Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilkent'li olanlar

Alcadras

Öne çıkan mesajlar

said:
ginaly
üye § 16 Ağustos 2007, Perşembe - 13:18 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

parayı çankayaya verince yazık olur tabi

adsıdfjsgsd, bir de bilkent'i Türkiye'nin en pahalı özel universitesi zanneden insanlar yok mu komik oluyor :) geçen gün sidik yarıştırılan 7 tepe bile aynı ücretleri alıyor, kimi bölümleri daha fazla.

80 milyara da ev varsa haberdar edin beni, ev piyasasından haberiniz yok heralde bandırma'da bile 80 milyar üstü evler dsfds

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 13:53 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben okursam adam olurum.. devlet yetemiyorsa benimde paramla eğitim alma imkanım varsa basar parayı giderim.Kimsede karışamaz..Klasik devletçilik cart curt triplerine girmeyelim..Ben X eğitimini alabiliyorsam herkes alabilecek die bi kaide yok.Alabilseydi eğitimi sistemi olmazdı...Gereksiz tartışıyoruz..
Sosyal ağlarda paylaş

@Lexius

Abi sen iyi misin ? Eger bir ulke'de egitimde eşitlik yoksa, o ulke problemli demektir. Eşitsizlik demektir. Paranla egitim alabilirsin, bu bir ekstradir. Özel üniversitelerin mantigi zaten sistem aciklarini kapatmak degil, egitime bir başka boyut katmaktir. Yani rekabet halinde olmalari gerekir. Ben hiç bir şey goremiyorum. Listelere giremememiz bu yuzden zaten. Devletin yeterli okulu olmadigi için Ozel Universiteler sadece aciklari kapatiyorlar. Ve alinan ucretlerde cok faaiş. Fiyatlar cok yüksek, bunun nedeni de, ozel universite'ye girmenin bir secenek degil bir zorunluluk olmasi bir yerde. Bu nedenle saçmalama abicim.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte ben de bunu vurgulamak istedim. Yani adamlar hayir benim universitem daha paali akabinde daha iyi su kadar seklinde sidik yariştirdilar da ona kizdim. Adam bu olaydan memnun yani. Sorunum orada. Yoksa parasi olupda giden adama ben durupda hayir boykot etcez ozel unileri demem, cunku alternatif yok abi, bir yerde mecbur kaliniyor. Benim eleştirim zaten sisteme. Bir duzeltemediler gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

Hem Bilkent hemde Mülkiye de okumuş biri olarak şunu

-Özel üniversitelerin imkanları çok daha geniş,
-Öğretim üyeleri öğrencilere daha yakın,
-İleriye yönelik gelişimleriyle daha yakından ilgileniliyor vs vs vs...

Ama yinede Mülkiye'mi hiçbirşeye değişmem... Bambaşka bir havası var.
Sosyal ağlarda paylaş

tiki dediğin her yerde paticiğim..
ayrıca bilkentin paralı bölümlerinin çoğu diğer özel ünilerin burslusundan da yüksek kusura bakmayınız misler gibi araştırdım çünkü üniye girmeden.
ayrıca parası olan okusun isim yapmış bir üniversite(önemli olanın kişisel beceri olduğunu düşünsem de) mastır için dünyanın en başarılı üniversiteleriyle anlaşmalı.bunlar çok büyük avantaj.
ayrıcaa dünyadaki ilk 500 üni içerisinde sanancıyla beraber bilkent türkiyeden girmiş 2 vakıf üniversitesidir.kalitesini tartışmayalım.
burslu insanın burssuz insanı ezmesi diye bir şeyi konuşmak bile yersiz seviyesiz.hepimiz insanız ne sen benden üstünsün ne ben senden üstünüm..
siz paralı
biz beleşşş
cici kolej misali ergen havalrına bürünmeyelim.bize yakışmaz=)

[ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 00:26 tarihinde, IsAbeLLa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bak sevgili cici pati.
anliyorum heycanlisin kazandin, aklimda kaldigi kadariyla da istedigin bi yerdi, oh ne guzel, git oku paşa paşa fakat:
1.si ilk mesajım "okuma ev al"dan da anlayabileceginizi umdugum, umdugum daglara kar yagdigi uzre, geyikti.
2.si hala ve hala bok atmaya devam edenlere, okulda okuyan kingpin arkadasimin ve okulunuza(artik senin de sayilir negzel demi ekiki) yaptigim 1 ziyaret sonucu edindigim izlenime gore evet 300-500 yapmasan da sen, orda harcayacagin para ortalama bi aileye girer bi mebla oldugu için degmeyecegini düşünüyorum
3.sü, kisi dedigin heryerde kendini gelistirir, ben okulumdan da bölümümden de gayet memnunum, ha 80 milyarim olsa yine de gitmezdim bu da benim kisisel düşüncemdir, karisirsaniz bi siktirin derim.
4.sü de hala ve hala "ezme" olarak goruyorsan, git koşede agla, lakin bilkent gibi universitelerde burslularin burssuzlari ezdigi pek duyulmadi/duymadim.
bilkentin bazi bölümleri bazi devlet universitelerinden iyi, ama cumleye dikkat et BAZI.
daha da sana laf anlatmicam, raidim var. bye
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...