Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 of abi kamyon dolusu laf anlatıyoruz iki dakkada sam in ağzına sermaye veriyorsunuz orda kopuyorum.
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 said: Bunların tanımı açıktır.Türk milletinin sahip olduğu değerler diyelim. Tarihi gelenekleri diyelim. Tanım olmazda örnek verilebilir. İşte ne yazık ki bence hatalısın burada; bunların tanımı da örnekleride açık değildir.Türk milletin çok ulusludur, çerkez, bulgar vb. bir sürü örnek verilebilir.Hepsinin kendine özgü ahlaki ve manevi değerleri, genelenekleri vardır.Senin vercen bir örnek Türk milletinin sadece bir kısımına uyar. Anayasa'da ki Atatürkçülük de aynen böyle.Sakız gibi çekersin bir tarafa uzar.İsteseniz de uzatılır istemesiniz de uzatılır.O yüzden daha anlaşılır, evrensel ve belirgin öğeler olmalıdır anayasada.Ama ne yazık ki ülkede inanılmaz bir kutuplaşma var şuan.Ya atatürkçüsün yada dinci.Bir bir birine düşürüyorlar herkesi.İki-Üç tane kalıbın içine sokuyorlar.Türk insanı da kanıyor, afedersiniz sazan gibi atlıyor.Resmin tümüne değil kendi tarafına bakıyor. AKP'yi desteklemedim hala da desteklemiyorum.Çünkü güvenemiyorum.Ama iki-üç basma kalıp cümlelere bağlanmış diğerlerini de desteklemiyorum.Türkiye'de Dünyada 1923'den buyana çok değişti.Eski değerleri koruyup yeni uyarlamak lazım.10-20 senelik basma kalıp laflara tıkılmamak lazım.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 said: Türk milletin çok ulusludur, çerkez, bulgar vb. bir sürü örnek verilebilir.Hepsinin kendine özgü ahlaki ve manevi değerleri, genelenekleri vardır.Senin vercen bir örnek Türk milletinin sadece bir kısımına uyar. işte yanılgı burda.bazılarının işine gelmeyip faşist statükocu dediği Atatürkçülerin savunduğu Milliyetçilikten anladığımız "Ne mutlu Türküm diyene" anlayışıdır.Türk milletinin bir kısmına uyar dediğin ırkçılıktır ve Milliyetçilik anlayışında yeri yoktur Atatürkçülğün mezhebi yoktur horas .Okuyup anlamış adam için bugün de çıkarılcak çok büyük dersler vardır.Ama bilmeyenler için çok muğlaktır heralde [ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 15:37 tarihinde, Sparkcaster tarafından güncellenmiştir ]
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Sen cümleyi gayet yanlış anlamışsın.Hatta o kadar yanlış anlamışsın ki şaşırdım.Bir örnek veriyim. Bir Çerkezin ahlaki değerleri ile başka bir soya mensup birisinin ahlaki değerleri uyuşmayabilir.Eğer bunu ırkçılık olarak anlıyorsan ırkçılığın anlamı çok değişmiş. [ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 15:38 tarihinde, ssj4songoku tarafından güncellenmiştir ]
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Irk ve millet arasındaki fark bu işte.Türk milliyetçiliği Türk ırkçılığı değildir.Ben Türküm diyen herkesin kültürüde Türk gelenek ve görenekleri içindedir bunla bir sorunumuz yok sanıyorum.
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 İşte benim demek istediğim de o Türk gelenek ve görenekleri bir Japon gelenek ve görenekleri gibi açık değil. Edit: Neyse ya konuyu saptırımaya başladım sanırım.Bir ara başka bir yerde tartışırız bu türk gelenek ve göreneklerini. [ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 15:43 tarihinde, ssj4songoku tarafından güncellenmiştir ]
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 tamamda türk gelenek ve göreneklerine bir türk olarka uymak zorundada değilim
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 uy diye zorlayan yokki zaten cüce ? öle bişey mi yazmışım yukarıya.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 yoo bendezrluyosun yazmadım zaten, hanı dedimki, türk milleti olarak gelenek görenekler kenardada durabilir bir ilgisi olmıyabilirler hayatımızda
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 said: 1. Atatürk İnkılâp ve İlkelerine ve Anayasa'da ifadesini bulan Atatürk Millîyetçiliğine bağlı; Türk Milleti'nin millî, ahlakî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasa'nın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranışlar haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek; Sanırım burdaki karaltılmış bölüme itaben söylemiş olabilir Cüce. [ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 15:47 tarihinde, ssj4songoku tarafından güncellenmiştir ]
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Kimler Türk'tür? said: The Turks (Turkish: Türkler), or the Turkish people (Türk Halkı), are a nation (Millet) defined more by a sense of sharing a common Turkish culture and having a Turkish mother tongue by citizenship, religion or by being subjects to any particular country. Nevertheless, in Turkey proper, Turkishness is also linked to Turkish citizenship, much in the same way as in France. In a historic context the word Turk or Turkish has also a wider meaning, because there are Turks In Balkans, Europe, Eurasia and Central Asia as well as America. Today, the word is primarily used for the inhabitants of Turkey, but may also refer to the members of sizeable Turkish-speaking populations in Kosovo (Serbia[24]), Romania, Bulgaria, Cyprus and other lands of the former Ottoman Empire, as well as whole Central Asia, Azerbaijan, Iran, Caucausus and the ex-Soviet Union. Large Turkish communities have also been established in Western Europe (particularly in Germany), North America and Australia. Sadece bilgi amaçlı.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Ya bazı şeyleri neden abartıyorsunuz.orda yazılanlar ilk 5 sene bir insana şekil verilirken anlatılan genel ahlak kuralları. Zaten büyüyüncede çoğu insan uymuyor o kurallara uysa halimiz böyle mi olur mirim
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Ben bu işi çözemiyorum arkadaş. Düşünün bir parti var. Çeşitli kaynaklar iftira atıyor; diyorlar ki "Bu parti laik değil", diyorlar ki "Bu parti Atatürk ve rejim karşıtı". İnsanlar kazıyorlar parti yöneticilerinin geçmişini orada Şeyh'in dibinde fotolarını buluyorlar. Diyorlar ki "Bu adamdan Türkiye, rejim dostu olmaz, olurda nah olur" diyorlar. Şimdi bu partinin yöneticisi siz olsanız ve yöneltilen bu suçlamaların iftira olduğunu bilseniz ne yaparsınız? Doğru düzgün laik ve Atatürk sistemine bağlı bir yönetim sergileyip suçlayan kişilerin yüzünü kızartmaz mısınız? Bu akp denilen parti bu suçlamalara bu şekil mi cevap veriyor peki? Adama ilkeleri hiçe sayıyorsun denildiği vakit "anayasa'dan çıkartalım, fazla onlar" diyorlar. Demokrasi demokrasi diye yırtınan kişiler ertesi gün "beğenmeyen çekip gitsin" diyor. Belki eğitimden ilkelerin çıkarılmasının bir zararı olmaz. Belki de haklısınızdır tamam ama biri söleyebilir mi, bu akp laiklik karşıtı parti imajından kurtulmak için niye çaba harcamıyor? Biraz adam olup rejimin temellerine saldırmayı azıcık kesmemesi doğal mı? Neden bu negatif etkiyi pekiştirecek haltları yemeye devam ediyorlar? Neden başka partiler bu şekilde saldırıda bulunmuyor? Neden akp yarattığı negatif etkiye rağmen bunları yapmak zorunda? Atatürk yazıyor diye sorun etmek niye? Hemde bu hassas dönemde. Bu partinin oyu bu hamleleri yüzünden mi geliyor? Bu kadar kırılmayı destekleyen hamleyi yapan adamları da desteklemek, icraatlarından hayır da beklemek, sözlerinin samimiyetine inanmak ta bana çok zor geliyor. edit: imla [ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 18:23 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ]
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Ulan Bilkent'te okuyor olsam gider o profun bi güzel '^+'^%!^'%!!1! [ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 18:26 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Bunca yaşanandan sonra Hem Atatürk'çüyüm hem'de AKP'liyim diyen pati üyesi varmı ?
Soulless Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Biz ne ayazarsak yazalim birileri cikip her yapilana kilif uyduracak. Beyni yikanmisla ozgur dusunebilen orta noktaya varamaz. Adam seriatcinin kucaginda oturuyor , benmi cektim resmi? Biri cikar o resim gercekmi bilemem der veya o eskidenmis simdi geliserek degisti der.Ama asla kendi goruslerinin yanlis olabilecegini dusunmez.Cunku o kapasite yoktur. Ote yandan ozgur dusunceli , elestiriye acik , hatta kendisi surekli daha dogruya ulasmak icin kendini sorgulayan kisi taviz verir surekli durusundan.Ozellikle kendi degerlerinden biri olan demokrasinin arkasina gizlendiginde yobazlar. Gorebilen goruyor yavas yavas Turkiye'nin laik cizgisinden saptirilmaya , Ataturk'un adinin lekelenmeye , orduyla halki karsi karsiya getirmeye calisildigini . Ortam uygun diye semiren ilkellerin ulkedeki bireysel ozgurlukleri kemirmeye basladigini. Akilsiz piyonlarda itiraz edeni susturmak icin ellerinden geleni yapiyorlar.Seriat mi geldiki simdi hehehauau gibi yaklasimlarla.Gercekten Iran'a benzeyene kadar hep boyle sindirmeye calisacaklar.
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 boşuna havaya konuşuyorsun Soulless...
Öne çıkan mesajlar