Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 said: 27 Ağustos'taki bu muhteşem olayı takvimlerinize not alın... Dünya 27 Ağustos 2007 yi bekliyor. Mars gezegeni Ağustostan itibaren geceleri gökyüzünün en parlak cismi olacak. Mars çıplak gözle dolunay kadar büyük görünecek... Mars Dünyaya 34,65 milyon mil yaklaştığında en büyük göründüğü gün olacak. 27 Ağustos gecesi 00:30'da gökyüzünü izleyin.Dünyanı n iki ay'ı varmış gibi görünecek. Şöyle bir olay var bildiğiniz üzre. Bunun üstüne bende şöyle birşey söylemek istiyorum; Ey düşünmeye üşenen aklı kıt milletim. Bu gezegen 27 Ağustos gecesi ~35 milyon mili birden bire mi atlayacak ? Böyle hop diye birden bire gözümüzün önüne mi gelecek ? E öyleyse s.ki tuttuk. Şimdiden hazırlanın bir çok su taşmasına falan. Ha yok olur mu öyle şey diyorsanız, o kadar aklınız varsa kalkıp deyinki kendi kendinize; "Lan madem böyle büyük görünecek, hop diye gelmeyecek gözümüzün önüne, şimdiden büyük görünmesi lazım bunun. Bırakın şimdiyi geçtiğimiz aylar boyunca böyle kabak gibi görünmesi lazımdı bu adı Mars olan deyyusun. Böyle bi beklentisi olan fakat daha akıllı geçinenler oturup araştırıp Mars'ın periyotu gibi bilgileri bulup, basitçe yörünge çizip bakabilir ne kadar zamanda bu kadar yaklaşır, gözle görünür büyüklüğe ulaşır diye. Zira bu her sene olan bir olay değil. (700 gün civarında olması lazım Mars'ın periyodu) Neyse, diyeceğim o ki; AZCIK DÜŞÜNÜN LAN! DAKKA BAŞI C/P YAPMAYIN ŞU MUHABBETİ! Oh be...
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 traş dayı.mars dünyaya en yakın yerinde bile ay kadar görünemez FHSDHFDS [ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 19:55 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Öyle olsa denizler çekilir, bazı yerlerde yükselir. Depremler olur, volkanlar patlar. Küçük kıyamet olur yani..
Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 AYLA MARS ÇARPIŞIR BİLE LAN NE DİYOSUN!!!!
sir Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 ahah olaya gel, iki ay varmış gibiymiş öeehh
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 @ zopik ben marsa ayak parmağımın ucuyla dokunabiliyorum ne diyosun (ayar verme amaçlı demedim üzgünüm de çok saçma şeyler bunlar =) )
Saeros Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 tabi, ben arada nuitari'yi de görüyorum zaten :p
Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 ŞİZOFREN MANYAK!!!!1111 Lol bana mı diyosunuz saçma bunlar diye ? Az sonra gelip sizin msn'e de yapıştırır biri. Onlara deyin bunu.
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 puahahh çarpışsalarda görsek ahahhah
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 700 günde bir marsın periyodu da, bu olay 700 günde bir olan bi şey değil ki. birde hemen mi gelecek diyosun. olay sadece marsın hareketiyle olacak şey değil ki dünyanında güneşin etrafında dönme yörüngesi ile alakalı. yani 1 ay olmazda 1-2 gün önceden az büyük görülebilir mars. şimdi bir bak bakalım olayın uzunca bi süre de mi olacagına ya da öle olağan bişey mi olacagına.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 F'stan ne olursa olsun 3 günde o kadar kat bütük gözükecek kadar yaklaşamaz. Ay kadar büyük ne demektir ya, ayın yarısı kadar bile gözükemez. Gökteki en parlak yıldızdan daha parlak olacak belki ama ay kadar büyük falan :D
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 ben ay kadar büyük olacak demedim. bakıcaz artık. metre elde ölçeriz.
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 gökteki en parlak yıldız güneş sdfsdg
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 said: ben ay kadar büyük olacak demedim. bakıcaz artık. metre elde ölçeriz. Baştaki yazıda öyle diyordu onu savunmuş gibiydin ondan öyle dedim. Ayrıca en son mars dünyaya en yakın olduğunda kutupyıldızından biraz daha büyüktü ve 2005miydi neydi. Bir daha 10larca yıl bu kadar yaklaşmayacak denmişti. Ayrıca marsın bu geceki parlaklığına bakarsak 3 gün sonra kutupyıldızını geçebileceğini pek sanmıyorum..
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 o değil de halley ne manyaktı be.
Daesu Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 aga biz bu güneşi niye kücük görüyorruz kocaman bea baksana. komple görmemiz lazım aslında sahsjdklas
Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Hani şöyle böyle diye ahkam keserken bildiğinizi bilsem gam yemeyeceğim. Dünyanın periyodu = ~365 gün Marsın periyodu = ~ 780 gün Birbirlerine oranı yaklaşık olarak 2.14. Peki burada bahsedilen periyot nedir ? Bir gezegenin tekrar aynı konumda olması için geçen süredir. Doğrudur, tekrar bu kadar yakına gelmesi çok uzun zaman alabilir ama daha uzun seneler boyunca her zaman olduğundan daha yakın kalacak. Ve şimdiye kadar yaptığım gözlemlere (gözle, dürbünle -evet dürbün ile izleyen var- yapılan gözlemlerden değil, gözlemevinden 20 ve 40 cm'lik teleskoplarla yapılanlardan bahsediyorum) dayanarak sonraki tek senelerde de (en azından 2011'e kadar) Mars'ı gayet yakın gözlebileceğize, teleskop ile baktığızda dahi pek bir büyüklük farkı yaşamayacağınızı iddia ediyorum. İnanmayan test edip görebilir. Bilip bilmeden bir yerinden uydurmasına gerek yok. [ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 22:14 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ]
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 İlla büyük olacak da abi ay kadar büyük olacak demek saçmalıktır. Sen dedin demiorum tabi. Ama yıldız gibi gözükecek, ay gibi normal ve detaylı gözükemez. Ay yıldız gibi değil, bildiğin gözüküyor, mars öyle olacak kadar yakına gelse zaten kötü şeyler olur.
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 abi.700 günde bir mars dünyaya yaklaşıyor yörünge olarak.alakası yok dediklerinde zopik.bizden 55 milyon km uzaklıktaki bişeyi ay kadar görüncek hatta çarpışabilir diyorsun bu dediklerin inan çok komik.ciddimi dedin orasınıda bilmem.
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 demin eve girmeden once kafama bırsey surundu tırstım kosarak girdim binaya.marsmış.
Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 said: abi.700 günde bir mars dünyaya yaklaşıyor yörünge olarak.alakası yok dediklerinde zopik.bizden 55 milyon km uzaklıktaki bişeyi ay kadar görüncek hatta çarpışabilir diyorsun bu dediklerin inan çok komik.ciddimi dedin orasınıda bilmem. lol ki ne lol...
Zopik Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Burada akıllı geçinenler, yörünge hesabı yapanlar dahi okuduğunu anlamaktan bu kadar acizken kafanıza düşerde sürtünürde tabi.
Öne çıkan mesajlar