Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vista!! kafayı yedirtti bana yardım lütfen

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

2 gün önce vista ultimate kurdum. hard diskimde c: ve d: olmak üzere 2 bölüm var c: de xp pro d: yede vista kurdum. herşey gayet güzel hata yok sorun yok ama ne zaman c: ye girip mp3 lerime ulaşmaya çalıştım o zaman işte 8 saattir uğraşmama rağmen çözemediim bu aptal sorun çıktı meydana.

sorun şu

c de ki hiç bir klasore ulaşamıyorum neredeyse hepsinde acces denied yada dont have permision yazıları çıkıyor share yapıyorum, tum kullanıcları full control verıyorum ne varsa hepsını acıyorum ama yınede sonuc yok

xp ye giriyim dedim bi baktım ki boot ekranında bana sormadan vista secip vista acıyor yanı xp ye de giremiyorum

bide uac diye bişey var onuda kapattım actım birsey fayda etmedi

acil yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

[spo] [/spo]

[spo] [/spo]

Mesaj tarihi:
çalıştığım şirket zorunlu kıldı vistaya zaten aptal programları da bitek vista da çalışıyor mecburum yanı kullanmaya
ama vista xp ye girmemi de engelliyor off
gecenın 12 sınden berı uyumadım hala ugrasıyorum delı oldum ıyıce ms e xboxa ea games e hepsı allahından bulsun:D
Mesaj tarihi:
Tam olarak emin değilim şuanda ama sanırım Security de Advanced altında. Dosyanın sahipliğini Vista'ya aktarmak gibi seçenek vardı. Bir dosyaya erişemiyorsan vista'nın dosyaya el koymasını sağlıyordun ondan sonra Access Denied gibi salak hatalar almıyorsun.
Mesaj tarihi:
ama o zamanda permission yada acces denied hatası vermicek mi? aynı sey değilmi yanı vistayla?

edit: bu arada senın dedıgın yol olmadı security dekı

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 12:04 tarihinde, xlaidehlevar tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
xp'yi açmak için boot.ini dosyanı güncellemen gerekir. vista'da msconfig var mı ya da msconfig bozuk bir boot.ini dosyasını güncelleyebilir mi bilemiyorum ama en basitinden elinle bile güncelleyebilirsin. az biraz arama yap, nasıl yapacağını görürsün.

dosyalara erişim sorunun ise ntfs dosya sisteminden kaynaklanıyor. xp'de kurduğun kullanıcı o dosyaların sahibi ve vista kullanıcın tanınmıyor. bir şekilde ntfs dosyalarına müdahale etmeni sağlayacak programlar mevcut, fakat ben nedir, ne değildir bilemiyorum.
Mesaj tarihi:
biri ntfs biri fat32 c ve d nini o yüzden sorun çıkartıordu galiba
linux live cd sinden bos cd ye aktardım dosyalarımı sonra fat32 olan c yi ntfs seklınde formatladım win xp kurdum ustune dosyalarımı aktardım sımdı hem xp calısıor hemde vistada c yi gorebiliyorum
Mesaj tarihi:
buyuk ihtimalle xp de ki sadece bi usera ait dosyalara ulasamiyosun
yane mesela my documents altinda felansa mp3lerin
bizim arkadasta karsilasmisti hic bisi yapamadi
sisteminde hala xp yukluyse ordan acip baska bi yere atip ulasabilirisn
oteki turlu bilmiyorum
  • Yeni Oluştur...