Daesu Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Elimde 160 - 80 - 40 gb gibi salak bir hdd kombosu var. 2si sata biri ide. hepsini satıp hdd sistemini baştan kurucam zaten yetmemekte. şimdi 3 harddisk alıcam 1-windowsun kurulu oldugu harddisk. 2-download harddiski, yani download programları templeri incoming dosyaları hep burada olacak.dw işlemleri sadece bu harddiskte yol alıcak 3-harici bir harddisk, download edilenler buraya aktarılacak, harici cünki saga sola götürmemde gerekecek kolaylık olsun. bu 3lü için performans öneriniz nedir ? Sata2 yada İde ? netten testlere baktım 16mb cache ide ile 16mb cache sata2ler arasında bir fark göremedim. 1. ve 2. harddiskler için 250gb 16mb ide 3.harici için My Book Essential 500 GB windows ve download harddiskini ayırmamın sebebi windowsun kurlu harddiskte grafik tabanlı programlarda büyük boyutlarda calışmam gerekebiliyor. mesela eskiden 160yı 2ye bölmüş öyle kullanıyordum alet cok kasılıyordu download için 80lik aldıgımda gözle görüşür bir fark olmuştu.hdd tek işleme yönelmiş oluyor böylece yukarda cıkardıgım kombo aklıma yattı benim sizin önerileriniz nedir ? ayrıca para bitti lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 1. 2. hardriskle raid0 dizisi kur. Sonra dizide farklı partisyonları hem boot, hem grafik programların hem de DL içn kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 depon büyük olsun 500gb işlem yapacağın kısıma direk raid sıfır yap güzel olur 2x250 de güzel gider Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 windowsun felan yuklu olacagi harddiski ufak ve en hizli olcak sekilde al yane gudip 500 gb alma isletim sistmri hd ni 100 gb 10800 rpm al mesela dierlerini ne alirsan al farketmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2007 raid0 için sata yada sata2 olmak zorunda dimi ? ide hdd de yok öle bir olay sanırım bone @ 1. harddisk için 250gb 16mb ide demiştim zaten. dedigin gibi yüksek rpm düşük boyut daha mantıklı. bakalım siteye. [ Mesaj 20 Ağustos 2007, Pazartesi - 13:46 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar