Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terleme sorunum

paspatur

Öne çıkan mesajlar

abi cidden benim de terleme sorunum var.

gram yağ yok, güzel vücudum var kondisyonum idare eder fakat herkesden önce terleyen birisiyim kutup ayısı gibiyim yaf sanki sıcağa alışkın diil gibiyim

sabahın 7 sinde dersaneye gitmek için dışarı çıkıoyrum apartmandan çıkar çıkmaz ter damlaları akmaya başlıyo üstelik güneş müneş de yok... hakkaten durum böyle yemin ederim sorun su içmemekten mi nedir çok fazla terliyorum HELP ME

traş etmeme rağmen, her gün mutlaka yıkanmama ve bazen 2 kere yıkanmama rağmen durum böyle... her gün sırtım sırılsıklam dönüyorum dersaneden

[ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 17:40 tarihinde, KahnX tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Fazla kilo 1 numaralı sebebi terlemenin.
Bu arada terlemeyi engellemek de doğru birşey değil yani terleme ile vucut ısısını ayarlıyor ve bilimum toksinleri atıyor yani terlemezsen yanlış giden bişiler var demek aynı zamanda.

[ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 17:52 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Terlemek iyidir, ama ben de asiri terliyorum. Arastirmistim biraz, ter bezlerine botox yapiliyormus bu sorun icin (1 yil suruyordu sanirim), uzun vadeli cozum icin ter bezleri aliniyor galiba. Cilt doktoruma sordugumda kilodan demisti (hafif kiloluyum).

Ama ben hastalik oldugunu dusunmeye basladim artik.Insan bir kat merdiven ciktiginda tisortu sirilsiklam olmamali.Kendimce getirdigim cozum;
her gun banyo (gerekirse gunde 2 defa),
bir gun giydigim, ertesi gun yikaniyor,
antiperspirant, deodorant, parfum vs.

Boylece koku, iz falan olusmuyor.Ama yine islak tisortle geziyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

kilo, stres, beslenme, temizlik alışkanlıkları ve benzeri faktörlerin terleme üzerinde etkisi olmasına rağmen, terleme temelde ter bezlerinin çalışması ile ilgilidir. yani bazı insanlar ne kadar da koltuk altlarına traş etseler, ne kadar düzenli beslenseler de terlerler.

herhangi bir çaresi var mı bilemiyorum. bende böyle bir durum yok ama sıcak havalarda soğuk yerine sıcak duş almanın az da olsa faydalı olduğunu duymuştum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
soğuk su içtiğin zaman vücuttaki damarların daralıo ve terlemeye neden oluo. sıcak sıvılar içtiğin zaman da tam tersi damarlar genişlio ve sıvı vücutta kalıyo. o yüzden terlediğin zaman çay gibi şeyler içersen az da olsa azaltır terini.
bi de yemek yedikten sonra çok terliosun. vücut sindirimi yapmak için bi enerji harcıo ve sen hareket de edersen çok fazla terliosun. sürekli sebze fln yemeye çalış ve çok da sıvı tüketme. ne kadar çok sıvı o kadar çok ter demek.
ama hiç bi şey içmemezlik de yapmican tabi. çünkü kaybettiğin sıvıyı geri isticektir vücut. yeteri kadar iç diyorum sadece.

Palavra sıkmanında bir adabi var :)
Sosyal ağlarda paylaş

Hiperhidrosis bende de var hemde hafif derecede değil, genetik olduğuna inanmıyorum ben en azından ne anne tarafında böyle bişeye rastladım ne de baba tarafında ellerim ayaklarım ve koltuk altımda aşırı terleme var, çocukluğumdan beri vardı ama sadece ellerde vardı önem ilkokul 1. sınıfta kağıda yazı yazamadığımı hatırlarım :) ellerdeki terlemeyi de şöyle izah edebilirim elini muslukta yıkadıktan sonra havlu ile kurutmadığınızı düşünün tasvir gücüm bukadar umarım anlamışsınızdır

iyontoforez diye bir halta yaramaz tedavi yöntemi var ama dediğim gibi bünyeden bünyeye göre değişiyor bende hiç etki etmedi mesela,

botoks hiç ekonomik bişey değil ki çektiğin acıya da değmez uygulanacak yeri kalemle boyutu 1cm2 olmak şartıyla kareler ile işaretliyorlar her bölüme bir iğne ayrıca 1-2 ay falan sürüyor etkisi üstüne üstlük pahalı da

cerrayi yöntemle var adını unuttum şimdi koltuk altından girip sinirlere titanyum klips takıyorlar en sağlıklısı bu gözüküyor ama oraya klips takarsan başka yerde bir sorun çıkar mı vücut nasıl tepki verir onun korkusundan yaptırmaya cesaret edemedim

iğrenç bişey ya sosyal hayatı büyük ölçüde etkiliyor ilk tanışmada el sıkmamak kadar iğrenç bir başlangıç yoktur ha sıkarsın orası da ayrı dert sonra adamın çaktırmadan elini elbisesine sürüşünü falan izlersin vesaire hede hödö.

http://www.terleme.com/
adreste yeterli bilgi bulabilir bu hastalıktan çekenler;

Elleriniz yaz kış ıslak mı?

El sıkışmadan önce ellerinizi bir yere silmek zorunda mı kalıyorsunuz?

Tuttuğunuz belgelerde leke mi oluşuyor?

Kağıtlardaki mürekkep dağılıyor mu?

Bilgisayar tuşlarına dokunamıyor musunuz?

Koltuk altınızda beyaz tuz halkaları mı oluyor?

Açık ayakkabı veya terlik giymeye hasret mi kaldınız?

Toplumdan uazaklaşmaya mı başladınız?

Aşırı terleme nedeniyle sosyal yaşantınız ve işiniz kabusa dönüşüyor?

[ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 23:09 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

Deodoranların çoğu terlemeyi önlemek yerine orda bakteri üremesini ve koku yapmasını engelliyor. Zaten içinde üremiş bakteri olmayan terden iğrenmenin de bir manası yok. Mineralli sudan farkı yok (biraz toksik atık var içinde ama o kadar suda bir zararı olmaz). Hatta terlemek sağlıklıdır cildi genç tutar.

[ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 23:12 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...