Batilc Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 @breedan: anlamadın sanırım, adam sana bissürü ilkel var demiyor. Bissürü ilkel olduğunu biliyorsun diyor. Ha bilmiyorsan öeh aç biraz haber izle be abi
Breedan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 bu mesajını imza yapmak istiyorum
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Breedan bunların varlığını red mi ediyorsun? El Kaide falan ne ayak yani? Hizbullah falan? Bunlar o ilkel yaratıklar değil mi? Ha onları savunmuyor da olabilirsin ama bunun batması garip geldi bilmiyorum..
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Soulless anayasa taslağındaki değişiklik eğitimin hiç bi kılık kıyafetle engellenemeyeceği üzerine...
Soulless Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Breedan tamam sen bilmiyordun ve simdi ogrendin.Veya bilmek istemiyorsun ve boyle devam edeceksin.Yada anlamiyorsun birturlu , belki ilerde anlarsin.Yada biliyordun zaten ama bilmiyormus gibi davranarak soylediklerim dogru degilmis gibi bir izlenim yaratmaya calisiyorsun.SOnucta yarim cumlelik laf atmalardan fazlasi varsa soyleyecegin , bu konu yuzunden engel olmayalim sana. [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 23:14 tarihinde, Soulless tarafından güncellenmiştir ]
Breedan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 bizdeki islam osmanlı kaynaklıdır araştırmalı incelemeli bende bilmiyorum açıkçası net. ama el kaide ile koskoca bir medeniyeti silme derim
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 said: bizdeki islam osmanlı kaynaklıdır araştırmalı incelemeli bende bilmiyorum açıkçası net. ama el kaide ile koskoca bir medeniyeti silme derim Koca medeniyet silen kim? Ne "tüm Müslüman'lar ilkeldir" denmiş nede "Osmanlı kökenli Müslümanlar ilkeldi"r denmiş. Sadece Tanrı'nın onlarla aynı inanca sahip olmayanları öldürmelerini emrettiğini düşünenler ilkeldir denmiş. Doğru anlayamadın mı cümleyi ne yaptın?
Soulless Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Boyle dusunen birsuru ilkel var demekle koskoca medeniyeti silmeyi nasil bagladin birbirine bilmiyorum , bilmekte istemiyorum.
Breedan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 soulLESS[lafımsanadostum]:buraya 10 yaşında birini de koysan sayfalarca yazar sana mesele ana fikir .. sen diyosun ki kemaliz olsun anayasada tehlikede diyosun bende sana soruyorum kemalizm başarsızmı olduki niye tehlikede..
Soulless Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Joker , kagit ustunde yazan o ama gercek hayatta olan bu degil. Nasi soktuk turbani unilere olacak , birisi hac takip gitse ozgurluk deyip , o turbani savunanlar olacak ilk saldiranlar.
newdonis Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 cahilligime verin hangi ülkenin egitim sisteminde o ülkenin herhangi bir cumhurbaşkanı yada kurucusunun inkilaplari ve ilkeleri dersi ilkögretimde ders olarak veriliyor?
Breedan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 burda tartışılanı kavrayamadıM herhalde .. şeriat diyosun türkiye diosun sorada bi sürü ilkel var bunları hepimiz biliyoruz diyosun... bende sana osmanlı islam kültürü diyorum mevlana diyorum BU.
Batilc Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 @joker: Nasıl yani, hiçbir kılık kıyafetle engellenemeyecek? Bu durumda anayasa'da türbana yönelik bir değişiklik değil bizzat siyasi sembolleri içeren kısım üzerinde oynanacak demek oluyor? Eh iki ucu b.klu dere de bu olsa gerek. [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 23:22 tarihinde, Batilc tarafından güncellenmiştir ]
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Hangi ülkenin bizim gibi bir kurtuluş savaşı var, bizi karanlıktan çıkaran ve yaptığı devrimlerle bugün modern bir hayat yaşamamızı sağlayan kurucusu var. Atatürk her kurucu yada lider gibi değildi. Kişisel özeliklerinden dolayı demiyorum, başarmış olduğu işlerden dolayı diyorum.
Breedan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 modern tüketim şekli yerine keşke modern üretim şekli gelseydi bi nebze gelişirdik.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 @Breedan: said: Tanri kendileriyle ayni seye inanmayanlara baski yapmalarini hatta oldurmelerini istiyor gibi dusunen birsuru ilkel oldugunu biliyoruz hepimiz bu cümlede İslamiyete yada Türk İslamiyetine bir laf yok. Nasıl o anlamı çıkarttın hala anlamadım. Mevlana'nın güzel öğütlerini karalayan birşey de yok. Birsürü sayıda olan ilkel insandan bahsedilmiş ki bu bahsedilenlerin genel olarak aşırı şeriatçılar ve El Kaide gibi terör örgütü militanları olduğunu anlamak zor değil. Yada biz hepimizçok zekiyiz fazla zekiama kolayca anladık? said: modern tüketim şekli yerine keşke modern üretim şekli gelseydi bi nebze gelişirdik. O da getirilmeye çalışıldı Atatürk tarafından. Herşeyi ters düşünüyorsun be abi. (Bana göre) [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 23:26 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 O ilkelerden, ilkelerin getirdiği yeniliklerden rahatsız olmayanların kitapta görmesinin ne sakıncası olduğunu çözemiyorum. Matematik üzerine laiklik pişik mi yapar nedir?
