Castigater Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 fx5200 ler 80 - 100$ arasında. ti4200ler 125 - 150$ arasında. aopen lar ucuz ve kaliteli 130$ civarında fiyatları. eğer çok kaliteli bir şey istiyorsan msi ti4200 öneririm. ti4600 seviyesnde o/c yapabiliyorum. fanı oldukça sessiz ama yok o kadar para veremem diyorsan aopen ı tavsiye ederim. zaten performans olarak aralarında fark yok tek farkı soğutucuları ve kartın kutusuyla gelen bundle cd ler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 aopen ti4200 alsam nasıl olur?[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2003 aopen ti4200 iyidir bulursan kaçırma al mutalaka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 5, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2003 cd yazıcı aldım şuandaki bilgisayarıma taktım sanırım ilerideki bilgisayarada bunu takıcam idare eder sanırım: LG 25x32x52 Cd-Writer birde acaba amd athalon mu barthon mu olmalı farkı nedir?[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Ekim 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2003 barthon lar 166fsb kullanır (ddr333 ram kullanır diyelim) ve 640k önbellekleri vardır athlon lar 133fsb kullanır 384k önbellekleri vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 hmm barthonlar yani daha iyi peki fiyatta ve isimlendirmede değişiyormu yani: amd athalon 2600+ amd barthon 2600+ gibi..?[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 barthon olan işlemciler şunlar; 2500+ 1833mhz 106$ civarı 2800+ 2083mhz 216$ civarı 3000+ 2167mhz 316$ civarı bu işlemciler 640k önebelleğe sahip ve 166fsb'de çalışıyorlar. bunun dışında 133fsb ve 384k önbelleğe sahip olan işlemciler; 2000+ 1667mhz 69$ - 76$ (kutulu olan 76$ civarı) 2400+ 2000mhz 97$ civarı birde 166fsb'de çalışan ama 384k önbelleği olan 2600+ işlemci var bu işlemcide 2133mhz de çalışıyor. bunun fiyatıda 118$ civarında. şimdi şu dikkatini çekecektir amd 2400+ 2000mhz de çalışırken amd barthon 2500+ neden 1833mhz çalışıyor. 2500+ mhz olarak daha düşük olmasına rağmen 166fsb de çalıştığı için daha iyi performans sağlıyor. bende şu an amd2500+ barthon işlemci kullanıyorum ve performansından oldukça memnunum. sadece ti4200 ekran kartımı o/c yaparak 3dmark2001se de 13591 puan alıyorum. son 3 gündürde işlemciyi o/c yaparak barthon2800+ olarak 2119mhz de çalıştıyorum. işlemci hızı normal 2800+'den yuksek olduğu için amd3000+ ve 2800+ arasında bir performans sağlıyor. sandra2004 ile yaptığım testlerde çıkan performansı amd3000+'e çok yakın. [Bu mesaj Castigater tarafından 06 October 2003 18:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 hmm kafam karıştıkça karıştı şimdi :) intel pentium 4 2.6ghz falan almak daha karlı olmazmı yani çünkü amd athalon 2600+ 2ghz falan oluyor yani 2ghz bana göre az geliyor min 2.5ghznin üstünde olmalı barthonlar ise iyice girdi kafama yani athalon iyi sanırımda bu olaylar ne olacak yani 2600mhz olmayacakmı amd athalon 2600+ 2.0ghz çok düşük değilmi :([hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2003 amd sistemlerde kaç ghz olmasının bi önemi yok. amd2500+ demek p4 2.5ghz demek amd2000+ demek p4 2ghz demek amd2800+ demek p4 2.8ghz demek iki firmanın teknolojileri birbirinden farklı amd hız olarak (mhz) düşük görünsede yaptıkları işlem bakımından p4 lerle aynı seviyede. 1833mhz de çalışan amd2500+ 2.5ghz de çalışan p42.5 le aynı seviyede işlem yapar. performansları aynıdır. oyun bilgisayarı toplayacaksan amd sistem almalısın boşu boşuna intel e fazla para vermenin bi anlamı yok. [Bu mesaj Castigater tarafından 06 October 2003 18:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 evet hızlı bir sisteme ihtiyacım varda denilebilir.. oyun oynamak, film, müzik ve daha çok hız gibi şeylere ihtiyacım var.. çokmu soru soruyorum..?[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 autocad yada 3dstudiomax gibi proglar kullanmıyorsan bence intel almanın bir anlamı yok. amd nin oyunda vereceği lüksü intel de 2 kat daha fazla para vererek elde ediyorsun. mp3 dinlemek yada film izlemek gibi şeylerde amd de sana yeterli olacaktır ama çok kararsız kaldıysan www.tomshardware.com.tr sitesindeki işlemci rehberini oku. performans karşılaştırması yaparken aradaki fiyat farkınıda dikkate al. amd2500 ile p4 2.5 arasındaki fiyat farkına bir bak ikiside oyunlarda aynı performansı veriyor diğer uygulamalardada performansları arasında çok küçük farklar var neyse karşılaştırmaları okursan daha iyi fikir edinebilirsin. fikir olsun diye soylüyorum; amd2500(barthon), 256mb twinmos pc3200 ddr400 ram, msi kt400anakart, msi ti4200, sblive value ile 3dmark2001se'de 13591, 3dmark03'te 1957 puan alıyorum. oyunlar dışında bilgisayarı kastıran fazla prog kullanmıyorum, windows mediaplayer, winrar ve defragment gibi şeylerdeki performansında son derece memnunum. [Bu mesaj Castigater tarafından 08 October 2003 02:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 http://www.tomshardware.com.tr/cpu/03q1/030217/cpu_charts-22.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 sanki bir yerde şunu okumuştum amd 2500 aslında 2000 mhz'lik bir işlemci, ama overclocklanarak p4 2500 hızına çıkartılmış oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2003 orasını bilemicem ben şu an oc ile 2800+ 'ün üzernde bi seviyede çalıştırıyorumki 3dmarktan 14k alıyorum oc ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 iyide bu fiyata intel 4 te alırım amd 2600+ fiyatına rahat ama 2600mhz hızında çalışıyor diye sanıyorum öyledir inşallah.. peki overclocku nasıl yapacağım :)[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2003 ya ben amd yi fiyat/performans olarak çok başarılı bulduğum için şiddetle tavsiye ediyorum ama o/c den fln hiç anlamıyosan yada bu işlere hiç meraklı değilsen bütçende el veriyorsa intel al boylece hiç olmazsa nası o/c yaparım diye düşünmek zorunda kalmazsın :) amd işlemciler iyi o/c oluyor diye boyle diyorum çünki çoğu insan 2500+ alıp 3200+ e çıkartıyorlar. eğer amd alıp o/c yapacam diyorsan forumları okuyup iyice araştır bu konuları. ben amd işlemci almadan önce 3, 4 ay kadar forumlardan bilgi edinmştim 1700+ alıp oc yapmayı düşünüyodum işlemci kodlarını falan okuyordum hoş sonra elime para geçti 2500+ aldım :) eğer kafaya koydum amd alıp o/c alacam diyorsan sana şu forumları okumanı tavsiye ederim; http://www.tomshardware.com.tr/community/wwwthreads.m http://forum.pclabs.gen.tr/ http://www.pclabs.gen.tr/hw/article.asp?id=293 bu yazıyı mutlaka oku eğer o/c ile hiç uraşmıcam para bakımından sıkıntımda yok diyorsan p4 2.5 fln al derim sana ama intelin fiyatlarının çok pahalı olduğunu ve amd işlemcilerinde genelde iyi o/c olduğunu ve oyunlarda intel le performans olarak aralarında çok ufak farklar olduğunu unutma, tercihini buna göre yap iki sisteminde birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları olduğunu unutma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 anlayamıyorum kafam allak bullak oldu adam anlattıkça anlıyor hiç profesyonel değil.. şimdi bunedir ya 1700+ işlemciş 3000+ ya kadar geliyor 2600+ alsam artmıyor bune biçim olay kafam gitti pff :([hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 :) 1700+ ler iyi oc olan işlemcilerdir ama hepsi değil alırken işlemci kodunu iyi seçmel lazım zaten 1700+ ler artık üretilmiyor. senin amd2500+ yada 2600+ almandaki espri o/c yapmadan amd2600+ almış olman yani 1700+ alıp o/c yapıp risk almış olmak değil :) o/c yapmak için bütün parçaları dikkatlice seçmelisin. anakartı, psu yu ve ramleri kaliteli almalısın. ama bunlarla uğraşmak istemiyorsan yani 1700+ alıp işlemciyi %55 o/c yapamam diyorsan amd 2500+ yada 2600+ alabilirsin :) ayrıca 2500+ lerde 3200 olabiliyor rahatlıkla 1700+ e göre diğer avantajı ise 640k önbelleğe sahip olması. demek istediğim şudur; o/c ile uğraşamam çok karışık diyorsan amd2500+ al daha sonra oc hakkında bilgi edinip 3200 e rahatlıkla çıkabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 2600+ almayı planlıyorum overclock yapmayıda planlıyorum ama orası çok karışık anlatmış kafam allak bullak oldu overclock nasıl yapılır yüzeysel olarak anlatırmısın?[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 hmm bir deneyelim anlatmayı :) şimdi o/c yapmak için 2 yöntem var diyelim. biri fsb yi arttırmak diğeride çarpanı. fsb ve çarpan işlemcinin hızını belirler. şöyle bir örnek vereyim; amd2500+ işlemci 1833mhz de çalışır yani 166x11=1833. burda 166 rakamı fsb'yi, 11 ise çarpanı göstermektedir. işlemciyi o/c yaparken genelde herkezin kullandığı yöntem fsb yi arttırmaktır. fakat fsb aynı zamanda ram hızınıda belirler yani sen fsb yi arttırıp işlemcini o/c yaparken bir yandan ram inide o/c yapmış oluyorsun. amd 2500+'ü o/c yaptığını düşünelim. yukarda fsb yi arttırken raminde o/c olduğundan bahsetmiştim. amd barthon işlemciler (2500+,2800+,3000+) ve amd2600+ 166fsb destekliyorlar. 166fsb demek 166x2= 333mhz yani DDR333 pc2700 ram destekliyorlar demek. o/c yaparken fsb yi artırmayı düşünüyorsan bilgisayarı toplarken DDR400 ram almak en iyisi olacaktır (pc3200 ddr400 ram) çünkü ddr400 ramler 200fsb desteklidir yani sen fsb yi arttırırken 200'ün üzerine çıkmadığın sürece ram ini o/c etmemiş oluyorsun böylece ileride ramden kaynaklanabilecek olan sorunlardan kurtulmuş oluyorsun bir bakıma. Ayrıca şunu soylemeliyim bilgisayardan yuksek performans almak istiyorsan o/c yaparken fsb yi arttırmalısın. bu yüzden mutlaka ddr400 ram almalısın ve twinmos veya kingston marka almalısın sakın oem alma umarım buraya kadar kafanı karıştırmayacak şekilde anlatabilmişimdir çünki bundan sonrası biraz daha karışık :) Şimdi amd2500+ işlemciyi o/c yaptığını düşünelim. Bu işlemciyi 200x11=2200mhz de çalıştırdığını düşünelim (200fsb*11çarpanı ile) 2200mhz amd3200 işlemciye denk geliyor. Şimdi iyi güzelde o/c yaparkenki ayarlar bununla bitmiyor tabiki işin içine birde pci ve agp portlarının hızları giriyor. Biliyorum biraz karıştı ama o/c yapacaksan bunların hepsini öğrenmelisin :) agp slotu o/c yapmadığın sürece 66mhz olarak çalışır, pci slotu ise 33mhz'de. fsb yi arttırdıkça pci ve agp slotlarının hızı arttığı için bilgisayarın stabilitesi bozulmaya başlar ve kartlarının hatta harddiskinin bozulma olasılığı ortaya çıkar ama yeni çıkan bazı anakartlarda pci ve agp portlarının hızı sabitlendiği için bir çok kullanıcı artık boyle bir sorunlarla karşılaşmıyor. Nforce2 chipsteli anakartlarda pci ve agp hızlarını sabitlemek için gerekli ayara sahip bu yüzden o/c yapacaksan nforce2 chipsetli bir anakart alman şart. kesinlikle kt400 yada kt600 chipsetli bir anakart alma çünki bu anakartlarda pci ve agp slotlarının hızı sabitlenemediği için o/c yapmak çok zor ve çıkabileceğin hızlar sınırlı. birde o/c yapacak bir sistem toplayacaksan bilgisayarının kasası iyi olmalı. iyi marka bir psu ya sahip olmalısın. alacağın en düşük kasa bu linkteki olmalı. http://www.mavidonanim.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=H600A-A33 58$ belki bir kasa için sana pahalı gelecektir ama bilgisayarının sağlıklı çalışması için boyle bir kasa almalısın yoksa benim gibi 2500+ işlemci ve dandik bir psu ile sadece 2 ay idare edebilirsin. psu iflas etti ve cimriliğimin acısını daha sonradan psu alarak ödedim :) şanlıyım çünki bozulan bir psu bilgisayarın diğer parçalarınıda bozabilirdi. [Bu mesaj Castigater tarafından 13 October 2003 01:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 14, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2003 hmm anladım amd ye overclock nasıl yapacağım buraya kadarını anladım yani daha sonra nasıl yapacağım işlemcinin falan neresiyle oynayacağım bu fbs için.. kingston ram alıyorum.. yanlız bu durumda amdler çok düşük hızlarda çalışmıyorlarmı yani 3200+ da sanırım 2.5ghz falan ediyor?[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Ekim 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2003 sen hala ghz ile hızı karıştırıyorsun :) amd nin model isimlerindeki rakamlar p4 e denk gelen işlemcileri gösterir. amd3200+ p4 3200 demek. amd işlemcilerde ghz'nin bir önemi yok sadece o/c yaparken işlemci seviyesini kaça çıkardığını öğrenmek için bakıyorsun. barhon çekirdekli işlemcilerde 2167mhz amd3000+, 2075mhz amd2800+, 1833mhz amd2500+ oluyor. amd3000+ p4 3ghz, amd2800+ p42.8ghz, amd2500+ p4 2.5ghz ye denktir. o/c konusunda yazdıklarımı teorik olarak anladıysan bu ayarları bios'tan yapabilirsin. bilgisayarı ilk açtığın anda "delete" tuşuna basıp bios a girebilirsin. fsb hızı advenced chipset features menüsünde. fsb yi 3 er 5 er arttırarak başla işe. her arttırdığında windows u açıp 3dmark testlerini tam olarak yaptır. eğer program çökerse yada hata vermeye başlarsa (bende fsb yi çok arttırdığımda dosya ahatası vermeye başlıyor) fsb yi 1 er 1 er düşürerek sorun çıkarmayan değeri bulup o hızda kullan. ha unutmadan soyleyeyim o/c riskli bir iştir. her işlemci aynı seviyede o/c olacak diye birşey yok ve o/c yaparken tüm sorumluluk sana ait. Aşırı o/c yaparsan ve sistemine bir zarar gelirse sorumluluk sana ait. bu arada o/c yapmadan önce işlemcinin ısısını kontrol et. windows ta herhangibi bi uygulama açık değilken ısının kaç derece olduğunu kontrol et, sonra 1saat fln oyun oynayıp oyundan sonraki ısıyı kontrol et. normal şartlarda o/c siz işlemcinin 45 yada 48 derece olması gerekiyor. eğer ısı 58 60 oluyorsa o/c yapmadan önce iyi bir soğutucu alman şart demektir. bnm oc'li işlemci (2100mhz de çalışıyor) amd nin orj. fanı ile herhangibi uygulama yokken 45, oyunlarda vs en fazla 53 derece oluyor. [Bu mesaj Castigater tarafından 14 October 2003 19:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 14, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2003 anladım yani biostan yapacağım tamam.. hadi bakalım gelsinde hele bir :) birde bios şifremi unuttum bir bilgisayarda bunun için ne yapabilirim bios şifremi bulmak için?-[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castigater Mesaj tarihi: Ekim 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2003 şifree hakkında hiçbir fikrim yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 senide yordum bayağı :) benim dediğim özellikler kesinleşti: fx5200 ekran kartı asus onboard anakart amd 2600+ kingston 512ram samsung 120gb harddisk dvd-rom cd yazıcı ve floppy 4.1 creative hapörlör optik mouse ve klavye kasa bu kadarı 900 dolar falan tutuyor normalmi?[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar