DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Evet heralde benim gibi piyasadan uzun bi süre uzak kalmış insanlar vardır. Şahsım adına konuşuyorum, ortalıkta x3100gti 8800dti 6500lpg tarzı bir sürü model görüyorum ve insanlar bunlar hakkında bol bol yorum yapıyor, bense hiçbir şey anlamıyorum. 3-4 sene öncesinde ekran kartında memory önemliyken şimdi 256lık ekran kartları 512lik ekran kartlarından daha pahalı olabiliyor. burada dikkat etmemiz gereken özellikler nelerdir? ekran kartında neler önemlidir ve bu modellerin bir diğerinin üstü olduğunu nasıl anlarız? en basidinden gt mi gti mi gts mi dti mi ne yani daha gelişmiş olduğunu gösterir anlamları nelerdir? bilgilendirebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 ramde bakman gereken ilk önce hızı , 512 Mb lık ramli ekran kartlarında düşük hızlı (ve düşük fiyatlı ) ramlerin kullanımı oldukça yaygın.Kısaca göz boyama 99% giriş ve orta seviye ürünlerde 8600GTS>8600GT 7600GT>7600GS , ati tarafında radeon 2600XT>2600Pro 1950XTX >1950XT>1950pro>1950Gt aslında aklına takılan kartları sorsaydın daha kolay olurdu . Not :Bu sınıflandırma aynı seri içindeki kartlar için farklı serideki kartların performansı için donanım sitelerindeki testlere göz at. [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 23:36 tarihinde, jagd tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 yalnız maalesef şöyle bir durum var ki bazı oyunlar en yüksek doku çözünürlüklerini kullanmak için 512mb vram istiyor sanırım. company of heroes ultra doku çözünürlüğünde çok ağırlaşıyor 320mb vram ile. ghost recon advanced warfighter 2 ise high doku çözünürlüğünü seçtirmedi bile. apıştım kaldım öyle, güya 8800 aldık. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Bellek olarak en az 256mb olması gerekiyor kartının şu anda almayı düşünüyosan. Bellek veri yolu dediğimiz şeyde kartın direk fiyatına etki eden en önemli özelliği o da 256bit olursa güzel oluyo. 512mb 256bit lik bir ekran kartı da 256mb belleğe sahip bir ekran kartına göre daha iyi performans değil de sam in dediği gibi bazı oyunlarda tam kapasite oynamak için işine yarayabilir. bunun dışında pixel shader gibi önemli özellikler de var tabi ama şu saatten sonra seçecegin kartın zaten o özellikleri barındırıyor olması muhtemel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 hmm peki çok saolun anladım biraz sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar