Wispy Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 fede said: bu topikte kendime sövmek istiyorum Fede o zaman çok ciddi takılıyormuşsun hiç yakıştıramadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Spastikmisiniz yeter su Aikido'yu diger dövüs sanatlariyla kiyaslamayin artik. Aikido'ya mi gidim WT mi yapim gibi gerzekce bi soru daha yok. Aikido adam dövmek icin degildir. Aikido'da ringe cikmak yoktur. Ustalasmasi uzun yillar alir. Hava atma sporu degildir. Sabir isidir. Elit bi savunma sanatidir. Aikido'yu övmek degil suan da amacim. Aradaki farki anlasin artik bu Spor bölümüne yazanlar. Ögrendiklerini millete göstermesi zordur evet cünkü gercekten kavga cikmasi gerekir ve sana saldiran biri olmalidir. Yoksa nasil savusturucaksin sana gelen darbeleri? Biri sana saldirmadan nasil kendini savunucaksin? Savunmak nedir bunu bi kavrayin önce. Abi bi elini ver bak ne gösterim olayi da ordan gelir. Aikido'ya gidip de "ben de bi boka yariyorum abiler iste bak nasilda kolunu yamulttum" zihniyeti icinde olanlar hicbir zaman basarili olamaz. Böyle düsünenler direk hic düsünmeden WT boks tekwando'ya filan yazilsin. En iyi savunma saldiridir felsefesini benimsesin. 2-3 sene sonra siyah kusaga gecsin agiz burun dagitsin. Yeterince dövüs sanati var yapicak kendini sokakta koruyacak. Git kickbox'a en iyi öyle savunursun kendini sokakta. Hem vücudun da gelisir hem sen güclenirsin. Yada WT Tekwando ya git biraz da disiplin ögrenirsin. Yeterince becerikliysen cok basarili sonuclar dogabilir. Gercekten tavsiye ediyorum sokakta kendini korumak isteyen insanlara. Ama aikido bu amaci karsilar gibi görünse de karsilamiyo. Insan darbeleri savusturucak, yönünü degistiricek, hatta rakibini dogru teknikle yakalayip alt edebilecek tecrübe ve beceriye ulasana kadar, sokak kavgasina girmeyecek olgunluga ulasirsin zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Az önce girdigim Rage hicbir ustaya yakismaz. Kendimi affettirebilmek icin tecrübelerimi paylasmak isterim. Eminim ki faydali olucaktir. Uzak dogu dövüs sanatlari günümüzün kosullarinda dogmamistir. Cogu savas ortaminda ihtiyac duyuldugundan, insanlarin hayatta kalabilme cabasindan dogmustur. Simdiki gibi elitist bir yaklasimla da baslanmazdi dövüs sanatlari ögrenmeye. Bildigin kendini ölümden kurtarmak, annene babana biri zarar vermesini engellemek, ailenin isini isyerini korumak, tehdit altinda olan kisilerin ihtiyac duydugu seydi bu yüzyillar önce. O yüzden sokakta kendini korumak isteyen insanlari basta anlamasam da sonra hak veriyorum. Hepimiz polis karakolu arkadasinda oturmuyoruz. Insanin dövüsmeyi ögrenmek istemesi dogasinda var. Ama bende yok. Hayatimda hic kavga etmedim diyebilirim. Her türlü kavga ortamindan da kacmisimdir. Birsey kazandim mi? bilmem belki gözüm filan morarirdi, birsey kaybettimmi? hayir. Bu yüzden aikido bana hitab eden bir dövüs sanati. Bu yüzden aikido'yu savunan taraftayim. Kavga hicbir zaman cözüm olmamali. Tavsiyelerime gelince. WT gercekten tavsiye edebilecegim bir dövüs sanati. Ip man'in filmlerini izleyip gaza gelerek söylemiyorum bunu. Teknikleri mantigi da güzel. Cok islevsel. Karsi tarafi öldürmek zorunda da kalmiyosun tek vurusunla. Tabi bu 2 haftada adam dövebilecegin anlamina