Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 said: devletin petkim kuruluşu şu kadar kara geçince bana bunun faydası olmuyor ki, özel bir şirket olsaydı daha iyi hizmeti daha iyi fiyata alacaktım zaten. Devletin kendine faydasi olması yetmezmi ? ayrıca kdv aliyor gibi birşeyde söylemissin. Devletin kendi elindeyken hem kar edip hemde kdv almıyormuydu ? 3 yıl önce satılmış olsaydı petkim tamam . Zarar eden bir şirket vardı ortada. Petkim in başarısı İsterse devletin kendi yönettiği fabrikalarda da başarıyı yakalayabileceğinin örneğidir. Ayrıca daha iyi hizmet ediceğini nereden biliyorsun. İçinde Rus mafyasınında bulunduğu büyük karmaşık bir ortaklık var ortada. Tekeller her zaman güçtür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 duragı kacırdıgında kendini uzerine atacak tası bile bulamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 @sunthewhich o yatırımı yapmaya mecbur dediğin şirket sadece iç piyasa çalışarak Türkiyenin %30 sıpariş talebini karşılıyabiliyor.Rakibide yok tek firma. Her şirket yatırım yapmaya mecburdur büyümek için ama yıllık 500 milyon dolar gibi bir yatırım var bu sene mesela. Bu kadar büyük para yatırımı yapmaya mecburmu ? Degil ama Türkiyenin %100 ulaşıp yıllık milyarlarca dolar kazanmaya başladıktan sonra yatırımı azaltmak daha mantıklı değilmi ? Petkimde bunu yapıyor . Ortaya cıkar az karda bu yüzdendir [ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 23:30 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 masticore: birincisi hayır, devlet dediğim gibi halk için. halkın zararına devleti ben neyleyeyim? ikincisi devletin kendi şirketinden vergi alması senin paranı bir cebinden alıp diğerine koymandan farksız birşey. üçüncüsü bu tarz kar/zarar hesapları yukarıda güzelce izah edildiği gibi bir yıllık olaylar değildir. uzun zamanın ortalamasına bakılmazsa yanıltıcıdır. ayrıca tekel demişsin, tekelin başarısı acaba verdiği iyi hizmetten ötürü müdür yoksa tekel olmasından mıdır? ve dediğim gibi mantıklı özelleştirme tekel şirketleri aynı tekel konumlarıyla satmak değildir. şirketi parçalar ya da o sektörün lisans haklarını diğer şirketlere satarsın. özel şirketlerin daha iyi hizmet vereceği düşüncesinin kaynağı rekabettir. rekabet sağlanmalıdır, en önemli nokta o özelleştirmede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Rekabet ortami göster o zaman bana hani nerede ? Bir petro kimya şirketi daha kurulacağını yada kurulması için izin alındığını daha duydunmu ? Bende Tekelleri devletin elinde tutmasını savunuyorum işte. Bu atıyorum ıspartadaki tütün fabrikasını satmaya benzemez. Düzgün rekabet ortamı olmadıkça sen devletten daha iyi kalitede bir hizmet bekleme özel şirketlerden [ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 23:43 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 bu rekabet ortamını inşa edebilme gücü gene devletin elinde. onu yapması gerektiğini söylüyorum ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2007 Açıkçası ben petkimin yabancıya satılmasına üzüldüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 ah petkimi bi somurduler bi somurduler bir bilseniz... benim arkadaslar petkim lojmanlarinda oturuyorlardi, hayatlari okadar lüks'tü ki simdi işlerine son verilince...... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 ben devletin işletmeci olmasına karşıyım, herkezin bi görevi vardır. ama devletin böyle bi görevi olmamalıdır. zira bu görevi üstlenmesi hem hizmetin kalitesizliği hemde kendi işine odaklanması konusunda hüsranla sonuçlanmaktadır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Devletin poşet üretmekten daha önemli işleri yok mu ? Özelleştirin gitsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 şimdiye kadar akp nin herhangi bir politikasını desteklemeyen bi akpci görmüş değilim. kardeşim bir tane de desteklemediğiniz olsun ne mükemmel adamlarmış be peygamber partisi mübarek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 özelleştirmeyi değil akp, tkp yapsa gene desteklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 DoruK konuyu dışına taşırmayalım lütfen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2007 sanırım petkim tartışması için söylenecekler şimdilik bu şekilde, yakında türktelekom için Vol 2 olarak yeni bi topic açıcağım. Dersinize iyi çalışın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2007 Biraz internette baktım ama öyle kolay rekabet ortamı ortamı oluşacak birşey değil petrokimya . Çok büyük yatırım gerektiriyor .Çok büyük ve uzun bir süreç . Geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2007 geçmiş olsun ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar