Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 sina siyah ışıkla, ışık olmadığını ayırmak zor olur diyosun da, siyah ışık yok ama =( ben de katılıyorum bu arada horace a. bence siyah ışık yapılabilir, nası yapılır onu da söyliyim bana göre, fotonların anti maddesi bulunur, onu yolladığın noktadan yansıyan ışık partikülleri(ya da dalgaları) ile çarpışıp yok eder. dolayısıyla normalde ışık gelmesi gereken bir yerden hiç birşey gelmez. o nokta kararır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 hah ok onuda söledim ya, ama negatif ışıkla bizim siyah ışığın calışma şekilleri farklı. negatif ışık mekandakı ışığı notralize ediyo gözümüze ışık gelmiyo etraf siyah oluyo. siyah ışık kırmızı ışık gibi zemınden sekip gözümüze geliyo bizim siyah görmemeizi sağlıyo gibi gibi neyse yanı öle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 negatif ışık harici siyah ışık öyle gözümüze gelmez sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 gelmez tabi, yokki gelsin işte =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 fotonların antimaddesini bulursan, onu yine antimadde üzerine yansıtman gerekir normal madde üzerine gönderdiğin fotonlar o madde ile korunum yasalarına göre patlayıp enerji ortaya çıkarır. Kaldı ki antimaddeler maddeler (yük korunum yasasından dolayı maddeler ile bir araya gelince enerji ortaya çıkarma durumu dışında)maddelerle aynı özelliklere sahipler ve aynı fizik kurallarına tabiler diye hatırlıyorum. tabi üzerine ders almış gibi konuşmuşum sadece bir derste konusu geçmişti. Aynı fizik kurallarına tabi olduğundan emin gibiyim ama aynı davranışlara sahipler mi emin olamadım çok. [ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 22:56 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Bi de tabi bu ışığı elektromanyetik bir dalga olarak ele alınca aslında bu ışığın dalga fonksiyonu oluyor. Ve dalga fonksiyonun karesi de o fotonun orda bulunma olasılığınıu veriyor. Şimdi dalga fonksiyonları vektör gibi toplanabilir ve hatta eksi dalga fonksiyonları olabilir (kareleri pozitif olduğu için soru değil). Dolayısıyla aslında sanırım bizim bu "anti-ışık" diyebileceğimiz şey böyle bir şeyde olabilir. Yani dalga fonksiyonu eksi olacak ve diğer fotonlarla etkileşime girerek dalga fonksiyonlarını sıfırlayacak dolayısı ile orda bulunma olasılığı sıfır olacak. Bu teoriden de çok emin olamadım gerçi şimdi düşünmem lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 e ışığı durdukduk dedikleri bu muydu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Bu konuda cern'e danışmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Işığı durdurduk olayının posteri bizim okulda var nobel ödülü alan konuların tanıtımı diye. laba giderken okuyum ben onu anlatırım. ama böyle bir alan yaratmakla ilgili bişeydi sanki okumuştum da unutmuşum. karikatürü hatırlıyorum bi tek elinde raketli bi adam photonları durduruyodu hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 ılk cıktığında o muhabbet ben okumuştum aslında durdurmamış dolandırıyoruz gibi bi makale okumuştum, gecenlerde durdurduk tığ gibi oldular gibi bi makale okudum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 geçenlerde değil benim dediğim ben tee vaktinde nobel ödülü alan bişeyi biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 bende aynı olay uzerine iki farklı zamanda okuduklarımdan bahsediyorum zaten olaylarımız ortak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Olayın ne ki senin arkadaşım. Tasarımcısın amatör olarak bilimle ilgileniyosun. Ben de bilim adamıyım amatör olarak tasarımla ilgileniyorum. Voltran lazım bize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 tamamda senın boyun uzun olmasına rağmen ben senı pis döverim bi kere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 hadi canım rune olsaydı yükler gösterirdim sana (en azından konuya bir miktar katkım olduğu için geiği uzatmanın yarattığı vicdan azabını kompanse ediyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 bende halls of valhalla var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 karanlıkta göremediğin her şey siyah ışık değil midir zaten?HA?OYLEYSE OYLE DE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 hora sonuçta yüzeye bi sinyal gönderirsin ve o yüzeye yansıyan ışığın dalgaboyu ile oynarsın, ışığın dalgaboyu insan gözünün algılayamayacağı bi frekansa geçer ve siyah gözükür... böyle bişey mümkün bence... sonuçta fotonlara renk veren fotonun frekansıdır... (bknz: ray tracing) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 tabii bir de şöyle bir durum var, siyah ve beyaz gerçek anlamda renk sayılmıyor bildiğim. birisi bütün dalgaboyundaki ışıkların harmanı, öbürü ise karanlık. söylenmiş birşey yukarılarda sanırım. kara delik denen bir gökcismi varsa esas o sembolize ediyor bunu en iyi, morötesi ya da kızılötesi demiyor emiyor arkadaş. gerçek siyah, 'falanca dalgaboyunu göremediğimiz için siyah' da değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 gerce siyah, gercek hiclik. aklıma neverending story geldi. yanı kara delik negatif-ışığı gectim negatif- madde olduğu için acıması yok tabı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 öyle bişi yapamayız ama sonuçta gözün algıladığı renklerin dalgaboyunu değiştirirsek gene siyah görürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 joker, bir alandaki dalgaboylarını görünür (gece görüşleri de engellesin istiyorsak infrared de dahil) spektrumun dışına çıkaracak bi müdahale, oradaki herşeyi kızartmadan gerçekleşemez diye tahmin ediyorum. başka bi yöntem olabilir, ama tabi benim etim ne budum ne bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 gözün aldığı renklerin dalga boyunu değiştirebiliyoruz zaten, filtr deniyo ona, hatta mukavva olanıda var o mesela siyah yapıyo görüntüyü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 yani yaptığımız aslında ışığa noise katmak ama noise için kullandığımız ışınların neye yol açacağını bilemiyorum, dediğin gibi yakabilirde :) araştırmak fln lazım ama teorik olarak çokda imkansız gözükmüyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Cuce orda dalga boyunu değiştirmiyorsun, sadece belli bi frekansı filtreliyorsun... geri kalan frekanstakiler geçiyor... bunu öyle elinde fener tuttuğun yeri karart yapamazsın... anca tuttuğun yere noise dalga boyu katarak ordaki ışının frekansını bozarak yapabilirsin... sanki siyah ışık veren fener gibi olur o zmn.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar