Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban !!!

firatram

Öne çıkan mesajlar

@Baluu
Neyi cıvıtmısım ?

Sizin yaptıgınız bir kere günah gidip o insanların okuma haklarını elinden alıyor,ayrım yapıyorsunuz !!!

Oysa ben burada O kızların fetullahcı olmasındansa okumasının daha mantıklı olabilecegini soylemistim.

Birkac kisi haricinde kimse anlamadı !!!
Helal olsun size !! Siz ayrımcılık yapın !!! Yalan demokrasinizi surdurun !!!
Sosyal ağlarda paylaş

Ulan 2-3 kisi cıkmıssınız hayatınız sanal alemde geciyor siz hayatı anlamıs gibi konusuyorsunuz ya gıcık oluyorum !!!

O senin islam dedigin sey insanları birlestiriyor,senin hristiyanlık dedigin sey insanları birlestiriyor...

Senin ateist duygularınla hayatı anlayabildigini sanabilirsin ama gelip burada benim inandıgım birseye hakaret edemezsin.Sinirimi bozma !!!

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 20:58 tarihinde, firatram tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Din inanilan birseydir, dogrulugu ve yanlisligi sorgulanamaz. Burada hem fikiriz sanirim.

Devlet eger turbanin okullara girmesine izin verirse, "dini bir emir" argumaniyla gelen her turlu talebe de gereken izni vermesi gerekir. Ve bunun en uc noktasi bir insanin cikip "Benim inanclarima gore X" demesidir, X in yerine ne istiyorsan koy. Devletin bu talebi karsilamasi gerekir. Ve eger her talebi karsilarsa, ki zaten karsilayamaz, tahmin edersin ki kaos olur. Yok, bu istekleri sadece bir din icin karsilarsa (ornegimizde Islam) o zaman iste devlet isiyle din isi birbirine karismis olur.

Penth, ilk önce düzgüncevabın için teşekkürler, bu günlerde pek rastlanmıyorda...

Bende diyorumki yasalarla çakışmadıkça herşey serbest olmalı, benim inancıma göre şöyleyi yapmak zorunda değilsin... sonuçta yasalarla çakışıyor... ama bi türban'ın ne gibi bi zararı var? ben zaten hırsızlık yapanın kolu kesilsin demiyorum ama biraz mantıklı düşünmeliyiz, onlarıda anlamaya çalışmak lazım... alt tarafı bi bez parçası, satanist adamamı zararı var ateist'emi zararı var hristiyanamı zararı var? hiç birinin özgürlüğünü engellemiyor? o zmn neden yasaklanıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

firatram,
ben doğduğumda müslüman yazıyordu kimliğimde,
annem de babam da müslüman.
ben sana vizyonunu genişlet, bir din için yapılan ayrıcalık başka bir din için de yapılmalı o zaman ki işin boku çıkar diyorum.
sen ateist duygularınla bıdı bıdı diyorsun bana,
ben ateist değilim arkadaşım. ben Allah'a bu din tacirlerinin çoğundan çok inanırım. sana bunu açıklamak zorunda değildim ama, bi silkin kendine gel diye söyledim. git bi termal yap caps in küçülsün hadi "GÖZÜM" hadi.
Sosyal ağlarda paylaş

@Joker
sen denilenden anlıyosun. Ben basit bir argüman ve soru soruyorum sadece. Diyorum ki türban dini ve siyasi sembolleştirildi. Ve dini semboller yasak okullarda.
Sonra soruyorum dini ihtiyaçlara izin verilse bende dinime göre çıplak olmam gerekse, bana izin verilecek mi? Verilmeyecekse bana ayrımcılık uygulanmış olmayacak mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...