Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Search Engine Optimization Search Engine Monetization


Alis

Öne çıkan mesajlar

bence alım gücü paritesi ile ilgili..

asgari ücretin 1000 euro dolaylarında olduğu ülkelerde yaşamın da aynı oranda pahalı olduğu düşünülünce kimse 250 ytl karşılığı olan 140-150 euro'ya iş yapmaz.

yani aslında gelişememişlik filan yok. sadece yaptığınız işin buradaki ederi parite değişimi ile değil de, alım gücüne göre belirleniyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Iyide fiyati siz belirlemiyo musunuz? Ben $500'un altinda is yapmiyorum diyip gelen adama da niye fiyatin bu kadar olmasi gerektigini aciklasaniz bence makul yerlere gelir. Fiyatin kirilmasinin baslica sebebi fiziksel olarak fimanin eline bir sey verilmemesi. Bunun icin de baska bi konuda anlattigim gibi referanslarin duzgun ayarlanmasi gerekli. "Suna su isi yaptim"dan cok "su firmanin verimliligini bunu bunu yaparak su derece artirdim" veya "ziyaretci orani bu derece artti" gibi bir sunum yapmak musteriyi cezbeden seyler. Siz bunu verdiginiz zaman, isveren de 250YTL'ye bu isi yapan adama ayni soruyu soracaktir ki muhtemelen cevap alamaz. Bu da aradaki farki ortaya koyar.

Musteriyi bilgilendirirseniz emin olun siz kazanirsiniz.

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 11:11 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi iyi (freelance)webmaster bırakın 250 YTL'yi 500 YTL'ye bi şirkete SEO Yaparki?

Oturur bir site yapar onun seosu üzerinde çalışırım her ay 500$ alırım sitemden.

Ayrıca ufak bir not daha yabancıların daha çok para istemesinin bir diğer nedeni işlerinin daha zor olması İngilizce bir kelimede ilk sayfada çıkmak gerçekten zor ve maliyetli.

Ben bugun Türkçe bir kelimede eğer rekebati çok fazla değilse kendi sitelerimi ve bazı arkadaşlarımın sitelerini kullanarak ilk sayfada rahatlıkla çıkartabilirken. Yabancı bir kelime ve rekabeti bol bir kelimede ilk sayfada çıkabilmek için. Mutlaka 1000$'a yakın para harcamak zorundayım. Burada bahsettigim 1 aylık ilk sayfada yer almak değil uzun süre orada kalmakda dahil.

Yinede bahsettigim gibi kimse bu fiyatlara başkasına seo yapmaz.

riglous pm kutun dolu cevap veremiyorum

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 11:37 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Neden tasarım ile SEO birbirinden ayrı yapılıyor ki? Ben bir şirkete tasarım yapıyor veya proje geliştiriyorsam SEO'ı da kodlama aşamasında entegre ediyorum. Backlinkler ile desteklenmesi konusuna ise tabiki karışmıyorum.

Hazır siteler için, riglous tanımı doğru yapmış. SEO konusunda müşterinin eline fiziksel birşey vermek mümkün değil. SEO'nun geri dönüşü 1 haftada olacak şeyde değildir. Tam verimle geri dönüş alabilmek için 1-3 ay gibi sürelere ihtiyaç olabilir. E verdik 500 lira 2 aydır bi nane yok diye müşteriyle papaz olunabilir Türkiye'de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende zaten ole yapiyorum kendi sitelerimden YPN Adsense CJ veya Clickbank ile gelirlerimi cogunlukla sagliyorum bilgilerim yeterli oldugu icin . Fazla zoruma gitmiyor ama bazen musteriler cevremdeki kendi sirketlerinin optimize edilmesini istiyorlar ... Fiyatlari belirtiyorum yapacaklarimi belirtiyorum kriterleri fiyati gorunce gozleri aciliyor... :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında herkes durumun bir noktasından yakalamış, doğru şeyler söylemiş =)

müm'ün dediği gibi alım gücü paritesine bağlayabiliriz elbet. çoğu şeyde olduğu gibi yazılımda da ucuz iş gücüne sahip olmamız absürd olmaz sanırım.

riglous'un bahsettiği de kesinlikle doğru ama bu sadece seo için geçerli bir durum değil. yazılım sektörü böyle işliyor. somut olarak baktığınızda "aynısının laciverti, seninki niye daha pahalı?!" mantığıyla yaklaşan ve işin iç yüzünde ne büyük farklılıklar olabileceğini kestiremeyen bir müşteri profili varken, yaptığınız işi müşteriye açıklamanız şart.

nae'nin dediği gibi ingilizce anahtar kelimelere nazaran türkçe'lerin arasından sıyrılmak da daha kolay. buna da hak verdim. bu biraz benim dediğimle de birleşiyor zaten. global pazara nazaran türkiye pazarı içinde baktığınızda, seo'a yaptığınız yatırım daha az kazandıracaktır en nihayetinde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiye'de internet teknolojisi yeni yeni gelisiyor daha, gelisemekte olan ulkeler arasindaki konumumuza bakarsaniz, daha bir kac yildir bir ivme kazandigimizi gorursunuz. Ondan oncesi direkt kayip yani.. Gelismemis ulkeler civarinda seyrediyorduk bir nevi, gelismekte olan bir ulke konumunda olmamiza ragmen..

Simdi durum boyleyken bu ulkede SEO bilgi birikiminin gelismesini beklemek hayalcilik olur. Cunku arz-talep meselesidir, ne kadar cok talep eden olursa sektor o kadar gelisir. Daha dune kadar Turkiye'nin en cok ziyaret edilen siteleri reklam alamazken bugun cikip seo dan soz etmek ucuk olur. Bunlarin hepsi sirayla olur. "New Media" gelisecek, buna bagli reklam sektoru gelisecek, talep fazlalasacak, rekabet artacak SEO nun onemide ayni sekilde artacak..

Turkiye'de seo calismasi yapmadan, alaninda iyi bi site yaptigin surece, iyi bir tanitim kampanyasinin ardindan, buyuk olasilikla ilk siralarda cikarsin. Bu noktada seo nun pek bir onemi kalmiyor. Ben buna bagliyorum..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sitenin Titlelarını içeriğe göre düzenle, Domaininde aranacak kelime geçsin, domaininde yoksa linkte geçsin, sitene özellikle arama keywordu ile ilgili pagerank'ı yüksek sitelerden backlinkler verilsin, sitendeki görsellere alt="" taglarıyla açıklamalar yaz, meta tagları çok önemli değil ama çok abartmadan 20 tane falan sitenin içeriğinden başka olmayacak şekilde yazabilirsin, Sayfanı mümkünse layerlar ile tasarla, fazla javascript falan kullanma, tüm içeriğinin indekslenebilmesi için bi sitemap falan koy.

Bunlar işini görür.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında fazla javascript kullanma demek yanlış olur. Sadece sayfanın içeriğini üretmekte fazla javascript kullanmaman, linklerde kullanmaman gerek. İlla kullanıcam diyorsan linklerde, ilk önce normal link yap, sonra javascriptle javascript linklerine çevir. Js açık olmadığında da çalışsın onlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle birşey var, mesela sitende aynı kategorideki 30 sayfaya link vereceksin diyelim.

Bunu bi dropdown menüye koyup dropdown menüyede onclick komutuyla bi js ye yönlendirip js ile dropdowndan seçilen içeriğe gitmesini sağlarsan bunu ancak kullanıcılar kullanabilir.

Arama motorlarının spiderları o js kodunu yorumlayıp dropdown menüdeki "option value" değerlerini tek tek alıp bu js ile tekrardan yorumlayıp onların link olduğunu anlayıp o linklere girip siteni indekslemekle uğraşmaz.

Bu yüzden sitenin içeriğini mümkün olduğunca text linkler ile birbirine bağlamaya dikkat etmelisin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...