzuyu konusup tartısamayızo zaman bence.. "o konuyu konusacamıza su sorunu tartısalım" diye bence tabi bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 devlet kendine yönelik işlenen suçları affetsin, topluma yönelik suçlara toplumun kendisi karar versin. bir elit kesimin toplum bilincinin aksinde hüküm yürütmesi yanlıştır. toplum bilincine göre idam cezası gerektiren durumlar varsa, bu durumda idam infaz edilsin, yoksa idam olmasın. benim kanaatim budur. atıyorum, benim ailemden birilerini öldürdü birisi, sonra bu adamı hapse attılar, bi kaç yıl besleyip sonra çıkardılar. bu durumda benim adalet mekanizmasına ve toplum dinamiklerine nasıl saygım kalsın? kalmaz. ne avrupa, ne amerika, ne iran ne de başka bi yerin değerlerine göre hareket etmek doğru olur. kendi değerlerimizin farkına varmalı, ezik olmadan bunların doğrultusunda hareket etmek gerekir diye düşünüyorum. şahsi kanaatimce, idam cezası bazı durumlarda gereklidir. aftan asla yararlanamayacak şekilde bir yıl hapis cezası çektikten sonra infaz edilmesi doğrudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 vergı kacakcılarından baslıyabiliriz meselaeğer devletin fakirlere para ayırmasını düşünüyorsak, hanı yine tepki alıcam ama orduya ayrılan paradanda kısabiliriz, yalan dolan ihalelerden, yolsuzluktan. hanı bunların her biri tek basına "beslenılen" mahkumlardan daha cok mali zarar vermiyormu devlete? horace, toplum bilinci bu kadar homojen bişeymi, kime neye nereye bakıcaz nerde arıycaz toplum bilincini, sinopta verilen cezayla antalyada verilen ceza farklımı olucak. [ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 11:12 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 haklısın cuce,belki yanlış hava basıncında tutlan arba lastikleri bile bir yılda "beslenilen" suçlulardan daha maliyetli oluyordur devlete. ama ben hala dediklerimin arkasındayım,oda bir adım,tüm vergi kaçakarını önlesek,israfı durdursak vb fln yapsak bile,"beslenen" suclulara ayrılmış kaynaklar,geri kalanlarından alınmış kaynaklardır.benim haketmediklerini düşündüğüm bir maliyet.küçük bir maliyette değil hemen lölö yapmayın.üstelik tamamen gereksiz bir maliyet...adamı 4 metrekare bir odada ölüme terkediyorsun.. o adam içeride delirecek,ruhsal sağlığını koruması neredeyse imkansız..her günü bir eziyet olacak,hiçte benden daha humanist değil idam karşıtları. ayrıca şunuda belirteyim ben Türkiyede idamdan değil..doğrudan idam cezası üzerinde düşündüklerimi sölüyorum.şu an için hukuk mekanizmalarına tam güvenmediğim için,adil tarafsız yargıya tam inaamadğım için,türkiyede idam cezasına kesinlikle karşıyım,onuda söleyeyim. ya bu arada...ben idam yanlısı değilim...ama bu threadde o kadar bana aptalca gelen argümanlar vardıki...dayanamadım...idam cezasına karşıysamda tek nedeni var,geri dönüşü yok,adam suçsuz çıkarsa olaydan 20 yıl sonra,mal gibi kalırsın,belki ilerde hukuk sistemleri geliştikçe ve adli tıp teknolojisi ve teknikleri ilerledikçe...idam yanlısı olurum...ama şu an değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 said: horacegoesskiing 26 Eylül 2007, Çarşamba - 04:02 tarihinde demis ki: devlet kendine yönelik işlenen suçları affetsin, topluma yönelik suçlara toplumun kendisi karar versin. bir elit kesimin toplum bilincinin aksinde hüküm yürütmesi yanlıştır. toplum bilincine göre idam cezası gerektiren durumlar varsa, bu durumda idam infaz edilsin, yoksa idam olmasın. benim kanaatim budur. Devlet dediğin kurum da toplumdaki insanlardan oluşur. Onlara elit olma hakkını toplum verir, toplum alır. Yoksa ben mi yaniliyorum? Günümüzde hâla insanlar arası sınıflar var mı? Bunun yanında bazılarımız "Asmayalım da besleyelim mi" felsefesinden bahsediyor. Tamam haklısınız suçlunun bakımı için para harcanıyor ama ona ömür boyu harcıyacağınız para devletin aldığı bir F16 parası ile o muebbetlerin hepsini doyurur. Eğer yanılıyorsam aydınlatın lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Neden besliyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 iyide devlet bir f16 parasıyla 2 aylık borç faizide öder o paraya ihtiyacımız var kardeşim bizim cocuk okutucaız o parayla okul yapıcaz hastane yapaıcaz ekstra bi paramız olsa eyvallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Diyorum ki çok cüzii bir miktarlardan bahsediyoruz. Ayrıca diğer postlarda dediklerimi tam okumadıysanız yada unuttuysanız burada tekrarlıyayım ülkenin durumunun iyi olmadığına değinmiştim bunun yanında ilerleme kaydetmek için bazı fedarkarlıklar yapılması gerektiğini söylemiştim. O halde 1 F16 olmayız hapistekileri besleriz 1 F16 daha almayız okul yaptırırız. Sonuçta hapiste olan insanın bile bir faydası olabilir. Örneğin hepsinin adam akıllı çalıştırılması gibi... Fakat başta da söylediğim gibi bu konu hakkında konuşurken ideal bir ülkeden bahsediyorum. Türkiye'nin şu anki durumuna bakarsak hapislerin ne halde olduğu malum yani bana göre önce ceza yasası ve hapisle ilgili düzenlemeler yapılmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 birine ceza verme hakkın olduğunu düşünüyorsan ve ceza veriyorsan, besleme sorumluluğunuda üstüne almışsın demektir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 @Cuce Ben alıyorum arkadaşlar sanırım almak istemiyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2007 ceza var,ceza var. bir birey ona sunulan haklardan yararlanıp,imkanları değerlendirip,sonra ona o hakları veren-koruyan otoritenin koyduğu kurallara karşı çıkarsa,sonuçlara katlanmalıdır,o kurallar ve o cezalar bir günde uydurulmadıki be güzelim derler adama. [ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 22:55 tarihinde, DoGMeaT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar