sir Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 öö şöyle anlatamadın, çıplak bir insan gayet tabi ki toplumda bir huzursuzluk, bir abeslik durumu yaratmaktadır, kimsenin jenitallerini görmek zorunda değiliz. ancak türbanlı bir kız sırf senin göz zevkin için türbanını çıkaracak değil bence. türbanlı kızlara sordun mu "türbansız kızlar sizin göz zevkinizi bozuyo mu" diye? o zaman da türbansızları yasaklamak gerek. mühim olan ortak bi noktada buluşmak, buna da demokrasi diyoruz. kaldı ki sokakta dolaşan türbanlılara izin veriyosun, ama üniversteden içeri sokmuyosun. türban hakkını savunan erkekler girebiliyo üniverstelere, onlara da bişey demiyosun. neresinden bakarsan bak, çarpık. ayrıca abd'de okuyan arkadaşlarım söyledi bu çıplak koşuları bana, eğlence olsun diye yapılıyo. pijamayla dolaşanı da var yani merak etme ;) ama normalde tabi çıplak dolaşmıyolar yuha.
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 kılık kıyafet devrimi unutuluyor cümle kurulurken
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 turban 1964 ten once varolmsu olsaydi dedigin gecerliydi 64 den ebri bize dinin sarti diye yutturulmaya calisiyor şule yüksel şenler diye aratin google i merak ediyorsaniz
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 sir: Türbanı savunan kadınlar da girebilir içeri kafalarındakini çıkararak tabii ;) Dini ve siyasi sembollere izin verilmesi anlamına gelir türbanlıların okula alınması. E din üzerinde kontrol olamaz, devlet ben bu dinleri tanıdım bunları tanımıyorum diyemez. DErse laik olmaz. Dolayısıyla ben nilepizme inanıyorum ve inancıma göre çıplak olmalıyım. Beni kılığımdan ve inancımdan dolayı eğitimimden mahrum edemezsiniz bunu anayasaya siz soktunuz derim. Birey de diyemezler. Derlerse ver elini AİHM. Ayrıca çıplaklıktan rahatsız olmanın nedeni örtünme kültüründe büyümüş olman, tam tersi de olabilirdi. Biz insanları giysili görmek zorunda mıyız? Çıplak dolaşsınlar diyebilirdin nüdist bir toplumda yaşasaydın. Toplumun %99'u bir dine mensup diye ülke kuralları o dinin ahlak kavramına göre düzenlenemez. Tabii bu ülke laik bir ülkeyse..
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 ya defalarca söyledim söylüyorum ama bazı arkadaşlar direk umursamıyor.Türban nedir neden takılır merak edenler şule yüksel şenler denen kadını okusun araştırsınlar türban ne zaman dinin gereği olmuş baş örtüsü ile farkı neymiş öğrensinler. Ha üniversitelerde ne zaman yasaklanmış diye merak eden varsada hatice babacan ismini araştırsınlar. Gerçekten çok komik oluyor ve islam a hakaret ediyorsunuz .Horas felan biliyor neyin ne olduğunu mesela o gırgırında işin
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Ben de biliyorum Türbanın siyasi sembol olduğu ama o tayfa bunu reddedip dini semboldür diyor. Her koşulda başkalarının özgürlüğü dramatik şekilde artar. Ve çok pis kavgalar olur bence okullara siyasi ve/veya dini semboller girerse..
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Baski konusuna gelecek olursak, ben kilik kiyafet konusunda degisiklik olduktan sonra okula yesil sari kirmizi tsortle gidersem insanlarin bana bakislari farkli olacaktir di mi? Onu gectim dogrudan apo'nun fotosunun basili oldugu bi tisortle gidersem linc edilmem isten bile degil. Bu toplumda birlik olma ama ayni sekilde suru psikolojisiyle hareket etme, konumuza yonelik olarak suruye uyma olarak tanimlanabilir. Eger orda 5 kisi yerden tas alip "kahrolsun apo" diye bana tas atarsa, emin ol hic isi olmadan ordan gecen, ama sirf o 5 kisi onunla bir noktada ayni duygulari paylasiyo diye bilmeden bana tas atacaktir. Turban konusunda da ozellikle tansiyonun arttigi zamanlarda, eger ben "kahrolsun laikler" diyerek basi acik birine saldirirsam yanimdaki 3 5 kisiyle, emin olun arkamdan gelen onlarca kisi olacaktir. Bu da toplumsal baskidir. Cunku ordaki 100 kisi inanclari dogrultusunda bir eylem yapmakta ve onun arkadaslari da ayni guruba dahil olduklari icin ve arkadaslariyla kismen de olsa kopmamak icin benzer davranis sergilerler. Peki bu simdi niye olmuyor? Niye 3 5 erkek universitelerde bu eylemleri gerceklestirmiyolar? Cunku ortada oksijen yok. Bi meydanda 50 turbanli, 2 basi acik kiz olsun bakalim kac dakika laf atmadan dayanabilecekler... Agizlarindan salya akmadan durma sureleri oldukca dusuk, bunu biliyoruz. Ornek olarak gosterebilecegimiz bir Fatih'imiz mevcut ayrica. Maltepe'de de turbanli cok kisi vardir. Ancak Fatih'te turbanli kesim, basi acik kesime oranla cok fazladir. Bu da insanlari bir karsilastirma yapmaya itmekte, sonuc olarak da basi acik insanlarin evleri taslanmaktadir. Her turbanli ayni mi? Hayir. Turbani neyi ifade ettigini bilmeden takan onlarca kisi var ki bu yuzden herkesi suclamak yersiz. Insanlari bu nedenle suclamak yersiz zaten. Ancak bu isleri korukleyerek de yangini sondurmek mumkun degil. Peki salaklar mi niye korukluyolar? O kismi spoiler'in icinde. Bundan 4 ay once bir arkadasimiz guzel bir tespit yapmisti. [spo]Hukumetin ne zaman basi sikissa ortaya turbani atip konuyu bulandiriyor. Iran, Irak'a girdi. Biz ise aylardir ordumuzu sinirda tutuyoruz. Her gun verdigimiz sehit sayisi artiyor. Buna karsilik hukumet inatlasmaya devam ediyor. Ote yandan bolgedeki sozumuzun gecerliligi azalmis durumda cunku millet kendisine saldiri yapildiginda dag tas demeden hatir hutur sorununu cozuyor, bkz. Iran, Israil. Biz ise politikacilarimizin oyunlari icinde rezil oluyoruz. Eger ordu devlet yonetimi altinda bir kurumsa, o zaman karar alinsin, ordu ordan cekilsin, biz daha fazla rezil olmayalim, daha onemlisi sehit vermeyelim. Ya da Iran gibi girsin... Neyse bunlar farkli konular; bu basligin konusu degil amma velakin bu anayasa muhabbeti de klasik bi "Ise Sureyyacim" vakasi..[/spo]
Necro Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Sir sanırım senin derdin AKP ' yi savunmanın ötesinde çıplak insanlara olan takıntın?
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 @sir, ben ABD'de okuyorum zaten. Iste mesela senin yetisme tarzina gore insanlarin cinsel organlarinin gozukmesi goz zevkini bozuyor. Ben 5 yasima kadar basi ortulu birisi gordugum zaman bagarmaya basliyomusum. Gelen bakicilar eger baslari bagliysa, binanin gorus alanina girmeden once cikariyolarmis. Ha 1980'lerde boyle bi sorun yokken, yani insanlar baslarini acmak icin bu kadar da sorun cikarmazken simdi ne oldu da degisti o ayri bi tartisma konusu. Ancak ben insanlarin baslarina turban gecirmelerinden rahatsiz oluyorum cunku bana sapik gozuyle bakiyor bu insanlar. Kendi uckuruma sahip cikamazmisim tavriyla sokakta dolasan herkes icin gecerli bu fikrim ayrica. Bana alenen terbiyesiz ve gorgusuz diyen bir kitleden de herhangi bir sekilde memnun olmam mumkun degil. [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 19:00 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
sir Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 ehaeh abi taktınız çıplaklara, benim meselem akpyle, çıplaklarla filan değil, başka parti gelsin o kaldırsın türbanı yine desteklerim yani, mesele o insanlar da eğitilsin, sisteme dahil edilsin, topluma kazandırılsın. baskıyı yapacak olan sokakta da yapar, sistemden ne kadar dışlanırsa o kadar baskı yapar hatta. derdi üniverste okumak olan oturur dersine çalışır. bence siz fazla artniyetle yaklaşıyosunuz, fazla korkuyosunuz. nilep sokağa çıkabiliyo musun çıplak? çıkamıyosun. niye? veya herhangi biriniz apo tişörtüyle sokakta dolaşabiliyo musunuz? dolaşamıyosunuz. isterseniz deneyin yani o ayrı. benim dinim de her hafta bi kadını öldürmemi emrediyo diyelim, üniversteye girip bunu yapabilecek miyim? hayır. dışarda yasak olan zaten üniverstede de yasak olucak. ama dışarda serbest olan şey üniverstede neden hala yasak? insanlar bunun dini gereği olduğuna inanmış mı? bu inancın 40 yıllık veya 1500 yıllık olması neyi değiştirir artık?haklarının yendiğini, onların suçlanmaması gerektiğini siz de kabul ediyo musunuz? daha ne? @riglous; ben de emo makyaj yapanlardan, punkboi saç stilleriyle dolaşanlardan rahatsız oluyorum, hatta ben 5 yaşındayken bi punkçının saçları koluma batmıştı belki, ama gidip de tek kelime etmiyorum çünkü o da onların hakkı. onların sana alenen terbiyesiz dediğini düşünüyosan, sen de onlara alenen yobaz-tutucu diyosun. [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 19:09 tarihinde, sir tarafından güncellenmiştir ]
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 said: Ben 5 yasima kadar basi ortulu birisi gordugum zaman bagarmaya basliyomusum. Ben de öyleymişim. Kara çarşaflı gördüm mü ağlayıp kaçarmışım falan :) Ayrıca kimse çıplak dolaşmayacak zaten merak etme ama üstüme "Türban suxx" yazan bir t-shirt giyip gidebilirim mesela. Birşey de diyemezler, görüşüm bu. O görüşünü kılığına yansıtırsa ben de yansıtırım.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 abi süper mantık halk bişeyin doğru olduğuna inanmış hemen yapalım.kutluyorum bu mantıktan ötürü.Halk zamanında saltanat kalkıncada ayaklanmış.haklılardı keşke Atatürk kaldırmasaydı
sir Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 sparkcaster, bu ülkeye faşizm lazım de, canımı ye, o kadar söylüyorum.
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 hakkaten nasıl bi mantıktır bu. böyle inanmışlar öyleyse diretmenin mantığı nedir diyosun apaçık. üstelik 50 yıl önce olan bişey sadece
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 evet abi laiklik+Atatürk+mantık+Vatan sevgisi+tarih bilgisi =faşizm zaten.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Hayır gerçekten =faşizm olsa kolaydı bütün şeriatç.ıları keserdik, ama değil işte. Demokratik insanlarız ve nazikçe rica ediyoruz, saçmalamayın bu ülke laiktir laik kalacak diye :)
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 laik = dinsiz. böyle bi saptama hakkaten var herkes çevresinde farketmeyebilir. bunun sebebi işte o 50 yıl önceki zat.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 "Laik misin?" diye bir soru oluşmuş durumda ya :D
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Bunun cevabini vermistim sanirim, ortadaki oksijen eksikliginden. Farkin goze batmamasindan. Ancak turban universiteye girerse, disarda olan kavgalar iceri de tasinacak. Kaldi ki sokakta durup noluyoruz diyen bir suru kisi var. Yasli basli insanlar bir nebze kendilerine hakim olabiliyorlar. Ancak 20'li yaslarda siyasi goruslerini kiyasiya ifade etmek isteyen 10 genc mi daha saldirgan olur, ozellikle kendilerini ifade edemedikleri noktada yoksa sokaktaki karma insan gurubu mu? Sag-sol kavgalarinin zaten cikis noktasi da yine bunlar degil miydi? Halihazirda onumuzde ornek var. Niye ayni katliami bi daha yasayalim? Turbanli insanlarin egitimine gelecek olursak.. Bu insanlarin egitimleri icin izlenecek yol universite kapisini acmak degil, bos birakilan uni. oncesi egitimi duzeltmektir. Bir sekilde beyni yikanan insanlara duzgun egitim vererek dogruyu yanlisi ogretmektir. Egitimin, turban veya herhangi baska bir seyden cok daha degerli oldugunu ogretmektir. Bu ise ilkogretimde yapilir. Bu insanlarla bizler ayni havayi soluyoruz, ayni yemegi yiyoruz, ayni okullara gidiyoruz ancak bir noktada onlar turbani egitimden daha yukari bir noktaya tasiyorlar. Sorun asil burda ve bu yuzden ben ve bircok kisi samimiyetlerine inanmiyoruz.
sir Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 abi çok güzel söylüyosun, sonuna kadar katılıyorum ama 18ine gelmiş kızı ilkokula mı yollıycan tekrar? üniversteye girebilsinler, onlara da söz hakkı tanınsın ki sen de onları eğit, onları ikna et, tartış, uzlaş yani..doğrusunu bilmiyolarsa, kafalarına taktıkları şeyin manasından bihaberlerse sen anlat bunu onlara, yanlıştır bu yaptığınız de. ama "çıkar o kafandakini" diye yaklaşma yani, o zaman ters teper çünkü.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Örümcek kafalı örümcek kafalıdır zaten. Değiştirilemez oldukları için öyle denir, bağnaz denir. Sen onu üniye o şekilde alırsan tek yapacağı başkalarını zehirlemek olacaktır çünkü eğitilemezler, değiştirilemezler. Bu bir fantezidir. Ağaç yaşken eğilir, bunlar çok önceden eğitilmişler zaten, bi daha düzelmez..
sir Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 işte bak bu tamamen faşizan bi yaklaşım, kusura bakma. ben 18 yaşındayken farklı düşünüyodum, şimdi farklı düşünüyorum, belki 5 yıl sonra da farklı düşüncem. sen bi insana hiç olanak tanımazsan, hiç kendi dünyası dışında bi dünya göstermezsen o insan örümcek kafalı olmaya mahkum olur zaten.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Onlar zaten o olanaklardan etkilenmemeye, o olanakları daha fazla insanı saflarına katabilmek için sömürmeye eğitiliyorlar. Adamların işi bu. Her türbanlı öyle demiyorum ama çoğunluk öyle. Zaten başörtüsü kullanan çok daha fazla kadın var bu ülkede. Ayrıca laik=Atatürkçü=dinsiz de faşizan bir yaklaşım. [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 19:29 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 alakasi yok sir.adamın demeye çalıştığı kör insana görmeyi anlatmaya kasmayın. ancak sen maksat konuşmak yazıp duruyorsun gördüğüm kadarıyla [ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 19:30 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Öne çıkan mesajlar