Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dijital fotoğraf makineleri hakkında yorum istiyorum;

BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

Evet yine sizi yormadım ve başlıkta herşeyi anlattım;

ahan da alabileceğim kameraların markaları bunlar hatta modelleri ve ilgili linklerde var bunlardan tanıdığınız bildiğiniz sevdiğiniz ve "mutlaka al abi" diyebileceğiniz bir model varsa söyleyiniz.
işte ekonomik güzellerimiz;
(not: bunların arasında minimum 3 dakikalık video kaydı yapamayan varsa söyleyin bi zahmet :))

AIPTEK POCKET DV3100,
AKITA DC200C 3.3MP,
KODAK EASYSHARE CX6200,
TOSHIBA TOSHICAM PDR-2300 ,
ORITE VC3210 ,
FLY VC3220,
AOSTA CX200B,
AOSTA CX204,
BENQ DC 3410,
BENQ DC 2410,
BENQ DC 2300,
CREATIVE PCCAM850,
CREATIVE PCCAM880,
DATRON FASHIONCAM DSC-216A,
INCA IDC-102,
MERCURY 3.1 SMART CAM,
MERCURY 3.1 DELUXE,
MUSTEK MDC 5500Z,
MUSTEK VCM-DV4000,
MUSTEK DV3000,
PRETEC DC1050,
PRETEC DC2302[hline]Ve sen ben, değirmenlere karşı
Bile bile, birer yenik savaşçı
Akarız, derler gibi denizlere
Belkide, en güzeli böyle

[Bu mesaj BabacumMostors tarafından 17 October 2003 00:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

valla sana soyleyebileceğim , alicaksan kodak al daha paran varsa cannon al daha da paran varsa nikon falan al... benq datron pretec vb.. pek rağbet etme derim (lens kalitesi ve ürün dayanikliliği bakimindan) yada en azindan bana güvendiğim foto işinden anlayan arkadaşim boyle demiş kodak aldirmişti... çok memnunum[hline]Vanity is my favourite sin¹
¹kibir en sevdiğim günahtır
Sosyal ağlarda paylaş

orite vc3210 var bende. tavsiye ederim, gayet güzel. fotoğraf çekmesi dışında görüntü ve ses kaydedebiliyo. 8mb hafızası var ancak mmc kartlarla 256'ya kadar çıkabiliyo. bu hafıza olayı sayesinde şu usb'ye takılan memory bilmemnelerinden almaktan kurtuldum, sağa sola ufak dosya falan götürürken makineyle götürüyorum. zaman ayarlı çekme, tek basışta ardarda 10 tane çekme gibi dandik özellikleri var, bi kaç dandik efekti var (sepia, b&w gibi). hayvan çözünürlükde resim çekebiliyo (2000küsür x 1000küsür), kullanımı rahat vs. ha bi de yakın çekim olayı var, çiçek böcek gibi şeyleri bol ayrıntılı çekebilirsin.

kötü yanları: menüler arasında gezinirken ve fotoğraf çekerken biraz yavaş. düğmeye bastıktan sonra bi süre beklemek gerekiyo ki bu süre yüzünden kimseye "birader bi resmimizi çeker misin?" diyemiyosun, adamlar hep yerin resmini çekiyolar.

tavsiye ederim, fiyatı gayet uygun, özellikleri "gezerken bi kaç resim çekerim işin sanatında değilim, param da az zaten" diyenler için yeterli.

edit: 3 dakikalık çekim yapmıyo, 50saniye civarı çekim yapıyo, o da hafızası tamamen boşsa. ama dediğim gibi memory card alıp daha uzun çekim yapabilirsin.

[Bu mesaj Zed tarafından 17 October 2003 07:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
zed o tusa bastıktan sonra bekleme olayı hepsinde var
bende canon var flaşsız cekimde tusa basınca 1 sn içinde cekiyo sallamıcan cok bozuk cıkıyo resim

canon a200 var bende
cok güzel alet memnunum baya ama cf kart kullanıyo ben sd/mmc kullanan alıcam(flexy jukebox 30gb mp3 player alıcam bide ona sd/mmc kart takılabiliyomus, biyere gidince resimleri onun içine atmak için) (sırf bu yuzden degistirmeyi düşünüyom foto makinemi ) simdi bunusa satıcam 350 kaat civarıan almıstım, hiçbi sorunu çizik vsvs yok kutulu garantili
kirlenme bile yok alette satıcam sanırım
suan 200 euro dan satılıyo+kdv olması lzm
kaça satıcagımada karar vermedim yeni alacagım alet e bakıyom su aralar

creative in bitane cıkmıs fena gelmedi görüntüsü onu düşünüyom su aralar
:)[hline]Grandmaster Hamburger
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önceki konuları incelerseniz orda digital makinalar hakkında daha geniş bilgi vermiştim. Ordaki kıstaslar bir makina çekiminde bayağı bir yardımcı olabilir.

Şimdi gelelim şu anki konuya. Digital makinalarda 2 tür hız söz konusu. Bir tanesi makinanın çekme hızı bir tanesi ise objektif açıklığı süresi. Bunları birbirine karıştırmamanız gerekiyor.

Diyelim ki akşam bir görüntü çekeceksiniz ve flaş kullanmıyorsunuz. Ya da loş bir yerde çekim yapacaksınız yine flaşsız. Bu durumda oluşan geçikme objektifin açık kalma süresi ile ilgilidir. Makinanın yeterli ışığı alabilmesi için makinanın objektifinden geçen ışığın uzun bir süreye ihtiyacı vardır. Bu makinanın şekli modeline göre 1-2 saniyeye hatta çok daha üst seviyelere çıkabilir. Bu durumlarda elinizi kıpırdatmamanız önemlidir. Fakat imkansız olduğundan tripod kullanmak zorunludur.

Diyelim ki yazın öglen güneşin altında bir manzara ya da birinin fotografını çekeceksiniz. Bu durumda fotograf makinası çok az bir ışığa ihtiyaç duyacağından makina diyaframı modele gore saniyenin 2000-3000 hatta 10.000 de biri kadar açıp kapatır. Bu noktada siz makinayı titretseniz bile resim bulanık çıkmaz. Fakat gündüz bu durumda çektiğiniz resim bile digital makinanın deklanşörüne bastıktan bir iki saniye sonra çekim yapar. İşte bu da makinanın çekme hızıdır. Gündüz çekimlerinde bunu direk 1-2 sn . olarak farkederiz ama gece çekimlerinde bu 3-4 saniyeyi bulur.

Bu ikisi arasındaki farkı iyi bilmeniz gerekir. Diyaframın açılıp kapanmasından oluşan hız hemen her makinada üç aşağı beş yukarı aynıdır. Fakat bu hızlandıkca tabii ki fiyat artar. 1/2000 lik hızlara ulaşan bir makina amatör çekimler için yeterlidir. Fakat makinanın çekim hızı bu noktada çok öenmlidir. Bunu teknik verilerde göremezsiniz. Denemeniz gerekir. Yavaş bir makinaya sahipseniz diyelim salonda oyun oynayıp şirinlikler yapan kedinizin resmini çekmek büyük bir ızdırap olacaktır. Ya da arkadaşlarınızın bir anını yakalamak.

Madem biraz bilgi verdik biraz da zoomlardan bahsedelim. Digital ve optic zoom diye iki olay var. Bunların verilerini birbirleriyle çarpıp bir değer ortaya koyuyorlar ve biz de "vaaaaww 20x zoom varmış süpeeeer" diyoruz. Aslında yanılıyoruz. Nedeni digital zoomun milleti kandırmaktan başka bir nedeni olmamasıdır. Digital zoomun yaptığı işi fotografı cektikten sonra evde photoshop ya da benzeri bir program ile evde kendimiz de yapabiliriz. Tek yapmamız gereken filmi büyütmektir. Digital zoom varolan görüntüyü saysal olarak büyütür. Fakat optic zoom ise bir görüntüyü direk olarak optic araçlarıyla size yakınlaştırır. Yani sizin bir objeye yaklaşmanız ile optic zoom kullanmanız arasında nerdeyse fark yoktur. Fakat digital zoomun da evde photoshopla yapılan büyütmeden hiç bir farkı yoktur. O yüzden 8x diye geçen 4x optic ve 2x digital zoom olan bir makina 20x diye gecen 2x optic 10x digital bir makinadan çok daha değerlidir. Rakamlar sizi yanıltmasın.

Gelelim son olaya. Fotograf makinalarında özelliklerin çok olmasının bir avantajı olabilir fakat esas önemli olan asli işi olan fotografı iyi çekmesidir. Bunun ölçütü de gerçeğinin aynısıdır. Gerçek görüntüye yaklaştıkça kalite artar. Özellik arttıkça değil. Diğer elektronik eşyalarda da aynı şeylere rastlayabilirsiniz. Sözgelimi Müzik sistemlerine bakacak olursanız dünya üzerindeki en pahalı ve en iyi anfilerin aslında üstünde bırakın equaliser' i ses düğmesinden başka hiç bir ayarı olmadığını görürsünüz. Teknik verilerine baktığınızda Kenwood' un bol renkli bol tuşlu bir anfisini bir düğme fakiri Naim Audio anfiye tercih edebilir ve yanılırsınız.

Özelliklere teknik verilerden bakar sonra reviewları okursunuz. En son gider makinayı dener ve seçersiniz. Her zaman söylerim yine de söylüyorum fotograf makinalarında köklü fotograf firmalarına güvenmelisiniz. Yeni yetme şirketlerden aynı kaliteyi beklemeyin çünkü o köklü firmaların işi sadece fotograftır.

Tabii benim anlattıklarım size sadece bir tavsiye niteliğinde. Sonuçta karar verecek olan sizlersiniz. En iyi karar mekanızmanız ise gözleriniz. Ben size sadece karar vermede nelere dikkat edebileceğinizi söyleyebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...