Sensible Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Yeni bir Takamine eg540 aldım. Kalın mi telinde bir sorun var. Birazcık sert vurduğumda rahatsız edici bir cızırtı geliyor. Telin titrerken perdelere sürtmesinden kaynaklanıyor sanırım. Bu nasıl düzeltilir?
Seperate Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 perde dgl de köprüdendir büyük ihtimal,yni akort ayarının yapıldığı yerle perdelerin birliştiği yerde bir çıkıntı vardır,kimisi kemikten olr kimisi plastik fln ,ya onu değiştiriceksin yada onu yükselticeksin
Sensible Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Kendi başıma,gitara zarar vermeden yükseltmem mümkün mü?
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 evet mümkün..tornavida al önce bi tane eline=) edit: ya da yanlış anladım galiba..söylediğin şeyin bir sürü sebebi olabilir yanlız [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 21:22 tarihinde, Gilean tarafından güncellenmiştir ]
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 sert vurunca sallanıp kopruye degiyor iste, telleri yukselterek cozebilirsin. mekanizması gitarla gelen kitapcık varsa onda yazar.
Sensible Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Kitapçık yok ne yazık ki :/ Olan olay şunu sert vurunca kalın mi teli sallanmaktan,titreşimden klavyenin perdelerine çarpıyor. Köprüye değil
glamdring_S Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Sap ayarı da olabilir, köprünün törpülenmeside gerekiyor olabilir onu bir gitar ustasına götür o yapsın kendin deneme...
Leath Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 kopru yukseltilebilir tur bir$eyse sakin kendin ugra$ma, ver gitar ustasina, bayil bi 30-40 ytl sav ba$indan yok stratlar gibi sabit kopruyse kendin sap ayariyla biraz oynayarak halledebilirsin, merak etme kirilacak bir$ey degil, sanki plutonyum uzerinde deney yapiliyormu$ gibi cok onemli bir $ekilde empoze ediliyor toplumda, gitar ustalari ac kalmasin diye galiba. bir de gitarin sapinin kendisi "egik" olabilir(benim gitar), alirken bakacaktin tabi ona :).
Sensible Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Sap ayarıyla oynayınca düzelecek sanırım. 5mm lik anahtar gerekiyor,yarın alacağım. İlk önce eski gitarda test edicem. Neye dikkat etmeliyim? Telleri sökmeli miyim yoksa gevşetmek yeterli olur mu?
Predator Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 hiç yapmadıysan önermiyorum kendi başına yapmanı. göründüğü kadar basit diil çünkü. yani onu yükseltirken diğerleri bozuluyor felan. ama tabi gitarın köprüsüyle alakalı bu dediğim olay. ben biraz daha elektrodaki hesap konuşuyorum da yinede bilen birine yaptırmak daha iyi. tabi kendin öğrenirsen elin yatkınsa daha süper olur nitekim çok para istiyo ustalar bence bu iş için
Leath Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 tellerin baglandigi noktalar, yere bakacak sekilde eg(sanki gitari caliyomu$ gibi tut yani), koprunun hizasindan sapina kadar bak, zaten farkedersin egikligi veya gitari yatir kopruden sapa bak, orda da farkedebilirsin veya, 1. perdeye bir elinle bas, diger elinle de 12. perdeye bas ayni telde, 1 mm civari bir aciklik olmasi lazim bildigim kadariyla(ben kendim bunu takmadan yaptim tabi, cok da guzel oldu kahrolsun sapirsacma fiyatlar isteyen gitar ustalari) cok az dondurmeler halinde test et sap ayarini bo$ telden tut 17. perdeye kadar chromatic scale ali$tirmasi yapiyormu$ gibi dinle butun perdelerde/tellerde cal, amfiye takmadan, cizirti varsa sorun vardir(aslinda cizirti oldugunda distortion da daha iyi oluyor ama tabi o ayri bi boyut), ona gore gerekenleri yap vs. takildigin bi nokta olursa buraya yazabilirsin, yardimci olmaya calisiriz :) neye dikkat etmeliyim demi$sin : - Zorlanmaya ba$ladigi zaman yava$la, klavyeni catlatabilirsin. [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 23:51 tarihinde, Leath tarafından güncellenmiştir ]
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 boyle boktan bi is icin para falan verilmez, tembelligime arıza icin goturdugumde telleri verip al tak sap ayarı falan da yap diyip fazladan 20 30 milyon bayılıyordum. gereksiz.
EarS Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 o gitarın sapında rod var mı ki? büyük ihtimal yeni bir üst eşik alıp zımparalayarak istediğin seviyeye getirmen gerecek.
Sensible Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 İçinde klavyenin altında 5mm lik anahtar girecek büyüklükte metal,altıgen bir delik olması rod olduğunu göstermez mi?
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 evet o ise delige sokup cevirceksin.
Stifler Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 sap ayari lazim. bunu kendin halletmeye calısma bir ustaya gotur ufak bi hatanda boku yersin kendin yaparsan
Leath Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 hicbirsey olmaz, otur kendin yap.
Shaklaban Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Götürebiliyorsan götür yaptır, yok götüremem diyorsan tornavidayla falan yaparken tornavida ile gitarın arasına bir bez koyki gitarı çizme.
Öne çıkan mesajlar