Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

imdak! ben böyle bilgisayarın... şimdi de internet sorunu...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
evvelki gece bilgisayarı tamirden aldım.
götürdüm bağladım, bu sefer de internete bağlanmıyo.
sadece google açıyo, o da cache'dan sanırım, ama aramasını da yapıyo temiz temiz, onu nası yapıyo anlamadım.
başka herhangi bir adresi açmıyor.
kablonet ile konuştum, modemde problem yok, ip alamıyor bilgisayar, ethernet kartınıza bi bakın dedi.

bu arada, internet explorera biraz ısrarcı davranınca hata vermeye başlıyor, ve "hata gönderiim mi?" mesajlarını da ekleyince sonsuz bir hata mesajı loop'u başlıyor.

hiç böyle bvir problem yaşayan oldu mu aranızda?
ben bu bilgisayarcı arkadaşımı kırk satırla doğriim mi, kırk katırla eziim mi?
kafam bilgisayara mı, ethernet kartına mı, kablonete mi, bilgisayarcı arkadaşıma mı girsin?

imdak!
Mesaj tarihi:
IPden kaynaklanıyor olabilir. 24 saat elektriksiz kalınca modem senin IPyi başkasına veriyor kablo otomatik olarak yani bir dene istersen. Senin IP direk olarak modemin bağlı olduğu ethernet kartına atanıyor yani ethernet karrtını değiştirirsen de yanılmıyorsam IP değişiyor olabilir.

[Bu mesaj Absolut tarafından 15 October 2003 13:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
nası yani yahu?
hep yeni ip almak için 5 dakika beklesen yeter dediler bana kablonetten, hep de öyle yapınca oldu şu ana kadar.
başka bişeyle mi karıştırıyorum ki acep?
Mesaj tarihi:
Ben geçen gün aradım ve bana ya 24 saat modem kapalı durmalı ya da ethernet kartnızı değiştirin dediler. Ben peki diyip kapadım sadece. Daha öncede benim IPyi 2 dakkada değiştirmişlerdi ama şimdi nedense çıkan adam illa IPmin ethernet kartıma verildiğini ve değişmesi için bunların gerektiğini söyledi. Belki senin abonesi olduğun kablo firmasının uygulaması farklıdır.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Mesaj tarihi:
ip yenilemek için yanlış hatırlamıyorsam command satırında ipconfig /release ile ip bırakılıyor ki sende ip alamadığına göre bırakmana da gerek yok, daha sonra ipconfig /renew ile alman gerekiyor. Ayrıca ip değiştirme işini teknik servis oaradan niye yapamıyor onu hiç anlamış değilim, bende sorun olmuştu, adamları aramıştım, bu işlemlerden başka onlarda bir şeyler yapmıştı ve sonunda çözmüşlerdi. Sorun neydi dediğimde ip'niz takılmış demişlerdi ama öyle 1 gün bekleme filan yoktu, en fazla adamla birlikte yarım saat uğraşmışızdır.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Mesaj tarihi:
said:
Emaleth, 15 October 2003 13:13 tarihinde demiş ki:
nası yani yahu?
hep yeni ip almak için 5 dakika beklesen yeter dediler bana kablonetten, hep de öyle yapınca oldu şu ana kadar.
başka bişeyle mi karıştırıyorum ki acep?

uzanlarin kablo firmasindan aldiysan meditasyon bile yapmani isteyebilirler ip degistirmek icin[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
windows kaç kullanıyosun?
98 falansa yeniden kurmak çözüm olabilir.banada oldu öle 98 ile ip alıyo ama açmıyodu(benzer duurm)bida kurdum düzeldi[hline]# yaş anketi # Im in your mind, need some help, find this mind
Mesaj tarihi:
modem kapalıyken bilgisayarı aç. sonra modemi açıp bütün ışıkları normal bir şekilde yanmaya başladıktan sonra command promta girip (command promt a girmek için start menüsünden run a girip cmd yaz)

c:>ipconfig /release yaz sonra enter. işlem bittikten sonra
c:>ipconfig /renew enter.

eğer bilgisayarında 2 tane ethernet kartı varsa bu komutları modemin bağlı olduğu ethernet kartı için yazmalısın. atıyorum modemin bağlı olduğu ethernet kartının ismi "local area connection 1" ise command promt ta
"c:> ipconfig /release *local area connection 1* " yazıp enter a bas işlem bittikten sonra
"c:>ipconfig /renew *local area connection 1* " yazıp yine enter a bas.

normal şartlarda bu şekilde düzelmesi lazım.

bu arada bazen ipconfig /release komutunu girdikten sonra command prompt not responding şeklinde bir hata verebiliyor önemli değil eğer kitlenirse kapatıp internet explorer dan bağlanmayı dene eğer bağlanamazsa yine ipconfig renew şeklinde dewam et.

bilgisayarı uzun süre açmadığın zaman windows ethernet kartına kendiliğinden bir ip verebiliyor ve modemi bağlayıp çalıştırdığında utv nin ip sini alamıyorsun bir bakıma çakışma oluyor bu yüzden net e giremiyorsun. Win i yeniden kurmakla uraşmana gerek yok. en kötü ihtimalle device magaer dan ethernet kartını kaldırıp sürücülerini baştan yukleyerek sorunu halledebilrsin ama bunu yaparken doğru sürücülere sahip olduğundan emin ol çünki windows sanırım sadece intel marka ethernet kartları için sürücü cd si istemiyor.

[Bu mesaj Castigater tarafından 16 October 2003 17:37 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Castigater tarafından 16 October 2003 17:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bnm demek istediğim windows un ethernet kartına otomatik olarak atadığı ip yi değiştirmek çünki internet şirketinin kullanıcıya verdiği ip ile çakışıyor ve internete bağlanılmıyor. windows un verdiği ip yi ise ip release komutu ile değiştirebiliyorsunuz ama utv nin yada kablonet in verdiği ip yi tabiki değiştiremiyorsunuz
Mesaj tarihi:
utv de pingler bir ara kötüyken 16mbit çıkışı olan kullanıcıların ip değiştirebilmesi için snn forumlarında açıklanmıştı bütün bunlar zamanında. 1 2 program vardı bunları yapmak için ama tam hatırlamıyorum. bnm dediğimi yanlış anladınız ben utv nin ip sini değiştirmekten bahsetmiyordum windows un ethernet kartına otomatik olarak atadığı "169" ile başlayan ip yi kastetmiştim "ipconfig /release" komutu ile değiştirebilirsiniz derken ilk yazım biraz uzun ve karışık oldu ondan heralde neyse. işletim sistemi hakkında bi şey diyemiyecem bilmiyorum.

[Bu mesaj Castigater tarafından 16 October 2003 19:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
acayip durum devam ediyor.

geçen gün bilgisayarcı arkadaş bi teknik eleman yollaıd, adam bi saat uğraştı, sonunda XP kurdu üstüne makinenin.
her şey halloldu, tamam dedik, ertesi gün ben evden internnette fink attım, sonra bi dışarı çıkıp geldim, yine aynı:

google açılıyor, search de yapıyor (yani internet bağlantım var!), ama başka herhangi bir site açılmıyor. dos üzerinden dünyanı9n her yerini pingleye de biliyorum. internetteyim, ama değilim...

güvenlik ayarlarını, sağını solunu mıncık mıncık kurcaladım, bana mısın demedi.

anlamak mümkün değil.

imdak!
Mesaj tarihi:
Bende .asp .cgi ve benzeri olan sitelere girmiyordu, her seferinde geçmişi sil diyip ancak öyle girebiliyordum anlamsız bir şekilde. Explorer 6.0'ı kurup yamalarını indirince düzeldi.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Mesaj tarihi:
internet explorer ı açıp tools menüsünden internet options a gel. connections tab ından lan settings e gir. orda "automatcily detect settings" kutucuğu tıklı değilse tıkla apply diyip tekrar dene. küçük bi ihtimal ama belki bu yüzden giremiyor olabilirsin
Mesaj tarihi:
said:
dom, 16 October 2003 19:54 tarihinde demiş ki:
Buyrun burdan gerekli ayarları yapın, istediğiniz IP'yi alın, IP alamama probleminizden kurtulun.
http://dbot.org/netwookiee.gif

Kablo.Net'in bunu kullanıcıların fıldır fıldır saklaması beni deli ediyor, umarım işinize yarar.

"the truth is out there."[hline]being the god's worst enemy or nothing. which one would you choose? we're the middle children of history with no special purpose or place, and unless we get god's attention we have no hope of damnation or redemption. hell or nothing. which is worse?
burn the museums. wipe your ass with mona lisa. this way, at least god will know your name.

radiant victor!
//system halted. enjoy the silence.
  • Yeni Oluştur...