Drigeolf Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 türban meselesinde algılayamadığım bir nokta var. devletin dini ve ideolojisi olamaz, dolayısıyla devlet bünyesinde çalışan hiç kimse ideolojik veya dini semboller içeren bir giysi giyemez. buraya kadar tamam. fakat bir vatandaşın dini/ideolojisi olabilir. üniversite öğrencileri yetişkin vatandaşlardır. siyasal görüşleri, dini inançları ve bunları başkasının özgürlüğünü engellemeden savunma hakkları vardır. e dolayısıyla bir üniversite öğrencisi(yetişkin bir vatandaş) dini ideolojisini desteklemek için veya dini görüşü sebebiyle türban takabilir ve bununla üniversiteden hizmet alabilir. bir insanın politik görüşü/dini görüşü olması yanlış bir şey değildir. devletin bu görüşlere sahip olması yanlıştır.
Breedan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 said: devletin dini ve ideolojisi olamaz oluyo ama ..
Soulless Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Breedan ben diyorumki eger gercekten orta yol bulmak isteselerdi dinciler , turban gibi bir kriz yaratilmazdi. Devlet daireleri , uniler gibi yerler din free zone olmalidir. Kimse bunun disinda insanlarin istedikleri dine inanmalarini engellemiyor. Gene ramazanda oruc tutmuyor diye dayak yiyenler inanmayanlar , gene turbana karsi diye oldurulenler , gene domuz bagiyla baglanip kafasi kesilenler, gene seriat meriat gibi duzenleri getirmek icin ozgurlukleri kisitlanmaya calisanlar inanmayanlar. Dinciler icin tek bir yon var.Hicbir taviz vermeden hep daha fazlasini koparmaya calismak. Nekadar tartisilsada hep taviz vermesi beklenen dinci olmayanlar oluyor. Boyle davrandiklari surece elbette bizim yapmamiz gerekende sahip oldugumuz ozgurlukleri savunmak sonuna kadar.O ozgurlukler birsuru kan dokulerek elde edildi , elimizden almak isteyende okadar kan kaybetmeye hazir olsa iyi olur.
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 valla bence ülke türbandı mürbandı konuşmak yerine nasıl üretmek lazım onun tartışması içerisine girmeli... bi şeker üreticisi reklamıydı sanırım, yaşlı teyze çıkıp diyordu. "Demir bağlıyom, kalıp çakıyom... Her işi yaparım. İş olmazsa aş olmaz!" işte böyle insanlar lazım bize... şu suni gündemler bitsede önümüze baksak...
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 din free zone lafını tuttum. Kimsenin birbirini diniyle sınıflandırmak, tartmak zorunda olmadığı mekanlara kafası basmıyor gerçi. Bizden onlardan, ok..
Breedan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 [spo] [/spo] mesela ingilterede polis takmış türban (yada neyse) adamlar hıristiyan ama izin veriyolar edit:yoksa göz altındamı :D [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 23:50 tarihinde, Breedan tarafından güncellenmiştir ]
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Sanirim Kuba ve Ekvator'da ogretiliyor. Ayni sekilde ozgurluk savasi veren herhangi bir devlette de ogretildigi kanisindayim; Fransa, Hindistan ve Pakistan'da da olma ihtimali yuksek. Muhtemelen Cin'de ve Rusya'da da ogretiliyordur. Kisacasi ornekleri kesinlikle vardir. Bi ara egitim sistemini Fransa'ya gore ayarlayacaklardi yanlis hatirlamiyosam... 6. sayfadan 10. sayfaya kadar olan tartisma cok sakin ve dusunceli gecmis arkadaslar, tebrik etmek istiyorum herkesi. Ha bu arada yaklasik on dakika once tekel'e gittim raki almaya, "kandil'de alkol satmiyoruz kardesim" diye geri dondum kapisindan (Kucukyali). Sanirim zararli zihniyete iyi bir ornek teskil ediyor kendileri. Ingiltere'de temsil ettigi sey, bizimkiyle ayni degil. Bu yuzden baska ulkelerle karsilastirmak pek de uygun degil. Bir de onceki sayfalara bir gonderme; din derslerinin zorunlu olmasi, dinin zorunlu olmasi degildir. Onun cikis amaci kuran dersleri vs. gibi insanlari yanlis yonlendirebilecek kurslarin ortadan kaldirilmasidir. Zira sag-sol olaylari sirasinda sagcilarin ulku ocaklari gibi evlerde toplanip gaza getirildigi olmustur. Bunu engellemek icin din dersi zorunlu hale gelmis, ancak sadece Muslumanlik degil, her turlu inanisin ogretilmesi gerekmektedir. Ha sonradan bu din dersliginden cikip Muslumanlik dersi haline gelmistir ki bu tamamen stratejik hatadir. Bugun ise geldigi nokta, aldigi onlemin tam tersi boyuttadir. Yanlis yunlus bilgilerle insanlar gercek disi seyler ogrenmektedirler. Bunun yani sira din derslerinin kaldirilmasi su an itibariyle tehlikelidir de. Cunku gectigimiz sene AKP meclisten kayitsiz kuran kurslarinin cezasiz kalmasi icin bir yasa cikartmistir. Savunma olarak da insanlarin dinlerini oorenmelerine engel olmayin denmis, konu carpitilmistir. Din derslerinin bugun kalkmasi, yarin kanal d onunde 200 degil, 200.000 kisinin toplanmasiyla sonuclanacaktir (dizide kopegin adi huseyin kondu diye dizinin yayindan kaldirilmasini talep etti insanlar). [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 23:59 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Öne çıkan mesajlar