Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban !!!

firatram

Öne çıkan mesajlar

kitaba laf etme soulles, yaptığın saygısızlık oluyor. ben de inanıyorum o kitaba yani söylediklerin bana da dokunuyor bir yandan. yorum yaparken sakin olsanıza abi, inanan var inanan var gerçekten. niye genelleme yapıp normal şekilde inanan insanları salak yerine koyuyorsunuz inatla çözemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

benim özgürlüğümün başladığı yerde senin özgürlüğün biter soulles, muhabbeti çirkinleştirmeyelim. iyi senin fikrin bu forumdan herhangi birisinin atıyorum i.ne olduğu yönünde olsaydı tutup adama sürekli sen i.nesin mi diyeceksin yani?

ben nasıl ki sana gerizekalı inanmıyorsun cehennemde cayır cayır yanıcan tarzı saçma sapan fanatik açıklamalarda bulunmuyorsam, sen de inançlarıma saygı göstermek zorundasın. ben nasıl senin inançsızlığına saygı gösteriyorsam
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ama tanrinin sozleri oldugu iddia edilen bir kitapta , guya butun dunyayi barisa uyuma yonlendirmesi gereken bir kitapta da ayni seylerin kolayca bulunabilmesi sorun.

bu cümle de iyiymiş. ergenlikte dinini inancını allah'ın varlığını sorgulayan çocuklar gibi yazmışsın.

o kitabın dünyayı barışa yönlendirmesi gerektiği doğru. ama içerisinde onu kesin bunu öldürün gibi birşeyi bulabileceğini nereden çıkardın peki? türkçeyi esneterek istediğin anlama çekersin zaten. tartışılan türbanın bile aslen yeri yokken kuran-ı kerim'de onun bile kitapta yazılıyor gibi gösterilmesine hasta oluyorum ben. yok arkadaşım türban diye birşey. örtünün diyor, insan gibi düşünene giyinin demekten başka bir şey değil aslında ama ne yapalım herkes yeteri kadar düşünemiyor bazı şeyleri
Sosyal ağlarda paylaş

ŞU KONU O KADAR SAÇMA Kİ !

Türbanlılar neden okula giremiyomuş, izin verilirse türkiyede bir ilk yaratılırmış.

YAPACAKLARI TEK ŞEY TÜRBANI ÇIKARTMAK!

Ayıptır ya okuma hakkı verilen bi insan sadece TÜRBANI ÇIKARTSIN yapacağı şey sadece takmamak kardeşim bunun nesi zor. Modern düşünceye sahip olamıyosa anasını da alsın asıl onlar ülkeden defolup gitsin .

Şimdi cahil olanlar adam gibi açıklasınlar, türbanla girememe maddesi boş ve gereksiz bi maddemidir; yoksa türbanlıların kapıdan girmek için bi bez parçasını çıkartmaları kolay birşey midir? Bugun türban yarın çarşaf. Istemiyorum kardeşim ben ülkemi seviyorum yeni yönetimin sahtekarlıklarına ve anayasayı değiştirme planlarına karşı gereken herşeyi yapıcam ve eminim asker de yapıcaktır... Bunun sonu iran gibi olmaya gider, taksim meydanında insanlara kırbaç attırılır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Soulless
üye § 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 12:21

Ben sana hakaret etmiyorumki ben dusuncelerimi paylasiyorum konuyla ilgili. Burasi senin forumun degilki sadece. Direkt sansurcu zihniyet iste bu.

YA LÜTFEN. inançlarıma saygısızlığa giriyor dedim söylediğin şeyler. hakaret ediyorsun demedim. tamam burası tabi ki herkesin düşüncelerine fikirlerine açık bir forum ama verdiğim örnek basitti. her düşündüğünü söyleyemediğin gibi bazı şeyler de söylenmez. inananların olduğu bir yerde bir insanın inandığı şeye laf edersen, damarına basmış olursun zaten. gerçi sizin hayattaki tek amacınız bu ya neyse
Sosyal ağlarda paylaş

said:
o kitabın dünyayı barışa yönlendirmesi gerektiği doğru. ama içerisinde onu kesin bunu öldürün gibi birşeyi bulabileceğini nereden çıkardın peki? türkçeyi esneterek istediğin anlama çekersin zaten. tartışılan türbanın bile aslen yeri yokken kuran-ı kerim'de onun bile kitapta yazılıyor gibi gösterilmesine hasta oluyorum ben. yok arkadaşım türban diye birşey. örtünün diyor, insan gibi düşünene giyinin demekten başka bir şey değil aslında ama ne yapalım herkes yeteri kadar düşünemiyor bazı şeyleri

Birincisi Dennis'e verdigim cevabi onceki yazilanlari pekte okumadan ustune alinmissin belliki.
Ikincisi o turban degil onu oldurun bunu kesin konusuyla ilgili
Ucuncusu boyle seylerin yazmadigini iddia edeceksen kesinlikle okumamissin derim kuran omrunde
Sosyal ağlarda paylaş

Mumu siz diye genelleme yaparken kimi kastediyorsun bilmiyorum dogrusu.Benim kisisel amacimda birilerine hakaret etmek falan degil. Sen kendi inandigin seyler icin baskalarinin inancini sansurlemeye calisiyorsun.

Tersten dusun.Sen musluman degilsin , herhangi bir kitaba veya peygambere inanmiyorsun.Ifade ozgurlugunu savunuyorsun. Ama birileri sunun resmini cizemezsin , bunun hakkinda ki dusuncelerini soyleyemezsin vs gibi surekli senin ifade ozgurlugunu kisitlamaya calisiyorlar. Hani yercekimine bile itiraz etsen boyle sansur gelmez. o kitaba boyle koru korune inananlarin sayisi cogunluk bile degil. Yani bu azinligin , cogunlugu sansurlemeye calismasi basitce.
Sosyal ağlarda paylaş

soulless beyenmıyorsan gideceksin yurtdışına kardeşim,

This is müslümm country kenk.

*hmm dışarda patronum bugün azarladı beni ilk karımı bir bahane bulup dövimde biraz rahatlıyim nede olsa ayrılamaz benden asla namussuz olur ozaman ,bunlar sıktı zaten 3 bir eş alim ben bugün biraz etrafı gezim*
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki hayir ama gelismis ulkelerde kanunlar ifade ozgurlugunu savunmak uzerinedir. Sen cikip hristiyanlik yada Isa hakkinda elestirilerini say aylarca istersen istedigin gibi resimlerinide ciz kimse saldirmaz sana.Olaki nadiren fanatigin birine denk gelirsende kanunlarda , insanlarda senin fikirlerini ifade edebilme ozgurlugunu savunur , fikirlerini paylasmasalarda.

Turkiye'de veya dahada geri kalmis diger musluman ulkelerde neolur ? Birileri linc etmeye calisir.Forumda bile ne yazip ne yazamayacagina karar vereceklerini dusunurler
Sosyal ağlarda paylaş

Mumu ben öyle birşey kastetmedim, alttaki yazdığım şey ise birçok erkek bunu uyguluyor bu ülkede üzgünüm.

Ayrıca adamlar isayı içki içerken kadınlara sarkarken, rahibeleride striptis ederken resmedebiliyolar, bu kadar özgürlük olmaz kardeşim diyorsan ozaman birşeyde diyemem.

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 12:51 tarihinde, Hellsing tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ifade özgürlüğüymüş. çok gülüyom bu lafa. göz var nizam var estetik var toplum içinde kaynaşma birlikte yaşama var. bişeyi adabıyla yapmak var. usturuplu ve üslubuyla diye kelimeler var.

Ben gelip sıçsam şuraya. Eet sizde görüp koklayabilseniz hani o derece. Desem ben böyle ifade ediyorum. Öeh. Aynı dengesizlik.
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha hayır fikir beyan etmek var sıçmak var arkadaşım. dediğim gibi bişeyi güzel yaparsın estetik yaparsın yada yapayım derken ıkınıp sıçarsın etrafa. sen sıçıyosun mesela bi kaç mesajdır.

//oo klavye kullanabilen maymun =o

//hah bak bu arada beni örnek olarak gösterirken kendini örnekledin. gördünmü bana hakaret etmeseydin daha güzel bi yazı olcaktı bende seni kolayca analiz edip sallamamaya karar vermiycektim he? =P daha güzel bi fikir beyanı olurdu hem sen özgürce fikrini beyan etmiş olurdun hemde etrafda daha az bok olurdu xD

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 13:11 tarihinde, Overseer tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.milliyet.com.tr/2007/08/23/yazar/dundar.html
[spo]Türkiye yıllarca samimiyetle Batılı bir ülke olmak için çabaladı.
Batı'nın savunma ittifakında yer aldı. Batılı bir demokrasi, Batılı bir ekonomi kurmaya çalıştı.
Tanıtım filmlerinde mayolu genç kızlar vardı.
Çankaya'da şarap içenler...
Devlet televizyonunda lafını seçip söyleyenler...
Okullarda Batı müziği enstrümanlarını öğrenenler...
* * *
Dipte ise bir başka Türkiye vardı.
O Türkiye, yer sofrasında soğanı yumruklayıp bulgur yiyordu.
TRT spikerleri gibi değil, kendi lisanınca konuşuyordu.
İlahi dinliyor, örtünmeyi seviyordu.
Ama mayo giyene, şarap içene de ses etmiyordu.
İkisi de aynı ülkenin insanlarıydı. Ama ayrı kentlerde, farklı semtlerde yaşıyorlardı.
* * *
Sanayileşmeyle ucuz işgücü olarak kentlere aktı köyler...
Bariyerler yıkıldı.
Artık şarapçılarla bulgurcular aynı coğrafyada, bir aradaydı.
Ülkenin yarısının açlık sınırında yaşadığını unutmuş, kendi yarattığı vitrine âşık olmuş lüks restoranlarda "Memleket ne hale geldi" yakınmaları başladı.
Ardından "zenci muamelesi" geldi.
Barlara "Rakı içen giremez" yazıldı.
Risotto karşısında bulgur, cappucino karşısında Türk kahvesi aşağılandı.
Kılık kıyafet yasakları dayatıldı.
Yol yordam bilmeyenlere "göbeğini kaşıyan adam" yaftası takıldı.
Ve ülkenin demokrat insanları onlardan yana çıktı.
"Kimse kimsenin siyasal tercihine karışamaz, tek bir yaşam biçimini dayatamaz"dı.
Kimse "Bu ülke benim, beğenmeyen gider" tavrı alamazdı.
* * *
Sonra, "zenci muamelesi"nin uygulandığı her ülkede olan oldu; "zenciler" iktidara ağırlığını koydu.
Artık ekranda çoğunluğun dinlediği müzik de vardı; mayo sevmeyenler için tesettür otelleri, şarap sevmeyenler için içkisiz lokantalar...
"Vitrin düşkünleri"nin yüreğini burksa da çoğulcu toplumun gereğiydi bu...
Lakin iş orada kalmadı. Örtünmeyenle, içenle sorunu olmayan geleneksel mütedeyyin kitleler, dışlandıkça içe kapandı, siyasallaştıkça muhafazakârlaştı, yoksullaştıkça tahammülsüzleşti.
Zamanla Ramazan'da açık lokanta bulunmaz hale geldi; içki ruhsatları iptal edildi.
Mayoyu sevmeyenler "Beğenmiyorum" yerine "Mayo günahtır" demeye başladı.
Okullarda din eğitimi zorunlu kılındı.
Şarapçılar, sokaktan çekilip seçkin mahallelerindeki korunaklı sitelere sığınırken "bulgurun iktidarı", "Sana ne lan!", "Al ananı git!" diye dayılanmaya başladı.
Şarap içmeme tercihine saygı duyulacak İçişleri Bakanı, "Ben kuru soğanı kırar, bulgur yerdim. Bana şarap soslu risotto yetirdiler" diye bir valiyi fırçalayabildi.
* * *
Ve nihayet Başbakan tüyü dikti:
Bekir Coşkun'u "Cumhurbaşkanını tanımıyorsan, vatandaşlıktan çek git" diye kovabildi.
Seçim gecesi yaptığı herkesi kucaklama çağrısının cilası döküldü.
Her mazlumun, potansiyel zalim olduğu bir kez daha görüldü.
Bu yaklaşım, AKP muhaliflerini "Türkiye'nin yeni zencileri" haline getirmiştir.
Dün bulgurcuların var olma hakkını savunanlar için şimdi "risottocular"ın yanında saf tutma zamanıdır.
Dün şiirden mahkûm olan siyasetçilere sahip çıkanlar, bugün yazısından dolayı kovulan yazarlara sahip çıkmalıdır.
Mayoyu günah, şarabı yasak sayan zihniyete, herkesin günahının hesabını kendisinin vereceği hatırlatılmalıdır.
Herkesin başbakanı beğenmeme, cumhurbaşkanını benimsememe hakkı olduğu unutulmamalıdır.
Bu ülkeden birilerini kovmak, başbakan dahil, kimsenin haddi değildir.

can dundar-23 08 2007[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...