Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gel Olm Sabancı Muc Muc Muc

Xaenin

Öne çıkan mesajlar

Çok daha kralına kabul olucaklar mı bakalım.

abuk subuk konuşuyosunuz. Ayrıca amerika veya belki ingiltere olmadığı sürece Türkiye'de okumak her zaman avantajlıdır. çevre edinirsin. Ve sabancı bu konuda ekstra avantajlıdır çünkü ileride önemli yerlere gelicek insanlardır sabancı'da okuyanlar. Diyosan ki, çevreyi de alırsın lan o paraya yurtdışında e buyrun gidin zaten tutan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sabancı iyi bir okul, Türkiye yavaş yavaş eğitimi de özel sektöre ya da üniversitelerinin kendi kendine geçinmesi sistemine aktarmaya çalıştığı için özel okul mantığının Türkiyede doğru algılanması açısından iyi bir örnek. Allahtan türkiyede bu alan baştan yanlış başlamadı yoksa bi 50 sene içersinde parayla diploma veren üniversite biterdi her yerde (hala var ama en azından sabancı gibi öyle olmayan okullar kendini bariz bir şekilde belli edip kontrast oluşturuyor).

Bir de oraya gelen öğrenciler düşük puanla geliyor falan diyorsunuz ama sabancı projecilik mantığını çok güzel oturtmuş, bunun üstüne bir de öğrencilerin istediği bölümü seçme gibi bir olanağı olunca okudukları alan konusundan bir çok başka okuldaki öğrencilere kıyasla çok daha istekli oluyorlar gibi bir fikir edindim ben geçtiğimiz yıllar boyunca.

Tabi ama en sonunda her şey yine bölümüne de bakar tabi fizik hocası olsam direk boğaziçi ama genetik-biyoinformatik-cs vs gibi şeyler için sabancıyı..
Sosyal ağlarda paylaş

illa ugraştırcanız.
Bi kere 20 seneden fazla tecrubesi olan okul karşısında yeni kurulmuş bir okulu savunuyorsunuz.
Bilkent 1986 da kurulmus Sabancı 1999'da. Bi kere kafadan Sabancının Bilkent kadar oturmuş olmasını onun kadar sistemli ve iyi bir eğitim vermesini bekleyemezsin.
Sabancının öğretim üyeleri
Bilkent Öğretim Üyeleri
Bilkent Öğretim Görevlileri
Görüldüğü üzere bilkentin kadrosu sabancının kadrosunun 2 katından da fazla.

Sabancıda Açılan Dersler
Bilkentte açılan dersler
Açılan derslere baktığımızda ise bilkente 40 sabancıda 25 bölüm dersi var. Sabancıda Computer Organization dersini de göremedim ki bence ostan önce alınması kesinlikle gereken bir derstir.
Sonuç olarak Sabancı iyi bir üniversitedir. Ama kalkıp onu bilkent gibi oturmuş kendini kanıtlamış bir üniversite ile kıyaslanamaz.
Turkiyenin cste en iyi unvstesi sabancı demek mantıksızdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela kendi okuduğum okulun (boğaziçi) genetik bölümüne bakıyorum bir de sabancıya burda geçen 4 yılım tamamen zaman kaybı. Öte yandan 2-3 sınıf gibi zorunlu dışı fizik dersleri almaya başladım, o açıdan da bu okuldan sabancıdan kazanamayacağım kadar çok şey kazandım. Boğaziçindeki akademik kariyerin büyük ölçüde danışmanına bağlı çünkü alacağın derslerin kabul olup olmayacağı ona bakıyor, bölümler çoğu dersini diğer bölümlere açıyor (tabi hoca gıcık değilse). Benim danışmanım misal programıma bakmadan onay verdiği için zaman zaman ben okulu gereken kredi olan ~150nin 50 kredi üstünde bitireceğim heh. Boğaziçi o açıdan oldukça "insan" temelli ve kötü bir danışman gelirse de 4 sene rezil olabilir çünkü illa sadece kendi istediği programa onay veren danışman hocalar da mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
Sabancı iyi bir okul, Türkiye yavaş yavaş eğitimi de özel sektöre ya da üniversitelerinin kendi kendine geçinmesi sistemine aktarmaya çalıştığı için özel okul mantığının Türkiyede doğru algılanması açısından iyi bir örnek. Allahtan türkiyede bu alan baştan yanlış başlamadı yoksa bi 50 sene içersinde parayla diploma veren üniversite biterdi her yerde (hala var ama en azından sabancı gibi öyle olmayan okullar kendini bariz bir şekilde belli edip kontrast oluşturuyor).

Öyle bir konusmuşsun ki sabancı sanki Turkiyede kurulan ilk özel okul. Sabancıdan 10 sene once kuruldu zatn ilk unv.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:
Ders sayısı ve bölüm kalitesi.

kk

elaidi ben sana veriyle konusuorm, sen diyecek bişiyin olmayınca dersler ve bolum kalitesi diyosun. Ben nesnel konustum. Sen iyi diyosun fikrini destekleyecek bişi soyleyemiosun.
Sabancının o kadar pahalı olmasının tek nedeni istanbulda olması başka bişi değil, kendinizi kandırmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

E olabilir sabancıdan 10 sene sonra kurulup da özel üniversiteyi parayla diploma veren kurum sanan okullar mevcut. Özel okul kurup, geniş bir puan yelpazesinden bir sürü adam alıp da bunların çoğu iyi bir devlet üniversitesindeki gibi adam etmek mümkün değil çünkü oraya gerçekten de parayla diploma alabileceğini sanan insanlar da geliyor vs vs. Kısacası devlet okulu finansman açısından zorlanır özel okul ise öğrencilerinin kalitesini yükseltmek açısından. Sabancı bunu iyi yapıyor, bilkent de bunu iyi yapıyor, koç'un biraz daha uğraşması lazım ama onlarında mentalitesi yanlış değil sonuçta. Bu konuyu gereksiz yere üniversite kavgası haline çevirmeyin, okul önemlidir ama okulların seviyelerinin birbirine az çok yakınsar olduğu durumlarda artık iş öğrencidedir o yüzden bilkent iyidir sabancı iyidir demek zaten bunu diyen kişiyi bilkentteki öğrencilerden daha iyi yapmaz. Okulunuz daha iyi olunca otomatikman siz de daha iyi olmuyorsunuz o yüzden en nihayetinde oturup çalışmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...