mountaindew Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Çok içler acısı bi durum tembellik ve yaratıcı olmaya çalışmanın istenmeyişi insanımızı gereksiz amibler haline getiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mountaindew Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Abi cevabın bile tembel. Sonra vah vah biz niye geri kaldık diye ağlıyoruz hep beraber. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Guardian Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 St nedir?[hline]Infernal_Reborn, 07 October 2003 17:28 tarihinde demiş ki : bi garip hissediyorum walla kendimi ne hayvani cazibem warmış yauw turk frp yazarlarinin birle$tigi dunya(link ini duzlettim) Hic bitmeyen Efsaneler kimsesizlerin siirleri Miranin omnis Grim Fandango Turkish Fan Club Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magic Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 ST = Story Teller, Dungeon Master'ın White-Wolf'taki ismi.. Hmm Şimdi sorunun bir çok cevabı var, en genel olanlarını şöyle bir ele alalım ; - Türkiye'de insanlar RPG oyunlarını oynatmanın ne demek olduğunu bilmiyor. Zor bir şeymiş gibi gösteriliyor çevremizde oyun oynatmak.. - ST'lik ilk başlarda kolay olsada, sonradan zorlaşan bir statü. Oyuncular her zaman daha fazlasını istemeye başlayınca sıkıcı olabiliyor :) - Hakkını vererek işi yapmaya çalışmak zor geliyor. - Tembellik hat safhada. Sanırım en genel sorunlar bunlar. Gerçi bunlarıda maddeleştirmeye gerek yoktu, hepsi aynı yere çıkıyor çünkü. Birbirine ısınabilmiş bir çevre yok, herkes başkasından bir şeyler yapmasını bekliyor. Bu durumda karşımıza karmaşık bir tablo çıkıyor... Garip bir durum, düzeltilemez değil sadece bu iş için uğraşmak isteyen kişilere yardım edilmiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 eğer neden white wolf ST'ı yok diye yakınıyosan cevap açık. white wolf oyuncularının beklentileri büyük. eğer bunu ilk oyundan karşılamazsan, çok sıkıcı hallere düşebiliyosun. dolayısıyla misal kendi adıma white wolf anlatmaktan çekiniyorum. eğer genel olarak neden game master bulunmuyo dersen bunun nedenini tembelliğe bağlayabiliriz. magic'e de katılıyorum. süper zor bi işmiş gibi gösteriliyo game masterlık. ama bu düşünce bi gün zorlanarak game master konumuna itilene kadar sürüyo. gerçi o günden sonra bi daha kolay kolay player mevkiine geçemiyosunuz tekrardan ama naapalım :)[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Türkiye'de "FRP oynuyoruz" diyen kimi görsem, çoğu UO'dan FRPye geçmiş kişiler. Onlar D&D 3e oynuyor. Bazıları direk D&D 3e başlamış kişiler. Kısıtlı bir kitle var Whitewolf oynayan. Bu whitewolf oynayan kişiler zaten hardcore oyuncular. Adamlar hikaye istiyor, sıradan frp senaryosu onları kesmiyor. Ayrıca oyunlar en fazla 3 sezon sürüyor. Ondan sonra ya karşılaşmıyorlar, ya da sıkılıyorlar başka bir oyuna başlıyorlar. Bundan dolayı da her oyunda ilginç ve sürükleyici hikaye yazmak, bunu da hardcore oyunculara beğendirmek çok zor. Ha WW ST'si olsan bir de oyuncu bulamama problemi var o da ayrı mesele :)[hline]Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Amroth Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 ama sonuç da bu işi iii yapan insan sayısı bence çok az... ama oyun süreleri boyunca da player lar yeterli zevki alıyolar ve oyunların kısa sürmesi de kötü bir olay bence çünkü ben ww de karakerlerime hep geç ısınırım ve tam bu ısınma süresi bittiğinde oyun tayfası dağılıyo bu da beni ww den soğutuyo aslında... ve bence bu türkiye de fazla st olmaması olayıda üşengeçlikden deil sonuçda tamam üşengeç st ler gördüm adamlar oturup adam gibi quest hazırlamaya üşeniyolar... yine de elimizdeki st sayısı yeterli bence , hoş st lerin bi de oyun oynama istekleri var ki onlara oyun oynatıcak st sayısı az... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 * adamlar hazırcı * dışardan dmlik sıkıcı gibi görüünüyor (tüm arkadaşlarım sıkılmıomusun der dmlikten) * yaratıcılık yok[hline]Bin Dost Az,Bir Düşman Çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syh Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 üniversite ortamlarında açılan oyunlarda genellikle white-wolf ve ad&d olmayan sistemler daha ağırlıkda oluyor. biraz oralarla muhattab olursanız sayının hiç az olmadığını ve genede ww, gurps shadowrun modeli oyun oynayıcı/oynatıcıların wizards oyunları tayfasından uzak kalmak için kendi aralarında takıldıklarına şahit olursunuz.[hline]I wield the darkness itself ! Not mere shadows Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 whitewolf D&D kadar reklamı yapılan bir sistem değil, doğal olarak oyuncu daha az olduğu için ST de az. benim gibi bilmeyen bayağı adam var, hatta biri ST nedir diye sormuş (o sormasa ben sorardım zaten). DM deyince herkes anlıyo(hatta sorunun cevabı whitewolfun DMsi diye bişeydi) hani whitewolf hastaları varsa(ki kesin vardır) kimdir nedir bu oyundan bahsetsin(gerekli malzemeler nerden bulunur vs.) böylece oyuncu sayısı, onla orantılı olarak üşengeçliği üzerinden atabilmiş ST sayısı artabilir. ben şahsen merak ediyorum nedir? diye[hline]*!onun için mantığın bir önemi yoktur... ve ağzından salyalar saçarak gülmektedir* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 bi neden de white wolf st'ının olmaması zaten. ben 7 senede 3 kere falan whitewolf oyunu oynadım. ikisi conventionlardaydı -ki metucona gitme fırsatım hiç olmadığı için katıldığım yegane conlardır bunlar- birisi de iki session oynayabildiğimiz gariban bi mage oyunuydu. şunu da belirtiyim hiçbi oyun da kitapları okurken bende oluşan beklentileri karşılamaya yetmedi. dolayısıyla "aha budur" diyebileceğim bi oyun göremedim. ben de yarım yamalak ww bilgimle (kural bilgisi diil. atmosfer vs.) bu işe hiç yeltenmemeyi yeğliyorum...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mountaindew Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 white wolf d ve d yi dover. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 açıkça soruyorum: whitewolf nedir? ve madem d ve d den daha iyi olduğunu biliyonuz ne söylemiyonuz( bu arada sebepsiz adam kesmeye son!!)[hline]*!onun için mantığın bir önemi yoktur... ve ağzından salyalar saçarak gülmektedir* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mountaindew Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 www.white-wolf.com www.exaltedcompendium.com bir de zamanın varsa istanbulda isen cumartesileri (Bazen çünkü durumlardan dolayı sürekli oynamayımoyoruz son zamanlarda) exalted (whitewolf oyun sistemi) anlatıyorum gel seyret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Ekim 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2003 İstanbuldayım ama zaman yok OSS var(hayat out Oss in) bir cmartesi beeeeeelki bi zaman bulabilirsem (zannettmem) kopar gelirim[hline]*!onun için mantığın bir önemi yoktur... ve ağzından salyalar saçarak gülmektedir* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Ekim 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2003 kendi non-engin bilgilerime açıklayacağım kadarıyla şöyle bişi bu whitewolf: d&d gibi bi oyun sistemi bayağa bi fazla zar gerektiriyor(kovayla) genellikle playerlar bu dünyada ST'nin seçtiği bir çağda oluyorlar(Örn:OrtaçağdaPragda başlayan Christoff) ortamı genellikle vampirler kaplıyor ve en güçlü elemanlardan biri werewolf sanırsam :D[hline]Trust hurts, betrayel kills... İn the Name of God, impure souls of The Living Dead shall be Banished into eternal Damnation. Amen. Aket-Atum, 18 August 2003 16:54 tarihinde demiş ki: ayrıca benim adım thomas disease bana komaz Bonus 18 August 2003 18:36 tarihinde demiş ki: İleriki levıllarda summon maganda, summon yeniçeri gibi büyülerde geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2003 Ben çoğu zaman dm olurum (white wolf oynamadım) ama oyuncu olmakta hoşuma gider ikiside güzel bence.[hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar