Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 diğer tutom ginaly tarafından patlatıldığı için bir tane daha yazmaya karar verdim, maksat paticiklere ek fayda sağlamak. efenim bu da patatalı sosiz yemeği. kendisi çok basit ve bereketli bir bekar yemeğidir... malzemeler: 5li sosiz (maret iyidir) 3-4-5 (boyuna göre) patata bir bardakcık domates rendesi (tamek'in hazır var cam şişede, ben onu kullanıyom, kendiniz de rendeleyebilirsiniz tabi, ama gerçek domates kullanacaksanız 1 tatlı kaşığı salça takviyesi tavsiye ederim, malumunuz bu aralar domatesler pek tatsız. hatta sırf salça ya da domates püresiyle bile olur bu, bekar yemeği ne de olsa, ehehe...) sıvıyağ 1-2 bardak su tuz-biber yapılışı: patatalarımız soyup, yıkayıp, küp küp doğruyoruz. bi cm3'ten az daha iri olsa olur, sosizlerle uyum içinde olması elzem bunları derin yağda kızartıyoruz. kağıt havluya çıkarıyoruz, fazla yağları süzülüyor. püf noktası: çok pişmeyecek. kızarmış kabuk oluştuğunu görünce yağdan alabilirsiniz, daha sosizle birlikte pişçekler çünkü. patatalar kızarıtkene sosizlerimizi yarım-bir santim arası bir genişlikte dilimliyoruz. 3ünü yanyana koyun, öyle dalın, birer birer yaparsanız daha ateşi yakmadan sıkılırsınız lol tencerenin dibine çok az (gerçekten az, daha patatalar yağ çekti bi sürü, abarmasın) yağ koyup (hangi yağı tercih ediyorsanız artık), sosizlerimizi bu yağda çevire çevire kızartıyoruz. çevirmeyi unutmayın yoxa bi yanı çok diğer yanı az pişer renkleri değişince (ama kahverengi olunca değil, lol, daha koyulaşınca diyelim) domates püresini lökkenedek sosislere ekliyoruz. tuz-biber eklemelerini ayarlıyoruz. sonra önceden kettle'da ısıttığımız suyu ekliyoruz, karıştırıp kızarmış patataları da ekliyoruz. yemeği bir araya getirme anı bu. cosss coss tencereye atıyoruz her şeyleri. kapağını kapatıp, her şey birbirinin içine geçinceye kadar bir taşım daha pişiriyoruz. mutfaktan çok uzaklara gitmemekte fayda var, patatalar her an dağılmaya başlayabilir. suyu yeterli koymadıysanız dibi filan tutabilir. zaten 5 dakika kaynasa olur bu. sıcak sıcak yiyoruz. yoğurt çok yakışıyor. afiyet olsun. *çalışkan ev hanımı*
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 diger yemeginde rakip cıktı tabi :p .. güzel olmusda resimde isteriz
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 yok yav rekabet değil. saygı duyuyorum ben. emalethin tarifi kullanın daha iyidir cidden.
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 foto yok valla arkadaşlar, bu aralar yemek yapmıyorum ben hiç. enişteniz dönünce yaparsam çekerim ama o zamana kadar ölme eşşeğim ölme... cinalicim sen de pek centilmen bi rakipmişsin canııım ;)
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 yapalım akşam bunu. tesadüfe bak geçen gün patata bugunde sosis le geldim eve uehe.
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Ben sadece resimlere bakıodum, bakamadım.
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 sozde ev kizi yaptigi yemege bak sosis patates
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 yaptım. çok kolay oldu. az sonra afiyetle tüketicez :) çokta leziz görünüyor ehe. teşekkürler tarif için Ema hanım.
IsAbeLLa Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 ev kızı yiyemez miymiş sosiz patates sorarım sana hancı? biz de gelin olucaz yapıcam sosiz patates isterse aç kalsın hıh
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 efenim bu aralar gerçekten hiç ev kızı diilim, paso yemeksepeti'nden besleniyorum ama, diğer "normal" günlerim için söyliim, insan fanfan yemekler yiye yiye sosiz patata ve/veya yumurtalı patata ya da beyaz peynirli makarna gibi bekar yemeklerine de hasret kalabiliyo. bu biiir... ikincisi, baştan söyledim zaten bekar yemee yaziym de işinize yarasın diye. yoxa gayet rahat karnıyarık tutosu da yazabilirim, acımam :) fistanım afiyet olsun coney.
Half_Cow Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 daha zor, emek isteyen tariflerde olsun şurda yaw. ne bileyim bi yaprak sarma, bibier dolma, etli taze fasulye, tas kebabı falan edit: gerçi fırında tavuk falan yeterince iyi bi tarif ama daha çok olmasını isteriz di mi? [ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 20:29 tarihinde, Half_Cow tarafından güncellenmiştir ]
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 anacım yazalım yazmasına da kim yapacak onları ki? 20 yaşında adamsınız, karı kızla geziceenize evde oturup biber dolması yapacaksanız yandık yani :P
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 said: Yemeksepeti kızı Vay, terminolojim level aldı. Kullanırım bunu, tenks.
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 webcamle soluk cıktı daha kırmızı :P
IsAbeLLa Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 masada yiyiniz fistan bey ne o öyle tunca misali asosyal klavye başı cık cık.. aile gibi olur öyle masa başında sulu yemek mis mis=(
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 ay fistancım, çok bile su koymuşsunuz. daha fazla domatik daha az su bi dahaki sefere, aha güzel olar... (benim ölçüler mi şaşmış nedir? ühühü)
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 ölçüleri ben el kararı koydum patates yemeği kıvamında sulucana olsun dedim. 1 yemek kaşıgı salça 2 domates rendeledim. baya da güzel oldu kız arkadaşımla beraber 1 ekmekle bitirdik euhe
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 soğan da koysanız iyi gider sanki bu yemeğe
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 yok artık. :) biber doğranabilii ama. hatta acı sevmeyenlere çarleston daha ii gider :P
Daesu Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 acip özeniyorum , yemek yapmak istiyorum ama hem tokum hem zaman yok. yemek yapmak isteyen erkek modeli tarifler hardidskte yerini alıyor danke
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 annemler evde deil yaz okulu final haftasindayim kiz arkim yok kiz arki gectik bi arkadaism azerbaycanda dieri tekneyle cesmede dieri sabancida okuyo 2 tanesi bodrumda tatilde biri deli dolu wowa sarmis eve yemek yapip yemiyimde napiyim mis gib soslu et bide pilav yaptim bugun walla borek acmam yakin
kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 çok aradım markette sosiz bulamadım.
Öne çıkan mesajlar