Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Özelleştirme Tartışması: Vol 1 (Petkim)

Joker

Öne çıkan mesajlar

said:
devletin petkim kuruluşu şu kadar kara geçince bana bunun faydası olmuyor ki, özel bir şirket olsaydı daha iyi hizmeti daha iyi fiyata alacaktım zaten.

Devletin kendine faydasi olması yetmezmi ?
ayrıca kdv aliyor gibi birşeyde söylemissin. Devletin kendi elindeyken hem kar edip hemde kdv almıyormuydu ?
3 yıl önce satılmış olsaydı petkim tamam . Zarar eden bir şirket vardı ortada. Petkim in başarısı İsterse devletin kendi yönettiği fabrikalarda da başarıyı yakalayabileceğinin örneğidir.

Ayrıca daha iyi hizmet ediceğini nereden biliyorsun. İçinde Rus mafyasınında bulunduğu büyük karmaşık bir ortaklık var ortada.

Tekeller her zaman güçtür
Sosyal ağlarda paylaş

@sunthewhich
o yatırımı yapmaya mecbur dediğin şirket sadece iç piyasa çalışarak Türkiyenin %30 sıpariş talebini karşılıyabiliyor.Rakibide yok tek firma. Her şirket yatırım yapmaya mecburdur büyümek için ama yıllık 500 milyon dolar gibi bir yatırım var bu sene mesela. Bu kadar büyük para yatırımı yapmaya mecburmu ? Degil ama Türkiyenin %100 ulaşıp yıllık milyarlarca dolar kazanmaya başladıktan sonra yatırımı azaltmak daha mantıklı değilmi ?
Petkimde bunu yapıyor . Ortaya cıkar az karda bu yüzdendir

[ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 23:30 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

masticore:

birincisi hayır, devlet dediğim gibi halk için. halkın zararına devleti ben neyleyeyim? ikincisi devletin kendi şirketinden vergi alması senin paranı bir cebinden alıp diğerine koymandan farksız birşey.

üçüncüsü bu tarz kar/zarar hesapları yukarıda güzelce izah edildiği gibi bir yıllık olaylar değildir. uzun zamanın ortalamasına bakılmazsa yanıltıcıdır. ayrıca tekel demişsin, tekelin başarısı acaba verdiği iyi hizmetten ötürü müdür yoksa tekel olmasından mıdır?

ve dediğim gibi mantıklı özelleştirme tekel şirketleri aynı tekel konumlarıyla satmak değildir. şirketi parçalar ya da o sektörün lisans haklarını diğer şirketlere satarsın. özel şirketlerin daha iyi hizmet vereceği düşüncesinin kaynağı rekabettir. rekabet sağlanmalıdır, en önemli nokta o özelleştirmede.
Sosyal ağlarda paylaş

Rekabet ortami göster o zaman bana hani nerede ? Bir petro kimya şirketi daha kurulacağını yada kurulması için izin alındığını daha duydunmu ?
Bende Tekelleri devletin elinde tutmasını savunuyorum işte. Bu atıyorum ıspartadaki tütün fabrikasını satmaya benzemez.

Düzgün rekabet ortamı olmadıkça sen devletten daha iyi kalitede bir hizmet bekleme özel şirketlerden

[ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 23:43 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...