unac Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Maksat forum hareketlensin. "Evdeki çicek". Fotoğrafı çeken bu karesinde içindeki -çiçek aşkını- ifade etti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wEll Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 renkler, tonlamalar falan çok iyi ya. güzel fotoğraflar. baya yol katettin:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 mükemmel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 ---Anadolu Kavağı--- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Kadıköyden bir cami Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 son foto olmamış.. gökkuşağ çıkmış. minarenin tamamını almamışsın. bu arada kullandığın makina ne öğrenebilir miyim ? edit: 2. sayfada yazmışsın zaten pardon.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 CANON EOS 400D kullanıyorum. evet son fotoğrafı ben de pek beğenmedm zaten neden koydum bilmiyorum:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 yalnizlkta agaci keske ya tamamen kadraja sigdirsaydinyada 2 tarafindan da kesseydin, bana solundan sigmis sagindan kesilmis gibi gozuktu, biraz rahatsız etti, denildigi gibi ufuk cizgilerini de duzeltirsen gayet iyi olucaklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finkel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 parasoley kullanııomsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eskizci Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Kuzenin acc pardon,neyse burdan yazayım. Rakursi ben Bunların fotoğraf değeri yok unac. Ve birçoğunda kötü kadraj durumları var. İşe temelinden girişmelisin. Photoshop daha sonra yapılacak birşey. Zaten photoshop ufak renk düzeltmeleri,kontrast ayarı ve grain temizlemesi amaçlarıyla kullanılır. Saturation'a abanma. Ham fotoğraflar koyarsan yorumlayabiliriz. İyi çalışmalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Eskizci said: Kuzenin acc pardon,neyse burdan yazayım. Rakursi ben Bunların fotoğraf değeri yok unac. bu kadar ağır ve net eleştirebildiğine göre üstün bilgilere sahipsin. merak ediyorum senin çektiğin fotoğrafları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Ben burada ağır birşey göremiyorum. "Fotoğraf değeri yok" 'un ne anlama geldiğini biliyor musun? Bilmiyorsan böyle tepki vermen doğal,kızmıyorum. Çocuk gibi "seninkileri göster de görelim" demen de komik olmuş. Herhangi bir iddiam yok ama teknik açıdan kendime güveniyorum. Çok merak ediyorsan koyayım bir fotoğraf: Yaratıcılık açısından sıradan,teknik açıdan doğru bir fotoğrafım. "Fotoğraf değeri" hadisesini anlarsınız umarım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 netlik yetersiz, pek değeri yok. edit: neyse ironiyi bırakayım da merak ediyorum ne demek "fotoğraf değeri yok". ne yani adam fotoğraf makinesiyle çekmiş, photoshopla işlemiş diye fotoğraf değeri yok denemez. teknik hatalar olabilir, eleştirirsin tabiki doğal ama "fotoğraf değeri yok" demen doğru değil. derin anlamını bilmiyor olabilirim tabi anlatırsın öğrenirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 netlik yetersiz? :) böyle bir eleştri ilk defa duyuyorum eheh "Fotoğraf değeri" olayını hala kavramamışsın bu arada,ama ben anlatmayacağım sana. Tek diyeceğim "fotoğraf değeri yok" kötü iş demek değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 KONTRASTA ABANMAK FOTOGRAFI GÜZELLEŞTİRMEZ. KONTRASTA ABANMAK FOTOGRAFI GÜZELLEŞTİRMEZ. KONTRASTA ABANMAK FOTOGRAFI GÜZELLEŞTİRMEZ. LEVELS DA ÖYLE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 benim beğenmediğim fotoğrafları olmuş unac'ın ama bu biraz da zevk meselesi. ha teknik açıdan eleştirelim diye eklememiş adam buraya fotoğraflarını. sadece paylaşmak için. o yüzden saçma bir eleştiri gelmiş. eh normal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Eskizci said: Kuzenin acc pardon,neyse burdan yazayım. Rakursi ben Bunların fotoğraf değeri yok unac. Ve birçoğunda kötü kadraj durumları var. İşe temelinden girişmelisin. Photoshop daha sonra yapılacak birşey. Zaten photoshop ufak renk düzeltmeleri,kontrast ayarı ve grain temizlemesi amaçlarıyla kullanılır. Saturation'a abanma. Ham fotoğraflar koyarsan yorumlayabiliriz. İyi çalışmalar. Kötü kadraj durumlarının farkındayım. Bunları düzeltmeye çalısıyorum. Zaten ilk fotograflarımda bu sorun çok belirgin ve göze batıyor. İlk fotograflarımı artık hiç beğenmiyorum diyebilirim. o yüzden bundan sonra çektiğim fotoğrafları başka bi topic üzerinden açmak istiyorum birazda. insanlar açar açmaz topiği o fotoğrafları görmesini istemiyorum. "photoshop ufak renk düzeltmeleri,kontrast ayarı ve grain temizlemesi amaçlarıyla kullanılır." bu konuda kısmen katılıyorum. Bazen senin dediğin gibi kullanılır. bazen ise bambaşka birşey yaratmak için. yani istediğin amaçla kullanabilirsin ps'yi bence. "fotoğraf değeri yok" olayında ise bu da bakış açısına göre değişir tabi. fotoğraflarda bir komposizyon yok evet. bu değersiz kılabilir senin için. ama bence komposizyon olmadan da bir fotoğrafın fotoğraf değeri pekala olabilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Photoshop ile söylediğim fotoğrafçılık açısındandı. Fotoğraf + Photoshop kullanarak çok iyi grafik tasarım işleri çıkarılabilir. Fakat bunların fotoğraf değeri olmaz. Bir fotoğrafta contarst ve saturation'a abanmak da fotoğrafı fotoğraf olmaktan çıkarır,sadece görsel haline getirir. İyi olmayan bir fotoğraf değelerle oynayarak iyi duruma getirilemez,imkansız. Fotoğraf değeri olayını da senin için açıklayayım unac. Profesörlerden duymuştum ben bu yorumu zamanında. Üzülür gibi oldum ama tepki vermedim,olayı düşündüm ve sorguladım. Fotoğraf değeri yok denilen işlerim aslında iyi grafik işleriydi. Ama fotoğraf olamazlardı. Fotoğraf ile grafik arasında fark vardı çünkü. İlk önce bunu bilmek gerekir. Photoshopla oynamadan önce temelini sağlam oturtman gerekir. Ha ben böyle yapacağım diyorsan o zaman konu başlığı "fotoğraflarım" olmamalı. Fotoğraf değeri olayı bakış açısına göre değişmez. Olay fotoğrafın değerli olması değil,görselin fotoğraf değeri olmasıdır. Arkadaşlar ben burada (bildiklerim doğrultusunda)hata yapanlara hatalarını gösterip kendilerini geliştirmeleri için yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama bazı insanlar fazla tepki gösteriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 haşa büyük tepki yok. sen sadece kendini şu konuda veya bu konuda geliştirmelisin desen biz yanlış anlamıcaktık sori :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 oo saturasyon+cotnrast fotoraftan cıkartmaz. fotoraf+ps cok şahane fotoraflar cıkartır. fotorafcılık nasıl fotorafı cekmek bayolamak gibi eylemlerr bütünüyse eskiden, şimdide dijital fotorafcılık için cekmek ps'den gecirmek (veya sectiğiniz image processing programından) ve compress etmek eylemlerinin bütünü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Bundan bahsediyorum cuce: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 yanı ondan bahsettiğini düşünsek bile diyosunki fotoşoplanmış foto fotoraf özelliğini kaybeder. bahsettiğin fotoraf değerinin hiç bir anlamı yok keza fotoraf pozitif bir bilim değil, algısal kaygısal, dert anlatmaktan unutmaya kormaya kadar bin türlü sebeple yapaılan bişi, bunun belli standartlara oturmuş değerleri olmaz. evet fotoraf klasik mlasik 100 kez gördüğümüz fotoraf ama böle bi durumda "klasik foto" dersin fotorafcılık fotoşopculuk dğeildir demezsin, fotoşop karanlık odanın yansımasıyla, ömürlerini karanlık odalarda kimyasallarla tüketmiş şaane fotorafcılarımıza ayıp olur. ayrıca herkeze kedi cekme dersek bu kedileri kim cekicek? birilerininde kedi cekmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Hayır photoshop kullanmak fotoğraf değerini kaybettirir demiyorum. Yukarıda da bahsettim;photoshop renk ayarı,contrast vs için "fotoğraflarda" kullanılır. Fakat photoshop yukarıdaki örnekteki gibi kullanıldığında fotoğraf farklı bir boyut kazanıyor,fotoğraf değerini kaybediyor. Ayrıca şunu da unutmamak gerekir ki profesyonel fotoğrafçılıkta oynama olmaz. Ne çektiysen odur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 profesyonel fotoğrafçılık nedir? ya da kime göre neye göre? çok sığ ve düşünmeden konuşuyorsun daha genel bakmanı öneririm durumlara. örnek vereyim biliyor olmalısın gerçi (bence yeterince profesyonel); http://www.mehmetturgut.com stüdyo fotoğrafçıları fotoğrafçı değil, photoshoplu fotoğraflar aslında grafik. evet grafik ama fotografik. neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Rakursi said: Ayrıca şunu da unutmamak gerekir ki profesyonel fotoğrafçılıkta oynama olmaz. Ne çektiysen odur. tamamen yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar