Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

patatalı sosiz yemeği


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
diğer tutom ginaly tarafından patlatıldığı için bir tane daha yazmaya karar verdim, maksat paticiklere ek fayda sağlamak.

efenim bu da patatalı sosiz yemeği. kendisi çok basit ve bereketli bir bekar yemeğidir...

malzemeler:
5li sosiz (maret iyidir)
3-4-5 (boyuna göre) patata
bir bardakcık domates rendesi (tamek'in hazır var cam şişede, ben onu kullanıyom, kendiniz de rendeleyebilirsiniz tabi, ama gerçek domates kullanacaksanız 1 tatlı kaşığı salça takviyesi tavsiye ederim, malumunuz bu aralar domatesler pek tatsız. hatta sırf salça ya da domates püresiyle bile olur bu, bekar yemeği ne de olsa, ehehe...)
sıvıyağ
1-2 bardak su
tuz-biber

yapılışı:

patatalarımız soyup, yıkayıp, küp küp doğruyoruz.
bi cm3'ten az daha iri olsa olur, sosizlerle uyum içinde olması elzem

bunları derin yağda kızartıyoruz. kağıt havluya çıkarıyoruz, fazla yağları süzülüyor.
püf noktası: çok pişmeyecek. kızarmış kabuk oluştuğunu görünce yağdan alabilirsiniz, daha sosizle birlikte pişçekler çünkü.

patatalar kızarıtkene sosizlerimizi yarım-bir santim arası bir genişlikte dilimliyoruz.
3ünü yanyana koyun, öyle dalın, birer birer yaparsanız daha ateşi yakmadan sıkılırsınız lol

tencerenin dibine çok az (gerçekten az, daha patatalar yağ çekti bi sürü, abarmasın) yağ koyup (hangi yağı tercih ediyorsanız artık), sosizlerimizi bu yağda çevire çevire kızartıyoruz.
çevirmeyi unutmayın yoxa bi yanı çok diğer yanı az pişer

renkleri değişince (ama kahverengi olunca değil, lol, daha koyulaşınca diyelim) domates püresini lökkenedek sosislere ekliyoruz. tuz-biber eklemelerini ayarlıyoruz.
sonra önceden kettle'da ısıttığımız suyu ekliyoruz, karıştırıp kızarmış patataları da ekliyoruz.
yemeği bir araya getirme anı bu. cosss coss tencereye atıyoruz her şeyleri.

kapağını kapatıp, her şey birbirinin içine geçinceye kadar bir taşım daha pişiriyoruz.
mutfaktan çok uzaklara gitmemekte fayda var, patatalar her an dağılmaya başlayabilir. suyu yeterli koymadıysanız dibi filan tutabilir. zaten 5 dakika kaynasa olur bu.

sıcak sıcak yiyoruz.
yoğurt çok yakışıyor.
afiyet olsun.

*çalışkan ev hanımı*
Mesaj tarihi:
foto yok valla arkadaşlar, bu aralar yemek yapmıyorum ben hiç. enişteniz dönünce yaparsam çekerim ama o zamana kadar ölme eşşeğim ölme...

cinalicim sen de pek centilmen bi rakipmişsin canııım ;)
Mesaj tarihi:
efenim bu aralar gerçekten hiç ev kızı diilim, paso yemeksepeti'nden besleniyorum ama, diğer "normal" günlerim için söyliim, insan fanfan yemekler yiye yiye sosiz patata ve/veya yumurtalı patata ya da beyaz peynirli makarna gibi bekar yemeklerine de hasret kalabiliyo. bu biiir...

ikincisi, baştan söyledim zaten bekar yemee yaziym de işinize yarasın diye. yoxa gayet rahat karnıyarık tutosu da yazabilirim, acımam :)

fistanım afiyet olsun coney.
Mesaj tarihi:
daha zor, emek isteyen tariflerde olsun şurda yaw. ne bileyim bi yaprak sarma, bibier dolma, etli taze fasulye, tas kebabı falan

edit: gerçi fırında tavuk falan yeterince iyi bi tarif ama daha çok olmasını isteriz di mi?

[ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 20:29 tarihinde, Half_Cow tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ölçüleri ben el kararı koydum patates yemeği kıvamında sulucana olsun dedim. 1 yemek kaşıgı salça 2 domates rendeledim. baya da güzel oldu kız arkadaşımla beraber 1 ekmekle bitirdik euhe
Mesaj tarihi:
annemler evde deil
yaz okulu final haftasindayim
kiz arkim yok
kiz arki gectik bi arkadaism azerbaycanda dieri tekneyle cesmede dieri sabancida okuyo 2 tanesi bodrumda tatilde biri deli dolu wowa sarmis
eve yemek yapip yemiyimde napiyim
mis gib soslu et bide pilav yaptim bugun walla
borek acmam yakin
×
×
  • Yeni Oluştur...