gelmez. Bu tür dövüs sanatlarinda ne kadar verirsne o kadar alirsin. Eskiden insanlar sabah kalkar egitime baslar aksama kadar calisirmis. Pazartesi is günü cumartesi pazar tatil de yoktu tabiiki. Biz ancak haftada 2 gün 2 ser saatten bos zaman bulabilirken, eskiden insanlar hayatlarini buna adarlarmis. Adamasa bile herhangi bi asyali balikci bile senden benden iyi dövüsebilecegine bahse girerim yani. Bu tür dövüs sanatlarinin dogdugu yere bakicak olursan insanler kücük ve celimsiz. Tabiiki bunun avantaj getirdigi durumlar da var. Bizim gibi yapili uluslar da kalkan tasiyabilen agir silah kullanabilen savas dövüs teknikleri gelistirmisler. Resmen wall of text oldu. Okumak merak eden icin güzel, zamaninda az aramadim bu bölümde uzun uzadiya anlatan insanlarin postlarini. Box ve türevlerine hic girmiyorum. Gereksiz tehlikeli ve amacsiz buluyorum. Güzel kol kaslari yapabilirsiniz ama bilmyiorum. Buna ihtiyac varmi. Imla hatalari icin simdiden özür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 haftada 2 günü bırak 4 gün gittiğim halde yeterli bulamıyorum ben.tabi hocaların öğretişine de bağlı.kimileri pekiştirme diye bi hareketi 5464654 kere gösterip öğrencileri ne kadar yolabilirim olayına giriyor.olaya maddi açıdan bakıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Erkek sporu yapın beyler. Muay thai Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 çok tehlikeli abi hiç gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Xaenin said: Yahu ne zaman bir dovus sporu muhabbeti gecse hemen sokakta adam dovmeye cekiliyor olay. Sokakta adam dovmek icin mi yapiyorsunuz bu sporlari onu merak ediyorum yani baslarken kafanizda amac bu muydu? Mevzu ciksin ben de 2-3 bisey vurayim mi diyordunuz? niye yapılırki başka ne sebebi olabilir yani karı kılıklı herif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Uzak doğunun gizemine sokayım size bişi olmasın. En temizi adamın koluna girip kardeş bi gelsene diceksin o anda yüzüne tükürüp kafa atarak elindeki taşla kafasının pekmezini akıtcaksın. Hala ayakta ise yumruğun içi ile mantıksız hızda vurmaya çalışacaksın. Adam Bruce Lee dahi olsa o yumruk içi saldırılarına karşı eğitimi olamaz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 öfff karate hevesim içimde kaldı başlıcaktım bayram donusu arkadas dedıkı "olm 3 hafta gıttım, coluk cocukla antrenman yapıosn, yenı basladıgın ıcın. Hem öyle felsefe falan yok yani" dedi, adam muay tay mıdır neyse ona gıdecek sımdı. :/ ya ben bole hafıf gızemlı vucudu fıt yapan dovusmemeyı oneren ama gerektıgınde savunabılen bısı arıodum :/ huf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Suark said: öfff karate hevesim içimde kaldı başlıcaktım bayram donusu arkadas dedıkı "olm 3 hafta gıttım, coluk cocukla antrenman yapıosn, yenı basladıgın ıcın. Hem öyle felsefe falan yok yani" dedi, adam muay tay mıdır neyse ona gıdecek sımdı. :/ ya ben bole hafıf gızemlı vucudu fıt yapan dovusmemeyı oneren ama gerektıgınde savunabılen bısı arıodum :/ hufaikido işte hacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 ben vıdyolarını ızledım agalar şişman falan oluyor sıfır yağ, güzel vücud bide 35 sene ugrasmamam lazım bunun ıcın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar