Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 cumhurbaşkanını tanımak ne demktır tanımamak ne demektırki ya. cumhur başkanın gelıp bana emır verme yetkisimi var bişeymi var, yasa masa cıkartıyolar ona veriy veto veriyo o kadar zaten, karşıma cıksa sayın cumhurbaşkanı demem abdullah bey derim, siz diye hitab ederim kendimden büyük cok yakın olmadım insanlara hitap şeklimdir bu zaten. adamı oraya uygun gormemek tanımıyo olmak oluyo zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Cemad cahilmisin arkadaşım. Üreten kim? İş adamı. İş adamının oyu kimin? AKP'nin Sus bakiim sen! Mühendis Pakistan'dan,Çin'den Polonya'dan da getirilir. Yeter ki şu AKP'li olmayanları bir temizleyelim hele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 İyi de demokrasi ülkemizde doğru işlemiyor. Demokrasi demek %47 ile seçildik, her şeyi yaparız demek değil. Demokrasi demek, hukuken sorun yok her şeyi yaparız demek de değil. Zaten şunu bilmeyen yok ki 82 anayasası, 61 anayasasından daha gericidir. Bu yüzden fazlaca açığı vardır. Bu konuda duyarsız bir iktidar görüyorum ben. Zira demokrasi derken hep demokrasiyi kendi tarafına yonttuğuna şahit oluyoruz. Evet doğrudur; çoğunluk demokrasisi mantığıyla hiç bir yere varamayız. İhtiyacımız olan, gerçekten demokrasi. Biraz ütopik ama en azından ihtiyacımızın farkında olmalıyız. Yanlışlara düşmemek adına.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: yani hukukçu değilim ama ülkenin cumhurbaşkanını tanımamak bence vatan hainliğidir. ve anayasada vatanhainliği vatandaşlıktan atılmayla sonuçlanır... böle bişide yok vatanhainliğinin sucların arasındanvatandaşlıktan atılma yok, muebbet hapis var silahlı tehditse idam var bilmem kac sene hapis var, siyaset yasağı var, yurt dışına cıkartmama falan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 system error [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 17:21 tarihinde, xieon tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 xzueshen o konuda mahkeme kararı var. Yalan haber diye o haber yasalarca engellenmiş. Buyur buda açıklaması... said: Cumhuriyet gezetesinin Cumhurbaşkanı adayı, Abdullah Gül hakkında yayınladığı haberler, Gül'ün avukatının girişimleri sonucu mahkemece durduruldu.. Küçüközcan, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: “Cumhuriyet Gazetesinin 29 Nisan 2007 ve 1 Mayıs 2007 tarihli nüshalarının birinci sayfasında sürmanşetten Müvekkil Sayın Abdullah Gül'e atfen 'Türkiye'de Cumhuriyetin sonu geldi... Kesinlikle laik sistemi değiştirmek istiyoruz' şeklindeki gerçek dışı ifadeleri içeren haberler konusunda açılan tazminat davasında Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği örneğe ekli kararla, 'Cumhuriyet Gazetesinin 29 Nisan 2007 ile 1 Mayıs 2007 tarihli nüshalarının 1. sahifesinde davacı Abdullah Gül'e atfen yapılan yayımların ve davaya konu olabilecek haberlerin yayımlanmasının, Türk Medeni Kanunu'nun 24 ve 25. ve Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nun (HUMK) 103. ve müteakip maddeleri gereğince tedbiren durdurulmasına-önlenilmesine' hükmolunmuştur.” Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 mesela bir gun gelip ustune oturursan adamın, o olur bence tanımamak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 hmm bı sn ya o-tur-mak oturdum oturdun oturdular abı mak mek ekıye alıyo bak bu eylem gibi aslında.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: Böyle devam Cemad o varoşlardaki insanları insandan sayma o zaman ne farkın kalır eleştirdiğin insanlardan? İster kabul et ister etme o insanlar bugün tüm dünyada olduğu gibi aydın kesimden kat kat daha fazla hiçe sayamıyacağın kadar! Bunun yanında AKP oy veren üniversiteli sayisinin da az olacağını hiç sanmıyorum sonuçta Anadolu da herhangi bir üniversitede okuyan bir çocuğun bana göre AKP ye oy verme ihtimali çok daha yüksek. O değilde acaba bu oylamalar ile ilgili bir anket yapıldı mı? (Cinsiyet,yaş,eğitim gibi ayrılmış? benim bir tane mesajımı göster varoşlar vatandaşlıktan atılsın diye tamam diyeyim. göstermezsen özür dilemeni bekliyorum. ne demişim ben? eğitimli kesime daha çok ihtiyacı var bu vatanın. varoşlar köpektir yok edin ülkeden kovun diye birşey demedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Haklısın özür diliyorum tam olarak öyle dememişsin fakat bu ülkenin eğitimli insan açığı konusunda şüpheliyim yoksa her üniversite bitiren (Bu arada boğaziçi, itü menzunu işsiz tanıdıklarım var) iş bulabiliyor mu? Ama dediğin gibi haklısın hatta editliyeceğim o yazıyı şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: xzueshen o konuda mahkeme kararı var. Yalan haber diye o haber yasalarca engellenmiş. Buyur buda açıklaması... said: TURKISH ISLAMISTS AIM FOR POWER The Welfare Party is on course for a green revolution in next month’s general election, writes Jonathan Rugman in Ankara The Guardian (Manchester); Nov 27, 1995; Jonathan Rugman; p. 009 Full Text: (Copyright Guardian Newspapers, limited Nov 27, 1995) ABDULLAH GUL is dressed in a well-cut suit and tie. The MP may be the deputy leader of Turkey’s Islamic revivalist Welfare Party, Refah, but he speaks good english and seems to have been schooled within the political traditions of the West. Such is his charm that Mr Gul is often given the task of explaining Welfare’s policies to suspicious foreigners. Yet his message is unmistakably radical, a direct challenge to Turkey’s unique status as the only secular democracy among 52 Muslim countries. “This is the end of the republican period,” Mr Gul says flatly. “If 60 per cent of Ankara’s population is living in shacks, then the secular system has failed and we definitely want to change it.” With a general election less than a month away, and Welfare performing well in the opinion polls, Mr Gul’s message cannot be ignored. An opinion poll by the True Path Party of the prime minister, Tansu Ciller, puts the Islamists in second place, 3 per cent behind True Path, while other parties rank Welfare first. Last year Welfare made sweeping gains in local elections, winning the mayoralties of Ankara and Istanbul and 20 per cent of the vote. Next month it is aiming for 30 per cent - enough to form Turkey’s next government. That percentage will probably be difficult to achieve, because of the vote is fragmented between numerous left and rightwing secular parties, which have, however, not united to combat Welfare. Fifteen years after the last military coup, many Turks are disillusioned with the failure of secular politicians to tackle their mounting social and economic grievances. Analysts agree that Welfare will attract a large protest vote. “They are a serious political force,” said a Western diplomat in Ankara. “Very purposeful, very organised. They are preying upon real structural problems that need to be solved. If Welfare comes to power, will it still be one man, one vote?” The party says it wants to abolish un-Islamic bank interest rates and pull Turkish troops out of the war zone of the mainly Kurdish south-east, where vague talk of “Muslim brotherhood” between Turks and Kurds has won it much support. Mrs Ciller is standing on a rightwing law and order platform, with leading security chiefs standing beside her as candidates. She has taken tea with religious leaders and is anxious to present herself as a good Muslim. But in Europe she presents the election as a straightforward contest between pro-Western reformers and Islamic fundamentalism. Her opposition to fundamentalism has won her broad secular establishment support, including that of Cefi Kamhi, an Istanbul industrialist and the first Turkish Jew attempting to enter parliament since 1957. “I see Welfare as the major challenger,” Mr Kamhi says. Welfare’s leader, Necmettin Erbakan, is vehemently anti-Jewish and has blamed Christian Armenians for Turkey’s social ills. “Europe is a continent of drug addicts - a cauldron of intrigue and oppression,” Mr Erbakan said recently, describing Welfare’s mission to “forge the world unity of Islam and rescue the West”. Oguzhan Asilturk, one of 38 Welfare MPs in the 440-seat parliament, refuses to rule out the possible introduction of Islamic sharia law, because, he says, he does not want to hurt the feelings of Welfare’s supporters. At the municipal level, Welfare has been more restrained - championing headscarves against mini-skirts, promising to ban prostitution, describing ballet as indecent, demolishing “obscene” statues and painting bollards in Istanbul an Islamic green. said: http://www.youtube.com/watch?v=Yw1tBWuvuP4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 bunlar sahalarda sık sık gormek istediğimzi davranışlar, ne guzel arkadaşlık dostluk anlayış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 buda ulkenın basbakanı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 o degil de acıktım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 biz 2 sayfa önce yedik bitirdik gec kaldın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 eğer abdullah gül ün gerçekten türkiye yi sevdiğini düşünsem ve akp ile birlikte yavaş yavaş gerçekleştirdiği ılımlı islam projesini gerçekten türkiye nin geleceği için iyi bir şey yaptıkları için gerçekleştirmeye çalıştıklarını bilseydim o zaman abdullah gül ü sevmezdim. Ama akp ve abdullah gül bunu bile yapmıyor. Şu an kendi çıkarları için yapmayacakları şey olmadığını düşünüyorum. Yani bu ülkeyi sevmediklerini düşünüyorum. Yani gerçek vatan hainin onlar olduğunu düşünüyorum. Bu açıdan akpden nefret ediyorum. Bu açıdan ben vatan haini olduğunu düşündüğüm birisini tanımıyorum. Kimsede bu ülkeden dışarı atamaz beni bi insanın vatan haini olduğunu düşündüğüm için ve onu tanımadığımı söylediğim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: http://www.youtube.com/watch?v=Yw1tBWuvuP4 Adam değişti. Herkes değişebilir. Anlayamadığınız da bu. Bizi kulübeye koydular hakikaten AB bahçesindeki. Tasmasını da bağladı. Helal Abdullah Gül, çok ileri görüşlüymüş. O tasmanın bağlanmasına kim yardımcı oldu acaba? Kendisi acaba AB'ye ne kadar karşı? Ne tepkiler koydu? İzleyin de görün, Joker'in de dediği gibi. Cumhurbaşkanını tanımak lazım. [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 17:38 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 tartışmanın sağlığı açısından şu "tanıma" meselesini iyi "tanımlamak" gerektiği kanaatindeyim. herkesin diline pelesenk olmuş bir "vatan hainliği" ithamı var, arkadaşlar bu yani görüp görülebilecek en büyük suçtur, öyle politik görüşlerimiz, ekonomiye ve dünyaya bakış açımız farklı olduğu için bi insanı vatan haini ilan edemeyiz. cumhurbaşkanını tanımıyorum diyen insana da vatan haini diyemeyiz, ama tabi eleştirebiliriz. cumhurbaşkanını da pek tabii eleştirebiliriz. ancak "tanımama" hususunda şöyle de bir gerçek var. halkın seçtiği parlamentonun milletvekilleri bir cumhurbaşkanı seçecek, sen de çıkıp "tanımıyorum seni" diyeceksin. bu davranış, milletin iradesini tanımamaktır, lamı cimi yok. ha sen milletin iradesini tanımayan ve kendi başının dikine (veya statükoculuğa veya tepeden inmeciliğe) gitmek isteyen bir bireysen o da senin tercihin ama egemenlik kayıtsız, şartsız milletinse bence o makama çıkacak kişiye, o makamın ağırlığından dolayı saygı göstermek ve en azından ünvanıyla beraber anmak gerekir. haa eğer ki o makama çıkan kişi ülkenin çıkarlarına, yapısına, işleyişine veya temel unsurlarına (laiklik, demokrasi, hukuk gibi) alenen bir saldırıda bulunursa veya saldırıda bulunanları kollarsa, o zaman zaten gereğini yapacak olan birçok kişi ve kuruluş, geçmişte olduğu gibi bugün de, biz istesek de istemesek de hareket edecektir..o yüzden korkmaya ve gereksiz rejim çığırtkanlığına gerek yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Sayın Başbakan (Tansu Çiller) o zamanlar şöyle demiş: İnsanların müslümanca yaşamasını engellenmesi için bizi AB'ye alın demiş Şimdi AB'ye girmeye çalışan Abdullah Gül, o mantaliteyle bizi müslümanlıktan uzaklaştırmaya çalışıyor. O zaman,şimdi Türkiye'yi AB ye sokmaya çalışıyorlar. Ama bayağı bir kesim müslümanlık adına bu adamlara oy atıyor. Benim kafam karıştı... Bu nasıl iş? [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 17:48 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 şarkı vardı ööle. "organize işler bunlar, ikimize işler bunlar... " gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Gereksiz rejim cigirtkanligi diyebilmek icin 2 paragraf hazirlik yapmissin , yumusatabilmek icin asil yumurtlamak istedigin seyi. Tipik takiyye. Bu ampullerde aileden alinan bir huymu acaba yoksa imam hatiplerde falan dersimi var. Tanimiyorum kardesim varmi ? Kimsede atamaz beni ulkeden. Asil siz Iran'a gidin.Hatta ananizida alip gidin.Dolusun gemiciklerinize , biz size kanal insaa ederiz Irana kadar,Seriatci adami ve turbanli karisini o makamda gormek istemiyorum varmi? Benmi dedim onlara biriniz seriati oburunuz turbani ovun diye? Yapmasalardi simdi sorun olmazdi.Dindar diye karsi degiliz o ampullere , dinciler diye karsiyiz.Dini mal gibi satiyorlar ve koyun milletimizde aliyor belliki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 klavyendeki köpükleri silip tekrar yaz istersen soulless, ne beni tanırsın ne ailemi, ne eğitimimden haberin var ne de nasıl bi insan olduğumdan..ben burda kimseye hakaret etmedim kimseye vatan haini de demedim, ülkeden gitsinler gibi bir öneride de bulunmadım, ama sen bu hakkı kendinde gördüğüne göre ilahi bi güce ve şaşmaz bir mantığa sahip olmalısın. milleti koyun olarak gördüğüne göre, belki de kendini çoban zannediyosun..seni şöyle geniş kırlara doğru alsak? bi temiz hava belki iyi gelir, rahatlatır seni.. neyse ne olduğun önemli değil, önemli olan duygu ve düşüncelerini bir mantık süzgecinden geçirecek kapasiteye sahip olmayıp, sataşma ve "ötekileştirme" yolunu seçerek kendini ifade etmeye çalışman. daha en başta bu üslubun tartışmayı kilitliyo ve bana söyleyecek fazla söz bırakmıyo. ama hadi seni kırmiyim söyliyim ne düşündüğümü; al bak hiç takiyye yapmıyorum lafı da uzatmıyorum, anlayacağın dilde ve tane tane yazıyorum.. -gereksiz rejim çığırtkanlığı yapanların -statükocuların -12 eylül rejimine sahip çıkanların -yeniden darbe isteyenlerin -özeleştiriden yoksun insanların bu topraklarda yaşayan halka, sırf kendi partileri seçilmedi diye dil uzatması sinirime dokunuyo. ok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 bu devir de ne diyorlar gotu kollicaksın cumhurbaskanı bile olsa ellemeden kollicaksın elledikten sonra bir anlamı kalmıyor, yasadık biz bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 ha doğrudan faşizm diyosun, e öyle desene.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Niyeyse listende seriatci yobazlar , din somuruculeri vs yok ? Nekadar ilginc degilmi ? Onlara karsi degilsin yani oylemi ? Kimseye ulkeden gitsinler demedin ama diyen lavugu savunmasini biliyorsun.Guvenli yerden laf atarsiniz degilmi siz sadece? Ucu size dokunmasin diye. Merak etme ben seni takiyye yaptigindada gayet iyi anliyorum.Sen ve senin gibilerin asil amaclarinin ne oldugunu gorebiliyorum.Ama goremeyen cok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar