Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu mikrodalga fırınların soğutanı da yapılamaz mı ?

Cintonik

Öne çıkan mesajlar

sırf ısı kapasitesi-ısı aktarımı değil ki. buharlaşma derecesi -200 civarlarında bişiy işte, bu sıcaklığa geldiğinde kaynayıp gaz azota dönüşüyo ve cisimleri soğutan asıl şey bu.tabi rakamları bilmiyorum buharlaşması için ne kadar ısı gerekiyo filan ama metali bile kırılgan hale getirebilen bi soğukluk insanı ne hale getirir düşünmek bile istemiyorum=)
Sosyal ağlarda paylaş

video fake icmiyor agzında bekletiyor.
bu nitrojeni katı halde madoda falan veriyorlar, elleyince acıyor falan. sıvı olana da dokundugunda buharlasıyordur.
wikipediadan
Liquid nitrogen may be used to prepare "home-made" ice cream, as these students are doing.

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 19:25 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Lisede fizik hocama bunu yapalım demiştim, baya planını falan da çizmiştik arkadaşlarla, 2 sorun çıkmıştı 1. si kullanılan azot gazını havadan elde edip depolayacak bir alet çok pahalı ( saf azot), tüp içinde kullanırsanda saf azotu üretmek yerine hazır alıp takıp 2 sn de bitiriyor gazı, püskürtme olayındaysa cisim ciddi donarken zarar görüyor, o yüzdende ince plastik , üzerini kaplayan bir şey düşünmüştük maddeyi püskürtmeden önce. Netekim olmadı, pahalı gak guk ettiler güme gitmişti, konuyu görünce paylaşayım dedım
Sosyal ağlarda paylaş

@joker,

said:
bence olabilir... ama titreşmeleri nasıl yavaşlatılır onu bilemem :D

demişsin,

said:
atomların titreşimlerini emilim sistemiyle azaltacak bir teori söyle bari de bence olur diyince de seni ciddiye falan alırız belki.

demişim,

said:
diyorumki bu bu yapılabilirse olur ama o nasıl yapılır bilemem...
mesela şunun gibi saatte 300.000.000 km'de gidersen ışık hızı aşılabilir ama nasıl 300.000k hızda gidersin bilemem...
örnekle anlatıyoruz artık :P

demişsin.

ilk mesajımda da belirttiğim üzere, bence olur ama nasıl olur bilmem :D:D:D:D, mantığıyla ciddiye alınmazsın diyorum, aynı mantıkla 1 örnek daha veriosun ilkokul çocuğunun vereceği örnekle anlatıyoruz diyip bana salak muamelesi yapıosun bi de üstüne. sonra ben sataştı oluyorum. sana hiç gıcık olmasam bile ciddi balans gerektiren bir vakasın burda. ki gıcığım sana.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...