Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

k ıraka türk askeri gitmesi ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hala atip tutuyorsun , neymis ingiltere universitelerinde uzmanlar ingiltere super guc degil diyormus 70'lerden beri , yani 70lerden beri bu adamlarin isi gucu yok toplanip ingiltere supergucmu degilmi diye karar veriyorlar ve sende bu bilgileremi ulastin? Kendi düsüncelerini yada biyerde kazara okudugun baskalarinin düsüncelerini tartisilmaz gercekler gibi yaziyorsun buraya.
Hala AB sonucta cikardimi o karari diyorsun , sabit fikirlilik bu , biz AB'de sorun varmi yokmuyu tartişsiyoruz sense AB yikiliyor demisiz gibi cevaplar yaziyorsun.
Ve hayir bizim tartistigimiz AB'de calkalanma varmi yokmuydu , euro degerlimi,degersizmi diye tartisan sensin , bense euro ve avrupa anayasasi yuzunden sorun yasaniyor diyorum.
Her tartismada ayni seyi yapiyorsun , tartisilan konuda haklı cikamiyorsan konuyu saptirip baska birsey soyluyorsun , ha soyledigin dogrudur degildir onemli olan o degil , konu disi önemli olan bu.
Uslubumu begenmedinmi , kusura bakma ama benim uslubum bu , bende senin uslubunu begenmiyorum , biryere varmak icin tartismiyorsun.Karsindakini sindirip egonu tatmin etmeye calistigini dusunuyorum.Benimkide bu , begenmiyorsan cevap yazmazsin.

arti 1 'in senin tartisma mantigindaki yeri nedir bilemiyorum ama bu bana saksakcilik gibi geliyor , bence tartisilan konuda soyleyecek birseyi varsa insanlar onu yazmali , arti 1 diye bir muhabbet yok yani , ha sizin icin varsa yapmaya devam edin banane , bence bu saksakcilik.Banada arti 1 demesin kimse baskasinada bu cok anlamsiz.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

Mesaj tarihi:
said:
Soulless, 17 October 2003 01:44 tarihinde demiş ki:
Hala atip tutuyorsun , neymis ingiltere universitelerinde uzmanlar ingiltere super guc degil diyormus 70'lerden beri , yani 70lerden beri bu adamlarin isi gucu yok toplanip ingiltere supergucmu degilmi diye karar veriyorlar ve sende bu bilgileremi ulastin? Kendi düsüncelerini yada biyerde kazara okudugun baskalarinin düsüncelerini tartisilmaz gercekler gibi yaziyorsun buraya.

git bi universitede kutuphaneye al birkac tane kitap oku. ha o olmazsa git uluslararasi iliskiler bolumunde hocalarla tartis. o da kesmedi avam kamarasinda muhalefetin hukumete yaptigi elestirileri izle. kesmiyorsa bunlar nerede kesicek sey bulursan oraya git. `oyle mi yapiyorlar boyle mi yapiyorlar` evet aynen oyle yapiyorlar. turkolojiden guneydogu pasifik tarihine kadar her tur alanda calisma yapan universiteleri, bilim adamlari bu alanda da calisma yapiyor. ha ben soyleyince bu hukumsuz oluyorsa o zaman benim acimdan da sen ne soylersen hukumsuzdur.

said:

Hala AB sonucta cikardimi o karari diyorsun , sabit fikirlilik bu , biz AB'de sorun varmi yokmuyu tartişsiyoruz sense AB yikiliyor demisiz gibi cevaplar yaziyorsun.

sorun var mi yok mu kavramini tartismiyoruz. yazilarinda savundugun sav basbayagi `abnin artik bir hukmunun olmadigi`. bu savi savunmakla `sorun var mi yok mu` savi arasinda cok buyuk fark var. sorun heryerde herseyde vardir. sen yazdigin yazilarinda ab cici oglanlar kulubuymus gibi anlattin.

said:

Ve hayir bizim tartistigimiz AB'de calkalanma varmi yokmuydu , euro degerlimi,degersizmi diye tartisan sensin , bense euro ve avrupa anayasasi yuzunden sorun yasaniyor diyorum.
Her tartismada ayni seyi yapiyorsun , tartisilan konuda haklı cikamiyorsan konuyu saptirip baska birsey soyluyorsun , ha soyledigin dogrudur degildir onemli olan o degil , konu disi önemli olan bu.

konuyu saptirdigim bir tek yazimi gosteremezsin. senin aksine, ben yaptigim her bir postta, her bir alintida neden o sekilde oldugun dusundugumu, hatta bunun neden cevap verdigim sahsin savina bir cevap oldugunu yaziyorum, buna aykiri bir tek alintimi koy buraya. tartisilan konuda savini destekleyecek seyler ileri suremeyip karsi taraf daha izahatli cikinca `zeytinyagi` muhabbetine giren sendin.

said:

Uslubumu begenmedinmi , kusura bakma ama benim uslubum bu , bende senin uslubunu begenmiyorum , biryere varmak icin tartismiyorsun.Karsindakini sindirip egonu tatmin etmeye calistigini dusunuyorum.Benimkide bu , begenmiyorsan cevap yazmazsin.

nerde karsimdakini sindirmisim buyur haydi hodri meydan alinti yap. TARTISTIGIM KISIYE en ufak bir hakaretimin oldugu en ufak bir postumu goster. bu forumda kimle tartisirsam tartisayim TARTISTIGIM KISIYE asla saygisizlik etmedim. ha simdi burada eger daha onceki naziler konusunda nazilere `hakaret eden` tarzda ifadelerime kendi muhakemence mukabele ediyorsan sana sunu sormam lazim, sen nazi misin ? fasist misin ? degilsen demek ki sana karsi bir terbiyesizligim olmamis. yok hayir eger oyle isen bu tc kanunlarina gore sana ait bir suc, beni tohmet altinda birakmaz.

said:

arti 1 'in senin tartisma mantigindaki yeri nedir bilemiyorum ama bu bana saksakcilik gibi geliyor , bence tartisilan konuda soyleyecek birseyi varsa insanlar onu yazmali , arti 1 diye bir muhabbet yok yani , ha sizin icin varsa yapmaya devam edin banane , bence bu saksakcilik.Banada arti 1 demesin kimse baskasinada bu cok anlamsiz.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

arti bir demek senin acindan `arti bir diyen sahis kendi dusuncelerini yazmadigindan` `saksakcilik` olabilir. bunda bir mahsur da yok, cunku bu senin gorusun. ben de bircok diger insan gibi herhangi bir konuda baskasini benimle ayni gorusu guzel bir sekilde benden once ifade etmis buldugumda arti 1 dahi demeden direk alinti yapip koyuyorum. insanlar ayni fikirde olur, dolmusta borekcide sebze halinde bulunduklari ortama gore baslarini sallayarak, `evet abi` diyerek ya da baska sekillerde birbirlerini onaylarlar. bu toplumun her alaninda yaygin ve ayrica saglikli bir davranis. tutup da toplumun genel bir uygulama olarak kabul ettigi bir seyi `saksakcilik` diye asagilayici bir kelimeyle itham etmek ise yanlis.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
bushla euronun deger kazanmasinin alakasi var tabii ki, bu son donemde amerikanin itibarini dusurmesinden dolayi, fakat benim soylemeye calistigim dolarin dusus euronun yukselme trendinin altinda ekonomik nedenler yattigi, bu trendin de bushtan once basladigi idi. nedir bushun etkisi, dolar euro karsisinda diyelim yuzde 3 deger kaybedecekken 5 yapmis olsun. attim rakamlari.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
Dolar tamamen bilincli olarak deger kaybetti bunun bushun yaptiklariyla alakasi yok dolarin degeri dusurulerek. Dususe gecen Amerikan ekonomisi canlandirilmaya calisiliyor. Yani prestijle fln dusmuyor degeri. Euro da prestijden deger kazanmiyor. Olaya Turk kurlarina bakarak ele alirsak bu sonuc cikabilir ama olay boyle degil bizde dovizin kuru paritlere bakilarak belirleniyor sanirim ve Dolar Euro ya kiyaslandigi zaman deger kaybediyor ama bu Euro deger kazandigindan degil Dolar deger kaybettiginden oluyor.Bunun Turkiyedeki yansimasi ise ooo Dolar dustu Euro cikti oluyor. Ama esasinda bu tamamen Amerikan Ekonomisinin basindakilerin yuruttugu ekonomik bir stratejiden ibaret cunku amerikanin cidden saglam bir altin rezervi var ve biliyosunuz ki para birimlerini degerleri ulkelerinin sahip oldugu altin reserviyle orantilidir.[hline]Playing the king in my kingdom!!!
Mesaj tarihi:
soylediklerin dolar euro olayinin bir parcasi sadece. ihracati artirmak icin her ulke bu tesebbuse girer. ama amerika gibi buyuk olcekte sanayisi olan ulkelerde kurda kucuk bir oynama dahi ithalat ihracat dengesinde buyuk degisiklige neden olurken dolarin euro karsisindaki su anki durumu sadece amerikan ekonomi idaresinin mudahalesinden dolayi degil. modern dunyada da sadece altin rezervi bir para biriminin degerini tek basina belirlemiyor artik.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
  • Yeni Oluştur...