Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ek yerleştirme

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
üniv kayıtları bittiği zaman.

o da sanırım eylül sonu oluyor.

edit: hoş bizim üniv kayıtları bu salı:D

[ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 01:15 tarihinde, MrLevie tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
acaba özel hukuk açıgı olsa kimse başvurmasa ben sayısal öğrencisi olarak 0.3 ile çarpılmış puanımla başvursam girebiliyor muyum?
hukuk istiyorum sayısalcıyım of böyle sisteme...
  • 11 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
arkadaşlar ben bu sene 310 civarı bi puan aldım. Ek yerleştirmeyle taban puanı benim üzerimde olan bir bölüme yerleşemiyormuyum..? Yani şöyle diyelim kazanıp da kayıt yaptırmayanlardan 330 puanlık bir bölüme girebilirmiyim?Şansım nedir?
Mesaj tarihi:
Zaten kontenjanını dolduramayan bölümün taban puanı olmaz ki. O yüzden acaba puanım düşük mü gibi bir endişeye giremezsin. İstersen geçen sene puanlarıyla karşılaştırabilirsin tabii.

Bence dene.
Mesaj tarihi:
roket adam said:
Zaten kontenjanını dolduramayan bölümün taban puanı olmaz ki. O yüzden acaba puanım düşük mü gibi bir endişeye giremezsin. İstersen geçen sene puanlarıyla karşılaştırabilirsin tabii.

Bence dene.

benim amacım zaten kontenjanı dolup da kayıt yaptırmayanların yerine girmekti.Yani şu anki puanımla zaten belli başlı bölümlere girebiliyordum...
Mesaj tarihi:
Tarantababu said:
roket adam said:

Bence dene.

benim amacım zaten kontenjanı dolup da kayıt yaptırmayanların yerine girmekti.Yani şu anki puanımla zaten belli başlı bölümlere girebiliyordum...

ösym ek kontenjanları açıklar hangi bölümde ne kadar açık var öğrenirsin istediğin bölümlerde baktın açık var tekrar denersin.
Mesaj tarihi:
Evet. Giremiyorsun, mağdur oluyorsun.

Bide şöyle bişey var. Yerleştirme sonuçlarında Bir yükseköğretim programına yerleşemediniz yazıyo. Ulan ben mi yerleşemedim? Sen yerleştiremedin. Bana bıraksan öyle bi yerleşirdim ki.. off..
Mesaj tarihi:
Ferrero said:
hadi ya.
şimdi bir üniversitenin bir bölümünü 0.03 le fln kaçırdım diyelim.
bir kişi açık kaldığında ben giremiyor muyum?

o konu biraz değişik sanırım hocam. şimdi tercih yaptıysan sen bir bölümü eğer açık kaldıysa zaten senin o bölüme girmiş olman lazım. eğer sen orayı tercih etmediysen ve açık kaldıysa ek kontenjandan tercih edebilirsin isterse son girenin puanı 360 olsun. açığı var çünkü.
Mesaj tarihi:
DeadSkinMask said:
Ferrero said:
hadi ya.
şimdi bir üniversitenin bir bölümünü 0.03 le fln kaçırdım diyelim.
bir kişi açık kaldığında ben giremiyor muyum?

o konu biraz değişik sanırım hocam. şimdi tercih yaptıysan sen bir bölümü eğer açık kaldıysa zaten senin o bölüme girmiş olman lazım. eğer sen orayı tercih etmediysen ve açık kaldıysa ek kontenjandan tercih edebilirsin isterse son girenin puanı 360 olsun. açığı var çünkü.

Alakası bile yok.
Mantık şu arkadaşlar
bir bölümün 20 kontenjanı var atıyorum.
Yerleştirmeye göre;300.00 la kapadı diyelim.
Senin puanın 299.99 olsun,ve 300.00 puanı yapan adam kayıt yaptırmamış olsun,Taban puanı DÜŞMEZ!
O bölümün taban puanı 300.00 dür.
Sen ilk tercihlerde girememişsen,ikinci tercihlerde girme şansın yok!
Ek kontenjanlar için genel bilgi geldiğinde oturun okuyun.
Mesaj tarihi:
Tarantababu said:
hadi ya demek yerleşemiyorum.
Ama gerçekten saçma bir uygulama ...

Bunları Biliyormuydun?

hee saçma

330 luk bölüme adam 320 alacak yerleşemeyecek baska bir bölüme gidecek tercihleri arasından sen pusu kurmuş kedi gibi duracan o bölüme 310 la girecen ha ?

Ama...

gerçekten çok saçma bir uygulama değil mi?
Mesaj tarihi:
PassivE_KesH said:
Tarantababu said:
hadi ya demek yerleşemiyorum.
Ama gerçekten saçma bir uygulama ...

Bunları Biliyormuydun?

hee saçma

330 luk bölüme adam 320 alacak yerleşemeyecek baska bir bölüme gidecek tercihleri arasından sen pusu kurmuş kedi gibi duracan o bölüme 310 la girecen ha ?

Ama...

gerçekten çok saçma bir uygulama değil mi?

2006 da Sırf 2 puan yüzünden İtü endüstriyi kazanamadım diye sınava bir daha hazırlandım.Fakat şimdi bakıyorum da o sene 2 kişi kayıt yaptırmamış o bölüme . Belki tercih yapmasalar ben yerleşecektim.O kadar çok orada okumak istiyordum ki bu benim tam bir seneme mal oldu.
Eğer uygulama böyle olmasaydı şimdi giden 1 senemi kurtarmış olurdum.Sonuçta 310 alan adamla 350 alan adam arasında öyle sandığın kadar büyük bir fark yok.Ayrıca herkes puanının yettiği yere göre tercih yapmıyor.
  • Yeni Oluştur...