wildpervert Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 herneyse, bireysel olcak bişi diil zaten bu dava olayı, chp nin enazından olaya girmesi lazım, direk onlar yönelikte bir saldırı var [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 16:34 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 evet ben de edebilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 bu apache tam bi şaka ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 eet penguen'in elestirisi ile buradaki saldırıyı ayıramayacak bir kafaya ancak kopi pest. sen superdin prdn jnm :'( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 öle diil /secde demen gerekiyodu üstteki mesajına göre sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 LathspeLL ve Ractamainus gayet güzel yazmış, ikisinede katılıyorum.. said: @Slat ben aralarında pek bi fark göremiyorum... sizin "Eleştiri" adı altında yaptığınız şey o çok lafını ettiğiniz Atatürk'ün bi çok getirdiği ilkelere çakışıyorsa bence o zmn en büyük suçlu ve atatürkün ilkelerine hakaret edenler sizlersiniz... bi saattir demokrasiyle dalga geçiosunuz... Bu demektirdi Atatürkle dalga geçiosunuz... Atatürk sadece laikliği getirmedi, demokrasiyide getirdi... Atatürk ile nerede çeliştiğimi bana gösterirmisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Slat bu forumdaki 2. hocamsın (ilki Sam'di) , aynen bunu diyorum.Saygım sonsuz sana. [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 16:40 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 altında yazmışım ya bi örnek, demokrasiyle dalga geçiosunuz diye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 "çok lafını ettiğiniz Atatürk'ün" şeklindeki bir zincirleme isim tamlamasını anlamakta güçlük çekiyorum, bu nasıl bir tasfirdir, bu tasfiri yapanlar kimlerdir nerdedirler, ne yerler ne içerler, hangi sosyal haklardan faydalanır, hangi yedikleri kaba sıçarlar, merak ediyorum [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 16:41 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 @wildpervert, Paticik ortaminda birilerini egitmekten bahsetmiyorum. Insanlara tutup niye CHP'ye oy vermeleri gerektigini mantiken aciklamaktan bahsetmiyorum kesinlikle. Bakin bu adamlar normal egitim kurumlarinin icine girmisler di mi? Insanlarin guvenini kazanmislar. Once bunu saglamak gerekli. Once insanlarin size guvenmesi gerekli; ayni onlarin yaptigi gibi biz de yapacagiz, biz de gerekirse bedava dersanede egitim verecegiz; insanlara yemek dagitacagiz, komur verecegiz. Ha bi defa guveni kazandiktan sonra, fikirlerini degistirmek o kadar zor degil zaten. Bize ucubeymisiz gibi bakmak yerine, "Bana yemek ve egitim sagliyor, demekki benim iyiligimi dusunuyor." gibi bir dusunceye sahip oldugu zaman insanlar, zaten soyledigin neyse bunu dinlerler. Ama ne CHP bu tur bi sey pesinde kosuyo, ne diger kurumlar. Arkadaslar, biz orgutlenmezsek, kimse bu isi bizim yerimize yapmaz. Bugun 46%'lardaki oranlar daha da artar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 ya wild bundan sonra seninle muhttap olmuyorum. sana gösterdiğim cevap verme saygısının onda birini haketmiyorsun... gitte bi üslubunu düzelt... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 adam benim vergimle aldığı kömürü iki mahalle altımdaki gecekonduda yaşan adama verip oy aldı, ben napabilirim ki bu fakirliğimle, kapitalist düzen, para herşeyi yönetir. bide şu dönemlerde çok fazla gönüllü eğitim olayına girmeni önermem, ortam hiç normal değil, herkes fişleniyor. şurda yazdıklarımın en az 10 katını aktarmak isterim şuan, ama çeyreğini bile sokakta zikretmiyorum, edemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 "Hm bu amca bana kemik attı demek ki iyi biri hav hav" mıdır bu milletin olayı? "İnsan"ın böyle eğitilmemesi lazım ya. İnsan dediğinin bi mantığının olması gerekir. Köpek eğitir gibi yandaş toplanıcak kadar aciz bi topluluksak ne diyim artık:( [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 16:45 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 ShadowFury bunun ucu eğitime dayanıyor... bence herkez üniversite okumalı... ve üniversitelerde özerk olmalı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Özerk olmayan üniversitemiz var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 eğitim üniversitede olmaz. üniversitede akademik bilgi olur, öğretim olur. eğitim ailede başlar, sosyal çevrede gelişir, kendi içinde yükselir. yani kitap okumak lazım, üniversiteye gitmek değil. [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 16:49 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Joker bak Ractamainus ne güzel yazmış lütfen sonuna kadar oku. said: Bugünlerde Türkiye'nin genelinin yanlış kullandığı bir kavram demokrasi. Dolayısıyla bu topic'te de aynı hataların yapılmasına şaşırmıyorum. Demokrasi, çoğunluğun haklarını savunmak değildir. Tüm vatandaşların eşit hakka sahip olması demektir. Dolayısıyla demokrasi sadece seçimlerde karşınıza çıkan ve sonra unutulup giden bir kavram olamaz. Bugün bu ülkenin iktidarı %47 oy ile iktidar olmuşsa, her türlü yönetim hakkına sahip oldu anlamına gelmez. Demokrasiden bahsetmek için %47'nin başa getirdiği iktidarın, %100'un haklarını koruması gerekir. Demokrasi budur. O yüzden lütfen demokrasi teraneleri okurken, "halk bunu seçti" gibi havada bir laf kullanmayın. Çünkü halk çoğunluk değil, bu devletin tüm vatandaşlarıdır. Ve lütfen bu laflarım için beni kemalist, chp'li, ulusalcı gibi kalıplara sokmayın. Zira anlattıklarım kişisel fikirlerim de değil. Lütfen demokrasinin ne olduğunu tam anlamıyla öğrenin, satılmış medyadan aldığınız gazla değil.. Herhalde dalga geçerim ben şu anki "sözde" demokrasiyle.. Hatta ta..aklarımı hoplata hoplata gülerim çünkü bu mantıkta demokrasi olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 benim demokrasiyi ne mantıkla kullandığımı düşünüyorsun ayrıca demokrasi hangi kesime hitap edior? heralde yanlış anlamışsın, ben herkezimi hitap eden bi demokrasiden ve kararıda çoğunluğun verdiği bi demokrasiden bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 referandumdan ülke bölünsün mü bölünmesin mi diye bişi bölünsün çıkarsa, peki diyip arkanı dönüp gidicek misin? al sana demokrasi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Hehe, olayi illa kemik atmayla ozleslestireceksen, evet, her toplum oyledir. Medyada atilan kemiklere nasil herkes atliyosa, bunlara da atlayacaklardir. Yandas... Bu biraz yanlis kaciyor. Anlatilan sey, "dogru" ise buna yandas toplama degil aydinlatma denir. Ancak insanlara bi sey soylemeden once onlarin guvenlerini kazanman gerekir. Bugun biri gelip bana bik bik oterse, o kim oluyo da bana akil veriyo derim ki hepimiz diyoruz bu forumda. Ancak soylenmesi gerekeni dogru yolla anlattiginiz zaman insanlar size inanirlar. Ha inanmadan ogrenmeye baslayamazlar (inanc vs. bilgi gibi felsefe kismina girmeyelim olayin). Soyle anlatayim, eger herhangi bir kisi olarak bir toplantiya katilip fikrinizi soylerseniz size, "bak mehmetcigim, bak aysecigim o isin gozuktugu gibi degil, asli boyle boyle" diye kendi bildiklerini okutmaya calisirlar. Siz her ne kadar ortada konusulan konuyu daha ileri tasimaya calissanizda, genel olarak tartismayi "cok daha iyi bir noktaya" getirmeye calissanizda kale alinmazsiniz. Ama oraya bilmemne universitesi mezunu, doktora yapmis biri olarak katilirsaniz, sarfedeceginiz her lafin dikkate alinacagi suphesizdir. Bu insanlarin guvenini kazanmaktir. Ha soz konusu insanlar cahil diyoruz; dusunmuyolar diyoruz; o zaman buna gore hareket etmemiz gerekir. Yani benim x universitesinden mezun olmam onlar icin hicbir sey ifade etmez. Ama gidip 2 cuval patates vermem onlarin "aha bizim iyiligimizi dusunuyo" demelerini saglar ki zaten yukarida anlattigim toplanti orneginde de durum aynidir. Eger insanlara bunu soyletebilirseniz, kendi yaniniza cekmissiniz demektir. Bu noktadan sonra da egitirseniz, iste o zaman Turk toplumu hakettigi duzeye gelir. Ama daha "duzey"in d'sinden haberi olmayan insanlara laf anlatmaya calisirsaniz, "de get, RTE bize patates veriyo" diyip arkalarini donerler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 @Joker: Demek ki çelişmiyormuşum Atatürk ile? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 niye şuanda demokrasiyle dalga geçmeni sağlayan ne değişti düşüncemizde? Atatürkün getirdiği bi ilkeyle dalga geçip hala çelişmiyorum diyebiliosunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 burda kimsenin birbirinden bişi almaya pek niyeti yok zaten. bide burdaki insanlar da niyeyse bir elite lik havası var. uyandırim, hiç biriniz elite değilsiniz. elitliğiniz varsada, gerçek hayatta yaptıklarınız, yaşam tarzınızla belki yakalarsınız. zate bütün tartışmalar desteksiz sallamalarla başlıyor. yani en basitinden, ülkenin ekonomisi düzeldi diye kelime arasına yazıp sonrada destekli cevap gelince onu sallamdan geçip kendi bildiğini okumaya devam eden insanlar bişeye yaramaz. bir söz vardır eskilerden, bilen insan vardır, onu dinleyin bilmeyen insan vardır, onu eğitin bilmediğini bilmeyen insan vardır, onu imha edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Off Joker beynimi yordun biLaDeR ya amma demagoji yaptın.. Atatürkle çeliştiğimi söyledin.. Onun getirdiği demokrasiyle dalga geçtiğimi iddia ettin.. Bende Ractamainus'un yazısını referans göstererek şu anki sözde demokrasiyle dalga geçtiğimi Atatürk'ün düşündüğü demokrasiyle dalga geçmediği mi gösterdim.. Sen de bu postunla beni onayladın; said: heralde yanlış anlamışsın, ben herkezimi hitap eden bi demokrasiden ve kararıda çoğunluğun verdiği bi demokrasiden bahsediyorum. E bende aynı şeyden bahsediyorum!! Ya okuduğunu anlamıyorsun ya da inatçısın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 şovmen [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 17:19 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar