Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mahçubiyet (Bekir Coşkun) 29.08.07

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
DÜNÜ bir kenara yazın.

Karmaşık bir cumhuriyet tarihi içinde, dün olanlar önemliydi ve siz dünü yaşayan tanıklarsınız.
Bir dönüm noktasıydı dün...
Devir-teslim töreni sanki gizli-saklı yapıldı.
Zaten AKPye oy vermiş olanlar da bulunamadı biliyorsunuz, hálá gizli-saklıdır.
Genelkurmay Başkanının mesajı konusunda arkadaşlar, "İçindeki anlamı gördün mü?" diyorlar.
"Hangi anlamı?.. "
"Gizli anlamı... "
Ne bileyim ben?..
Doğrusunu isterseniz, ben de laiklik üzerine yazılarımdan dolayı gizliyim, telefon açıp maneviyat adına bana küfür edecek olana karşı:
"Aloooo ulan kimsiniz?.. "
"Ben Nuri... "

*
Bir mahcubiyet var.
Bir suçluluk...
Atatürkün sabahlara kadar oturup cumhuriyeti kurduğu o laikliğin sembolü Çankayaya tesettür geçip oturdu mu?
Oturdu...
Şimdi bunu "gizlemenin yolunu" da bulmadı mı arkadaşlar:
"Sophia Loren bağlayışı... "
Bence daha bir "gizlilik" için, Abdullah Gül de bando davulcusu kılığında içeri girse mi dersiniz?
Bunu öneriyorum, yine kovulmak istemem; ben Nuri...

*
Bir gizleme eğilimi var.
Bir mahcubiyet...
Ama tüm olanları tarihten nasıl gizleyeceksiniz?..
Çocuklar büyüyüp okuyacaklar yarın. Nasıl ki bizler tarihteki tüm kahramanlıkları da, ihanetleri de biliriz...
Tarihi nasıl kandıracaksınız?..
Nasıl gizleyeceksiniz yaptıklarınızı çocuklardan, torunlardan?..
Bu mahcubiyet, bu gizleme, bu suçluluk nasıl örtülür?..
Nasıl?..

[ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 02:00 tarihinde, eagle_dnz tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma, Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim."

Bu yemini etti ama anayasa taslaginda o Ataturk ilke ve inkilaplarini kaldirmaya calisiyorlar

ne is?

ya saka maka su yemindeki her cumleye karsi bir cumle kurdu bundan once..

Ama ozur diliyorum degistiler hepsi

pardon pardon unutmusum bir an

[ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 03:12 tarihinde, gellidus tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
muhalefet iyi bişey.
sevdigin adamada muhalif ol kendini geliştirsin, sevmedigin adamada.

mesela akp sempatizanlari bu forumda horace dışında muhalif olmayi basaramıyorlar. ben göremedim en azından.
Mesaj tarihi:
gizlenme falan yok. şirretin şarlamaması için büyüklük bende kalsın davranışı var. hadi canım dersiniz, bize uymadı dersiniz ama birilerine uyar elbette. sandık mandık işte...
ha pardon, aptaldı onlar.
Mesaj tarihi:
oyle bir adam dusunun ki, yıkmak istediği şeyin başına geçiyor ! yok yok, oyle bir toplum dusunun ki, goz gore gore cumhuriyeti bu adamın eline veriyor.

ağzı olan konuşuyo diye bi reklam vardı eskiden..

ağzı olan oy veriyo.
  • Yeni Oluştur...