Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WinME + Quantum HD + Power Management = Cilveloooy nanaaydaaa

unity100

Öne çıkan mesajlar

primary hd seagate 60 gb, secondary master quantum 15 gb, second slave lg cdrw olan bilgisayarimla 2-3 haftadir rahat, uyumlu bir iliskimiz vardi. 2. hdyi taktigimdan beri yani. 2. hd acilistan 15 dakka sonra otomatik windowsun 'power management' tarafindan kapatiliyor, ses azaliyor ohh ne guzel. hersey gulluk gulistanlik.

yalniz, aslinda psisemin derin bir yerlerinde bi ses vardi, diyordu ki; `ulan, 2. hd quantum. elindeki sistem windows. sen de kalkmisin power management kullaniyosun olacak is mi"... fekat sartlar gerektirdigi icin kulak asmiyordum.

amma velakiiin, dun gece saat 03.00 sularinda bir resetten sonra swg oynar iken, acilistan 15 dakka sonra off olmus quantumdan "çilöng tötötöt ! trnnnnnnnn" diye hd kafasi ve akabinde calisma sesleri geldi. lan dedim ne oldu da calisiyo bu kendi kendine alakasi yok calisan hicbiseyin. bir de yusuflandim, cunku en son quantum hdmde bu sesi ilk duyduktan 1 ay sonra yeni hd almak zorunda kalmistim. ya dedim neyse bisi olmaz. 15 dakka sonra bi daka kendini kapatti bu, bi sure sonra yine ayni sey. ciktim swgden filan, hede hodo noluyoz derken zobadengg ! kitlendi alet. e ama reset hadi bakalim bastan dedim, bir de reset attim ki acilista 101010101010101010101 seklinde tuyler urpertici assembler mesajlari cikiyor, ve nvidia boot agent networkten boot etmeye calisiyor. allah dedim tam yan bastik simdi bios uctu hoeeeeyyyy.

netekim icerde duran eski amd duron 900 u topladim vs, hd yi buna taktim bi gecici bilgisayar olusturdum, megersene bios ucmamis hdnin boot record nanay olmus. windowsu yeniden kurunca o bilgisayarda duzeldi, bu sabah da cici cici oturdum oburunu topliyim dedim. bir baktim ki quantumu secondary master olarak takinca cdyi gormuyor. hede hodo derken ancak 2. hdyi yani quantumu cikarinca cdrom gorundu, ben de buraya gelebildim.

simdi daha once de bir 1.2 gblik kuantum vardi bende tarih oncesi zamanlarda, yine ayni tuyler urpertici tilengg tolengg seslerini duymustum bir vakit kullanirken, sonra hd ucanzi olmustu.

simdi bu yamuk duzyazi ile benim soylemeye calistigim sey, quantum hd almayin. dayanamiyor alet uzun sure calismaya, isiya, ve windows power managemente. seagate aldigimdan beri cok memnunum, 3.2 bir seagate almistim 1.2 quantum ucunca, uzun sure sessiz sessiz calisti kullandim, sonra 15 gb quantum aldim ziiiiirrrrrrrrrrrrrrr donme sesini dinleye dinleye 1 sene kullandim, 60 gb seagateye gectim, bugun 15 gb quantum uctu, ama 3.2 seagate hala calisiyor. quantumun western digital tarafindan satin alinmasina sasmamak lazim.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

bizde de 8840mb bir quantum vardı, o da uçmuştu. şu anda ise 20gb quantum kullanıyorum ama o uçmadı 3 yıldır ana hd olduğu halde, amma velakin 8,4gb western digital'imin sessizliğini mumla arıyorum..

hakikaten quantum yaş iş gördüğüm kadarıyla, seagate'i bilmiyorum da western digital iyi olsa gerek..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sosyal ağlarda paylaş

quantum aciip bişiy yaaa. ... farklı muamele etmek gerekiyo .. bende 8.4 gb vardı ... uçtu bi'gün kendini kaybetti ;dedim yeni bi' hdd alacaz nası olsa şunu bi kurcalim içini açim .. açtım diskler bi kaç kafa falan sonra kapadım ... bilgisayara yeniden taktığımda çalışıyodu ama fazlasıyla cart curtt sesleriyle .. sonra bir daha dönmemek üzere aramızdan ayrıldı .

Ama bu hafta donanımsal yaşadıklarımın yanına hiç bişiy yaklaşamaz ... 5 ayrı bilgisayar kafasına estikçe diskleri görüyo kafasına estiğinde cdrom u iptal ediyo .. sistem ağa bağlanamıyo ama ağ üzerinde search yaptğımda dosyaları gösteriyo ;tabiki aktaramıyo .. bir de gart denen bişiy var msi anakartlarda anasını sattığım bilgisayara yüklendiği ana ekran kafayı yiyo gökkuşağına dönüyo her yer .. . Bu msi lardaki nforce sürücülerini toptan yükleme sihirbazlarına uyuz oluyorum .. bırak bana ben halledeyim .. neyse ii geceler ..[hline]Novice Civil Engineer
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...