Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google OHANNES!

Mr_Hand

Öne çıkan mesajlar

Burada dün akşam evimin üstünde sinek gibi dönüyodum... :) sol alttaki yeşillik alan erenköy ruh/sinir hastalıkları hastanesi. Yeri bilenlere referans olsun :P
[spo]
[/spo]

Burada Ankaradan başladım yolculuğa F16 ile. Şuursuzca uçtum, sonra deniz gördüm. Karadeniz sandım, meğerse antalyaya gelmişim ehhehe. sonrasında sahil boyunca devam ederek İstanbula ulaştım ve Atatürk Havalimanı'na çakıldım sfdsdfadfsas..
Mekan Çanakkale, karşınızdaki Çanakkale Boğazı ve saroz Körfezi...
[spo]

[/spo]

Bi de o uçuş macerası bitince bi Grand Canyon yapiim dedim, aldım pırpırı :P kanyona daldım uçuyorum ööle. Acaip zevkli :D
[spo]

[/spo]

Az önce Brooklyn Köprüsünün altından geçerken :P
[spo] [/spo]

[ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 15:52 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

Yeni jenerasyonun Vecihi'si olarak şu anda pırpırla Trondheim semalarında (gotik kız bulmak üzere) seyretmekteyim....

kalkış pistine dik bir yol izleyerekten kalktım.... (iyi başladık)

yalnız benim sorunum menülerdeki bazı özellikler aktif hale getirilemiyor mesela GPS, ruler, compass falan filan bunları nasıl açacağız?
Sosyal ağlarda paylaş

hehehee :) yapiim mi dedim de, bilmiyorum anlamam stadyumdan falan. Onun yerine şimdiye kadar İçerenköy Carrefour, Maltepe Anadolu Lisesi ve Kız Kulesi'ni yaptım...
Resimleri upload edip koyarım birazdan...

kız kulesi...
[spo][/spo]

[ Mesaj 05 Eylül 2007, Çarşamba - 00:06 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

hehehe şeffaf texture yapabiliyosun ya. Ama sketchup gif desteklemiyo. PNG olması lazım...

Bi de sorulmuş orantı nası tutturuluyo diye, açıkliim hemen. Şimdi, Google Earth ile yapmak istediğimiz bina-ıvır zıvırın üstüne geliyoruz. Terrain (yer şekli) açık olsun. Mekanımıza güzelce zoomladıktan sonra sketchup'a geçiyoruz. yukarda get view diye bi buton var (google earth logosuna benziyo ok da var üstünde ama...). Get view dedikten sonra, siyah beyaz olarak modellemek istediğimiz bölgenin uydu görüntüsü geliyo Google Earth'ten. Bi de bi insan figürü koyuyo Sketchup otomatik olarak, bu sayede yaptığınız binayı oranlarken göz kararı yapsanız bile sorun yaşamıyosunuz. (tabii isterseniz ölçülü yapabilirsiniz de kasmak isterseniz tabi :P)

edit: unutmuşum, sketchup'ta bi de yaptığınız modelin yere gömülü olduğuna emin olun, o get view hede hödö tuşlarının arasında yer şeklini aktive eden bi buton da var, uğraşın böle... :P

Modellemeniz bittikten sonra get view butonunun yanında yerleştir gibi bi seçenek var, direkt yaptığınız modeli google earth'te yerleştiriyor. Yalnız, burada bi olay var, modelinizi herkesin görebilmesi için, bu bahsettiğim "yerleştir" butonu değil, kutudan ve ok şeklinde butonu olan "share model" butonuna tıklamanız lazım. Buna tıkladığınızda, yeni bi pencere açılıyo, açıklamasını falan yazıyosunuz, modelin gerçekte var olduğunu falan onaylıyosunuz ve upload ediyosunuz. Daha sonra iş google çalışanlarına kalıyo...

[ Mesaj 05 Eylül 2007, Çarşamba - 00:05 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya bişey sorucam bu görüntüyü güncelleme şansımız var mı?
yani bakıyorum da fenerbahce stadının numaralı tribünü ile sami yen'in eski açık tribünü hala tamamlanmamış gözüküyor. nerdeyse 5 sene önceki resim yani bu, üsküdar falan da çok değişti tüp geçit yüzünden. update edebiliyoruz mu?

bi den ucagı f16 sectim nasıl pırpır a dönücem? nerde bassam direk ucak moduna geçiyo da.
Sosyal ağlarda paylaş

maalesef yok yenileme şansı. Google'a mail bombası yapmaktan başka tabii... Alakasız, ama mesela ABD'de bazı bölgelerde 1 metre çözünürlük var yer şekillerinde. (istanbulda heralde 20 metre falan :P) "Oha" dedim okuyunca.

Uçak değiştirmek için de tools>flight simulator diye menüden gidersen, ayar ekranı çıkıyo simulasyonun. uçağını ve uçuşa başlayacağın yeri falan seçebiliyosun...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...