Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni gitarımda bir problem

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yeni bir Takamine eg540 aldım.
Kalın mi telinde bir sorun var. Birazcık sert vurduğumda rahatsız edici bir cızırtı geliyor. Telin titrerken perdelere sürtmesinden kaynaklanıyor sanırım. Bu nasıl düzeltilir?
Mesaj tarihi:
perde dgl de köprüdendir büyük ihtimal,yni akort ayarının yapıldığı yerle perdelerin birliştiği yerde bir çıkıntı vardır,kimisi kemikten olr kimisi plastik fln ,ya onu değiştiriceksin yada onu yükselticeksin
Mesaj tarihi:
evet mümkün..tornavida al önce bi tane eline=)

edit: ya da yanlış anladım galiba..söylediğin şeyin bir sürü sebebi olabilir yanlız

[ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 21:22 tarihinde, Gilean tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
kopru yukseltilebilir tur bir$eyse sakin kendin ugra$ma, ver gitar ustasina, bayil bi 30-40 ytl sav ba$indan

yok stratlar gibi sabit kopruyse kendin sap ayariyla biraz oynayarak halledebilirsin, merak etme kirilacak bir$ey degil, sanki plutonyum uzerinde deney yapiliyormu$ gibi cok onemli bir $ekilde empoze ediliyor toplumda, gitar ustalari ac kalmasin diye galiba.

bir de gitarin sapinin kendisi "egik" olabilir(benim gitar), alirken bakacaktin tabi ona :).
Mesaj tarihi:
Sap ayarıyla oynayınca düzelecek sanırım.
5mm lik anahtar gerekiyor,yarın alacağım. İlk önce eski gitarda test edicem.
Neye dikkat etmeliyim? Telleri sökmeli miyim yoksa gevşetmek yeterli olur mu?
Mesaj tarihi:
hiç yapmadıysan önermiyorum kendi başına yapmanı. göründüğü kadar basit diil çünkü. yani onu yükseltirken diğerleri bozuluyor felan. ama tabi gitarın köprüsüyle alakalı bu dediğim olay. ben biraz daha elektrodaki hesap konuşuyorum da yinede bilen birine yaptırmak daha iyi. tabi kendin öğrenirsen elin yatkınsa daha süper olur nitekim çok para istiyo ustalar bence bu iş için
Mesaj tarihi:
tellerin baglandigi noktalar, yere bakacak sekilde eg(sanki gitari caliyomu$ gibi tut yani), koprunun hizasindan sapina kadar bak, zaten farkedersin egikligi
veya gitari yatir kopruden sapa bak, orda da farkedebilirsin

veya, 1. perdeye bir elinle bas, diger elinle de 12. perdeye bas ayni telde, 1 mm civari bir aciklik olmasi lazim bildigim kadariyla(ben kendim bunu takmadan yaptim tabi, cok da guzel oldu kahrolsun sapirsacma fiyatlar isteyen gitar ustalari)

cok az dondurmeler halinde test et sap ayarini
bo$ telden tut 17. perdeye kadar chromatic scale ali$tirmasi yapiyormu$ gibi dinle butun perdelerde/tellerde cal, amfiye takmadan, cizirti varsa sorun vardir(aslinda cizirti oldugunda distortion da daha iyi oluyor ama tabi o ayri bi boyut), ona gore gerekenleri yap vs.

takildigin bi nokta olursa buraya yazabilirsin, yardimci olmaya calisiriz :)

neye dikkat etmeliyim demi$sin :
- Zorlanmaya ba$ladigi zaman yava$la, klavyeni catlatabilirsin.

[ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 23:51 tarihinde, Leath tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...