Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

birileri bitirir birileri başlar

nymph

Öne çıkan mesajlar

Össyi kazananları okudukça bi mutluluk doluyor insanın içine tabii. Benim de yarın dersane başlıyor. Şu an kafam gayet rahat ama etraftakilerin benden çok büyük beklentileri var. Bu durum arada bi stres yaratıyor henüz maratona başlmamama rağmen.Tecrübeli insanlardan biraz tavsiye almak güzel olurdu:)
Sosyal ağlarda paylaş

ahan da rakibimsin. işin zor bak söleyim =p

şaka bi yana, o beklentiler çoğu kişi için geçerli. hele bir de iyi bir lisedeysen iyice baskı kuruyor beklentiler. valla şahsım adına öss'den korkmuyorum, 2 senedir vasatın altında bir öğrenci olmama rağmen bu sene adam akıllı kasıp başarabileceğimi düşünüyorum. yapanlar nasıl yaptı yani? =)

ilk defa gircek olsam da -tecrübe yok =)- benim sana tavsiyem sürekli 15 haziran akşamını düşünmen. ben öyle yapıyorum yani baya rahatlatıyor + gaza getiriyor eheh.

hayırlısı bakalım biz de 1 eylülde derslere başlıcaz dersanede. başarılar dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Öss'yi pek umursamayan arkadaşların varsa ya onlardan bir seneliğine uzak dur veya ben yapabilirim diyorsan hem onlarla takıl hem de çalış. Genelde muhabbetler , eğlenmek falan güzel gelir insana o yüzden dikkat et. Ben bi nevi bu yüzden bodrumdan kalkıp izmire gidicem. Dershane için.

Edit: Bir de online bir oyun oynuyorsan acilen bırak veya azalt oynamayı.

[ Mesaj 19 Ağustos 2007, Pazar - 15:22 tarihinde, can-i tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

1 sene adam gibi çalış giremiyceğin bölüm yok. yok xx 3 yıldır çalışıyo ben 1 yılda ... geç bunları. 1 yıl adam gibi çalış yeri gelsin bunalıma gir, annenle babanla kavga et. bunlar hep olcak ama çalışmayı bırakma. son günde ben yaparım diye gir sınava. bi de kızlardan uzak dur sdsdsd(ya da tam tersi işte eheh)

[ Mesaj 19 Ağustos 2007, Pazar - 22:45 tarihinde, Predator tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

fbm zordur ama iyi ki zor yani kolay bi dershaneye gitsem belki su anki puanımı yapmazdm.Çalışkan adam degilim ama benden beklenenden baya bi yüksek yaptım yaklasık bi 20 puan kadar =) Hele son denememden 40 puan yüksek yaptım ki sözde aynı yaparsın dioalrdı =) 200-210 yapıodum işte 252 yaptım ham össde kendini kısıtlama netede gir arklarınla we de oyna ne bileyim yani ben 1. dönem paso net cafeye gidiodm nerdeyse ama beni örnek alma yani hedefin büyükse hatta bu yazıyı okuma =)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten sevdiğin şeyleri toptan silmek bence yanlış. Dersle bir arada götürebiliyorsan interneti de eğlenceyi de o zaman sorun yok. Ama sen ders çalışırken hep internete girsem ne güzel olurdu arkadaşlarla takılsam ne güzel olurdu diye düşünüyorsan o zaman silmen gerekebilir :D
Sosyal ağlarda paylaş

sana tavsiyem,kafayı yıyecek kadar calışma.kendıne mutlaka vakıt ayır.Sevdiğin şeyler yap.ama en onemlısı planlı çalış.işin en zoru da bu olsa gerek.ki şahsen ben bunu başaramadım :) sene başında öğrendiğin birçok şey sene sonuna doğru aklından uçup gidecektir.bolca tekrar yap.ve bu tekrarları olabıldıgınce yatmadan once yapmaya çalış cunku beyın uyku sırasında daha ıyı bılgı depoluyor :)stresi dert etme.yenem ıcınse bolbol deneme coz kendını o atmosfere alıştırdıgın zaman gerısı vız gelır emın ol karşında 3 kere öss ye girmiş bir insan var :) En onemlısı de dershane denemeelrını hıc kafana takma cunku hayvan gıbı kazık oluyolar.ben misal bu sne dershanede 220 yı gecemıyodum say 2 den.sınavdan 250 ham aldım ;) dershane bu acıdan bı olcu olmasın senın ıcın ama butun sınavlarına gır derım atmosfere kendını alıştırıyorsun sonucta.Kolay gelsın sımdıden.yolun açık olsun...
Sosyal ağlarda paylaş

1- şimdiden odaklancaksın abicim..dersanenin ilk gününden itibaren..çünkü zaten 4-5 ay sonra dersane sana iyice sıkcı gelcek %100 verim alman zorlaşacak dolayısıyla baştan sağlam gir olaya..tatildeyim deme şimdiden biraz test çözmeye başla..dersanenin verdiği testleri mutlaka yap..zaten sonraki dönemlerde yapmana pek zaman kalmayacak yapmayacaksın.(en azından benim öyleydi..özel dersin testleri+kol gibi okul)
2- şimdiden hangi derslerden eksik olduğunu biliyorsundur.özellikle onlara yoğunlaş ama tabiiki iyi olduklarını da bırakma. ben 4 ay sonra baktımki fizikten hala bi bok bilmiyorum sonra össye kadar bi abandım fiziğe süper oldu fizik ama bu sefer mat2im düştü..dengeyi bozma.
3- biyolojin iyi diye oturup sıkılıunca biyoloji testi çözme.zaman kaybı olur. ancak derse oturmak çok sıkıcı geliyorsa en sevdiğin dersten 1-2 test çözerek başla motivasyon olur.
4- fbm'de isen puanların genelde össde yapacağından düşük olacak.ama tabii rehavete de kapılma nasıl olsa fazla yapıcam diye..ben mesela 30 puan yüksek yaptım her zamankinden.
5- seneye hızlı gir.giriş çok önemli..sonra biraz yavaşlayabilirsin.çünkü eğer son 3 aya performans düşük girersen çok şey kaybedersin. son 3 ay herşeyin oturduğu ven artık ciddi anlamda test çözdüğün aylar. yavaşla derken sakın bırakma..yani kafa olarak da hiçbi zaman uzaklaşma olaydan.
6- öyle bir moda girki bakkala gittiğinde bile içinde zaman kaybediyorum hissi olsun.bunun çok çalışmayla ilgisi yok.sadece olay kafanda olsun sürekli..tabii kafayı da yeme bu arada abartıp=)
7- eğlence mutlaka olacak.sakın bırakma..ben mesela bbilgisayarı hiç kapamadım.ama hiç online oyun oynamadım.zaten chat yaparsan konu hep öss olacak o bayar seni. ben mesela kafam atınca açıp pes6 oynuyodum 2-3 maç beni rahatlatıodu.
8- dersane sonrası çok fazla arkadaşlarınla kalmamaya çalış.mesela çıkıştı yemek yiyebilirsiniz arada ama fazla uzatma.unutma evde olursan mutlaka bir şekil oturuyosun dersin başına.
9- başklarının beklentilerine göre hareket etme.seni sıkmalarına izin verme. sonuçta bu sınava tamamen sen hazırlanıyorsun ve nereyi istersen oraya girebilirsin.tamamen ne kadar istediğine bağlı. genelde "belki itüye girerim ama sabancı zaten iyi" mantığı olursa sabancıya girersin direk söyliyim=)
10- kendini küçümseme ama aynı zamanda kendini büyük görme..çünkü göreceksinki senin başta alntında olanlar sonradan üstüne çıkabilecek.
11- boş yere test çözmek hiç bi işe yaramaz bu unutma.ilk aylarda konu tekrarı herşeyden önemlidir. 300 soru çözücem diye kendini kasma.konu önemli.
12- her zaman diyorum son 1-2 ay en önemlisi.bu aralığı süper kullanman lazım.çünkü kullanamazsan normalde yaptığının da altına kalma ihtimalin var bunu unutma.
13- ben son 2 hafta dersi git gide azalttım.bende olumlu bir etki yarattı bu ama herkesde farklı olabilir o yüzden tavsiye etmicem.
14- son 2 gün hiçbişi yapmadım.ama evden de çıkmadım gerek yok. otur kafanı dinle.sakinleş.sadece son 2 gece oturup fizik ve matematik formüllerini tekrarladım.en bgereksiz formüllere bile baktım.nitekim rydberg sabiti sorusunu çok rahat bir şekilde çözdüm.

şimdilik bunlar geldi aklıma..bilgiler taze olduğu için istediğin şeyi sorabilirsin..herkese bol şans=)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...