Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Bu tarz çok hoşuma gidiyor. Acaba Albert Ammons dışında önerebileceğiniz kişiler ve ya şarkılar var mı ? bir örnek koyayım ben Albert Ammons - Boogie Woogie Stomp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 msnden de soyledim yine soyliyim, 60lara kadar olan neredeyse butun rnb gruplarının (hatta caz gruplarının) boyle sarkıları var, ama sırf bunlarla kariyer yapanını gormedim. hatta bu ritmlerle yapılmıs 60lardaki hemen her rock grubunun uc bes sarkısı var (misal animals, rolling stones, small faces) ama onlar isin icine gitarı soktugu icin sevmezsin. elvisin 56-60 arasındaki rnb ve rock n roll sarkılarında bu ritmler vardır (misal jailhouse rock). biz buna twelve bar blues diyoruz hatta. kisisel onerilerim professor longhair jimmy forest (night traini unludur) fats domino new orleans muzigi (ozellikle piyanosu) boyle funky notalara yer verdiginden ordan da isim verelim louis armstong buddy bolden sindey bechet jelly roll morton james booker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Al sana boogie woogie: Meade Lux Lewis Ann Rabson - Music Makin' Mama Juke Joint Jump - Boogie Woogie Celebration Tam olarak o tarzda değil bunlar ama sanırım ki seversin: Conlon Nancarrow Clarence Williams The Mannish Boys - Big Plans : Bu albüm bu yıl çıktı, arada dinlersin.Çok etkilenmişler gibi geldi bana boogie'den. __________ Bu arada benim de senden bir isteğim olacak, özelden yardım edersen sevinirim. Haibane Renmei'yi senin aracılığınla izlemiş bulundun ve çok sevdim. Şimdi ne izleyeyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar