Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Erkeklerinde kapanması lazım. Kadınlar erkek teni gördükçe günaha giriyordur belki.
sir Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 mantık yürütme şeklin yanlış çünkü prawler..yasaklanan, engellenen şeye izin verilince otomatik olarak baskı mı oluşturmaya başlıyo? ayrıca bu baskıyı türbanlı kızlar türbansız kızlara mı yapıcak? başı açık olup bu baskıya göz yumacak kaç tane kız tanıyosun? ben hiç tanımıyorum çünkü..ayrıca dışarda türban takan ama üniversteye geldiği için şapka veya benzeri bişey kullanan kızlar da 1 km öteden belli oluyo, onların da herhangi birine baskı yaptığına şahit olmadım. erkeklere gelince, zaten onlar için bir kıyafet sorunu yok..ben devlet üniverstesinde okuyorum, bizim okulun yakınında bir cami var, oldukça kalabalık bir grup cuma öğlen camiye gidiyo namazını kılıyo geri geliyo. 4 yıldır bi kişi bile sormadı bana niye gelmiyosun diye.
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 kişisel değil, toplumsal baskıdan bahsediyorum.
sir Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 yani 10'arlı 20'şerli gruplar halinde dolaşıp kapanın kızlar diye dolaşıcak mı türbanlılar sokaklarda? ve bu da üniverstelerde türbana izin verildiği için mi olucak? nasıl olucağını anlatırsan daha güzel olur :))
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Sir cok iyimsersin yada isine gelmiyor.. Her sene ramazan ayinda oruc tutmuyor diye dayak yiyen genc haberlerini yok sigara iciyor diye linc girisimi yapiliyor haberlerini okumuyormusun? Hadi diyelim okumadin al bak ramazana az kaldi okursun aklina ben gelirim.. Bu ulkenin %99 u musluman bu ulkede Ermeni oldugun icin kurt oldugun icin yada kisacasi milliyetci turk olmadigin icin baski gorebiliyorsun.. Birileri cikip birseylere tepki olsun diye -Hepimiz Ermeniyiz- dovizleri tasiyinca olay oluyor Bu ulkede cocuklarin baslari zorla kapatiliyor ona bakma sunu yapma suna gitme deniliyor. Bu ulkenin cumhurbaskani bile esini 15 yasinda bir cocuk iken seciyor ve evleniyor.. Bu ulkenin basbakaninin oglu 16 yasinda bir kiz cocugu ile evlendiriliyor.. Burdaki cocuk olayi mecazi degil 15 ve 16 yas cocuk sayilir cocuk.. Simdi git yiyosa 15-16 yasinda bir insanla cinsel iliskiye gir bakalim basina neler geliyor ama basbakan ve cumhurbaskani bunu hemen yasal hale getiriyor ve hallediyorlar oh supermis.. Kisacasi bu ulkede basortusu kamu kuruluslarina ve okullara girdigi zaman sosyal baski olusacak.. Vede herseyi somurdukleri gibi dinide sonuna kadar somuren bu orumcek kafali adamlar basi acik kisilerin islerini yapmayacaklar biliyorum cunku suanda bile yapmiyorlar.. Belediyeye gittiginde turban takan bayan sizinle ilgilenmiyor yerine baskasi geliyor.. Ben dinimi boyle yasamiyorum Islamiyete bu derece ihanet eden saygisizlik eden insanlarida anlamiyorum..
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 ve sundanda haberiniz olsun anayasada o madde olmayacak..
sir Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 yalnız bu bahsettiklerin akp ile gelen yeni bişey değil ki, oruç tutmuyo diye dayak atanlar arasında çok sevdiğimiz ve akp iktidarına karşı pek güvendiğimiz ülkücüler de var. geçmişte de alevilere karşı en büyük haksızlığı, kıyımı yapmış olan bu ülkücüler, bugün hala parlamentodalar. faşizan baskının sebebi sadece akp iktidarı olarak görülemez, bu çook eskiye uzanan kompleksli yapımızın ve gerikalmışlığımızın sonucudur ve ülkece bundan hepimiz sorumluyuz. ancak bunu düzeltmek de elimizde. halkımız cahilse onu daha da cahil bırakmak hiçbişeyi çözmez. türbanlıları sistem dışına itti bu devlet, hata yaptı. sisteme dahil etmediğin, eğitmediğin, muhattap bile almadığın insanlardan rasyonellik bekleyemezsin. kaldı ki türbanlılar arasında da gayet aklıbaşında, demokratik, barışçıl insanlar var. bahsettiğin örümcek kafalıların da olduğu gibi. ama sen de söyledin ya, bu ülkede çocukların başı zorla kapatılıyor..sonra devlet de çıkıp diyo ki "türbanlılar giremez" bi de ordan baskıyı gördü mü çocuk? ne olacak kafası zorla kapatılan kızların hakları? nasıl eğiteceksiniz, nasıl bir birey olarak yetişmesini sağlayacaksınız, nasıl bu ülkeye faydalı birer fert olmalarına yol açacaksınız? bahsettiğin sosyal baskının oluşmaması için sosyal baskıyı oluşturabilecek unsurları ortadan kaldırman gerekir. bunu sağlamanın da en garanti yolu eğitimdir. hala üniverstelerde nasıl baskı oluşacağını tam olarak açıklayabilmiş değilsiniz ayrıca.. bu arada şu ayrımı iyi yapmak gerekiyor, türban serbest olsun derken hizmet alan ve hizmet veren olarak ikiye ayırmak şart şu anda. hizmet verenlerin (örneğin öğretim görevlisi)türbanlı olması başka çifte standartlar ve kayırmalar doğurabilir, orası doğru. ama hizmet alanların (örneğin öğrenci) türbanlı olması hiçbişeyi değiştirmez, devlet herkese eşit mesafede durmalıdır, türbanlıya da türbansıza da. cumhurbaşkanının eşinin de herhangi bir yasal yaptırımı filan yoktur, rejime bir tehdit oluşturması sözkonusu değildir. son olarak, ispanyada yasal evlenme yaşı 14, türkiyedeyse özel durumlarda 16 yaşında evlenilebiliyor ama yasal yaş 17.benim babannem de 15 yaşında evlenmiş, bence de sakat bişey ama oluyo işte o konuda bişey diyemicem..
Öne çıkan mesajlar