Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gel Olm Sabancı Muc Muc Muc

Xaenin

Öne çıkan mesajlar

myster1o said:
hehe biyoinformatik çok alakasız :)
human genome project teki konular, genetik, kalıtım, dna'lar, proteinler falan. cs kısmı da string match etme algoritmaları, parse etmeler tablolar ıvır zıvırlar. sabancıda uğur sezerman var bir de (ens 210 dersi saolsun), o yüzden laf yok. (gerçi seneye gidecekmiş galba öyle duydum).

Hönk nereye gidiyo ya uğur hoca o_O
Sosyal ağlarda paylaş

bodrumlu bu böyle olacak gibi değil.

bence bundan 10 sene sonrasına gün koyalım, bakalım kim nerde calısıo ne kadar kazanıo, ona göre karar veririz sabancı mı bilkent mi

corg morg boş işler hala anlamıosun, önemli olan işe başladıktan sonraki kısım. sen ne öğrenirsen öğren ne kasarsan kas, bi işe girdiğinde tavuk görmüş şahan gibi olucan.

ayrıca hala da diretiorum ben kendim cpu tasarlasam kaç yazar tasarlamasam?

kendim os da yazamıcaıma göre?

türkiyede os yazan kimse olmadıgına göre? (pardus mardus demeyin kerneli yazmadıktan sonra...)

hadi diyelim microsofta girdim windows projesinde calısmaya baslattılar. o durumda da zaten orda egitim verirler, ben osun yapması gerekenleri kabaca biliorum istersem www.google.com hooop bilgi benim. o yüzden kasma yani sizin okul bizimkinden iyi değil. ama bizimki sizinkinden iyi mi bilmiorum :(
Sosyal ağlarda paylaş

riglous babs said:
Yani bi universiteyi ovmek istiyosan yapman gereken hocalari super demek degil, mezun olan insanlarin kaci dogrudan yurtdisina gitti; kaci dogrudan burslu kabul aldi; kim nerde calisiyo; bu calisan insanlar daha sonra mezun olan insanlara yardimci olabiliyo mu, bunlardan bahsedin.

Marmara'dan mezun oldum Ingilizce IIBF'den. Okul birincisi de dahil olmak üzere burslu olarak undergraddan doktoraya kabul alan bir tek ben varım. Ortalamam bayagi dusuk kaliyor okul birincisine gore. Zaten hocalarla takistim, naz yaptilar iktisat dusunmuyorsan burs vermeyiz, ben isletmeye ogrenci mi kaptiracagim? Onume taslar koydular. Ikna etmek icin cok mucadele ettim. Ha bizim donemden bir de sanirim bir kisi Atina'da bir okula master'a kabul aldi, kibris bursuyla okuyacak dogru okuyacaksam. Geri kalan tayfa denetim firmalarina kasti, 1-2 kisi de mufettis yardimcisi oldu. Bayagi bir is bulamayan da var piyasa cok kotu. Bu islerde kimin ne yapacagi, nereye girecegi hic belli olmuyor. Acikcasi ben okulum title'indan dolayi bayagi umutsuzdum bu konuda. Sabanci, Bilkent, Boun ya da Koc cok daha iyi oluyor tabii hocalarin refleri daha cok kabul gordugu icin. Ama sonucta tartistik daha once de, Amerika'da top 100 de herhangi bir okul ezer ve yonetir yani. Sabanci'nin onlar karsisinda sansi bile yok.TR'de ortam ve cevre yapmak acisindan iyi fakat global adam olacagim, NYC'de fon yonetecegim, International Marketing yapacagim vesaire gibi hayalleriniz varsa kiyin paraya adam gibi yurtdisinda okuyun derim.

riglous kenk said:
Ha bi de "x'ten referansi aldin istedigin yere girersin" gibi bi laf cok sacma. Hadi mezun oldun, akademik kariyer yapmak istiyosun, basvurdun okullara; herkese referans soruyolar, herkesin hocasi ogrencileri icin superdir, aslandir, kaplandir diyo. Aradaki fark prof'un mezun oldugu okulla alakali. Oflazer'in CMU gecmisi varsa, o zaman onun borusu CMU icin daha bi oter. MIT icin farketmez ama. Ve de referansi nerden alirsan al, yine adamlarin bakacagi GRE ve not ortalamasidir.

a.k.a sidik yaristiriyosunuz da biraz daha bilincli yapin su isi.

Sanirim bu olay bizde biraz farkli. Matematik kokenli insanlarin reflerine dikkat ediyorlar. Ama Ivy league falan cok daha dikkat ediyordur referans olan hocalarin ne yaptigina.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
Syn said:
zamanında cbtde 230küsur puan yapmıştım toeflda, gidipte lise ortalamamı biraz yüksek tutup össden çok daha kolay bir sınav olan sati verseydim, şu an okuduğum okulun yarısı kadar bir fiyata berkeleyde okuyor olurdum herhald =P tabii şimdi ki aklım olsa ama biraz da aile de etkili oldu sanırım.gerçekten de gidipte türkiye'deki üniversiteleri bi avrupadaki bi abddeki üniversitelerle kıyaslayamazsınız[tıp fakülteleri hariç]

Cok bi hor gordun SAT'i. Hayirdir pasam, Ingiliz Edebiyati okuduk sanirim?

Ha bu arada staj yaptigim zaman Bilkent'ten de adam vardi Sabanci'dan da, her iki tayfa da bi b.ktan anlamiyodu. Simdi bize bunu ogretiyolar, sizde ogretmiyolar demeyin, olay ogrenmek isteyende bitiyo. Yoksa kopyayla herkes bitiriyo zaten okulu.

verbal kısmı hariç tabii ki ama zaten kasılacak tek yer verbal olurdu herhalde sonuç oalrak sat de öss kadar ağır matematik soruları yok, tanıdığım biri girdi şu an Miami'de bi yerlerde okuyor, gösterdiği sat denemelerine bakaraktan konuşuyorum ve hayır ingiliz edebiyatı okumadım, satyi de hor gördüğüm felan yok ama verbal harici gerçekten de çok kolay bir sınav.
Sosyal ağlarda paylaş

SAT1'in matematigi kolay olabilir de, sen muhendislik okuluna gitmek istiyosan mat2 alman gerekiyo subject testlerde. Lisede gosterilen egitimle o is biraz zor... Ayni sekilde subject test'lerdeki kimya ve fizigi dusununce OSS halt etmis yaninda.

Verbal disinda bi sey yok diyosun da, aga zaten sorun verbal. Matematikten istedigin kadar 800 yap, verbal'in dusuk olunca yine surunuyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
SAT1'in matematigi kolay olabilir de, sen muhendislik okuluna gitmek istiyosan mat2 alman gerekiyo subject testlerde. Lisede gosterilen egitimle o is biraz zor... Ayni sekilde subject test'lerdeki kimya ve fizigi dusununce OSS halt etmis yaninda.

Verbal disinda bi sey yok diyosun da, aga zaten sorun verbal. Matematikten istedigin kadar 800 yap, verbal'in dusuk olunca yine surunuyosun.

Yanılıyorsun, ÖSS ye ciddi hazırlanmış olan biri Subject testleri de havada karada yapar. Onları da çözdüm ben ÖSS ye hazırlanırken. Bi backup olsun diye :P

Verbal kazık onu kabul ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Fizikte de, duz lisede anlatilmayan bircok konu mevcut. Cozmus olabilirsin, cozulmuyo demiyorum zaten. Kimseye SAT'in OSS'den daha zor oldugunu da kanitlamaya calismiyorum. "OSS'den cok daha kolay olan SAT sinavi" gibi bi bilgi veriliyosa gecerliligini sorguluyorum, ki gecersiz oldugu asikar. Berkeley'de okumak oyle "notum yuksek olsaydi, SAT alir giderdim"e bakan bi sey degil...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...