Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 efenim şurda sipariş gelmiş, hemen yazalım. p.s. kocacım askere gittiğinden beri pek yemek yapmıyorum, o bakımdan fotosuz bi tuto oldu. ihtiyaca binaen yazıldığı için idare eder herhalde, kocam geldiğinde yaparsam koyarım buraya beeeelki :P malzemeler: tavuk (bütün de olur, bööle kalçası dahil butlar satılır hani, o da olur beyaz et sevmiyosanız, şööle 3-4 parça) 2-3 patata 1-2 soğan 1-2 havuç bir çorba kaşığı un biraz sıvıyağ ya da zeytinyağı (diyelim ki yarım çay bardağı, daha az bile olabilir) azıcık soya sosu azıcık domates püresi (3-4 çorba kaşığı) kekik, kimyon, köri gibi baharatlar (damak tadına göre) tuz-biber fırın torbası fırın tepsisi fırın :P yapılışı: efenim öncelikle tavuğumuzu (ya da tavuk parçalarımızı) alıyoz, yayvanca bir kaba. dikkat ediyoruz, sakatatları torba içinde içine yerleştirilenlerdense çıkarıyoruz torbayı ordan, lol bi kere unutmuştum ben :P bu kaptayken, üstüne soya sosu, domates püresi ve zeytinyağını döküp, tuz-biber ekleyip, istediğimiz baharatları da koyuyoruz, sonra da tavuğumuza güzelce masaj yapıyoruz :P gülmeyin, 1-2 dakika ovmanız lazım tavuğu baharatların ve yağın içine iyice işlemesi için, çok önemli burası. hiç sos değmeyen yer kalmasın, bööle kanat altlarına, eklem içlerine filan çalışın :P tavuk bir köşede o tatlarla iyice haşır neşir olurken, biz diğer yanda patata, soğan ve havuçlarımızı bööle irice parçalar halinde kesiyoruz. mesela soğanı ve patatayı 4e bölüp, havuçları iki parmaklık dilimler halinde kesmek gibi... çok küçük olmasınlar, erirler. çok büyük olmasınlar, pişmezler. bunlar da hazır olunca, fırın torbamızı alıyoruz. içine üflüyoruz açılsın diye (açılmaz o eşek başka türlü), sonra içine bir kaşık unu koyup, torbanın tüm iç yüzeylerinin una bulanmasını sağlıyoruz (yoxa torba yapışır tavuğa!). kalan unu döküyoruz torbanın her yeri beyaz olduktan sonra. her şeyi torbanın içine tıkıyoruz. (özellikle bütün tavuksa) önce tavuk, kenarlarda kalan boşluklara dengeli şekilde sebzeler şeklinde bir sıra daha iyi olur. ağzını torba paketinden çıkan bantla kapatıyor, ya da onlardan kalmadıysa kıvırıp tavuğun altına sokuşturuyoruz (ki açılmasın). dolu torbayı tepsiye güzelce yerleştiriyoruz. hazır tepsiyi önceden ısıtılmış fırına atmadan önce torbayı sağından solundan bir kaç yerden deliyoruz (ki şişip patlamasın). bi 35-40 dakika fırınlıyoruz. tavuğun üstü kızaracak! fırından çıkınca torbasını keserek alıyoruz, cici mamaları tepside servis ediyoruz. süper oluyor! yanına beyaz pilav tavsiye ederim efenim. afiyet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 şuradaki resimler işini görür sanırım. bide pilavda var. oh. kendi topiğimi de milletin gözüne soktum. abav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 ya sorma, ben de bunu yazdıktan sonra gördüm senin tutonu, yazmasaymışım fotolusu bile var işte dedim tüüü.. neyse yorum farkı diyelim... ikisini de yapınız, benimkinin daha iyi olduğunu göreceksiniz :P *sataşır* :PP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Öteki topicte de ben söledim tarifi veren yazmadı diye... Ema sarımsak nerde yauuu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 hmm sarmısak da olur evet, birkaç diş soyup, hop torbanın içine. ya da ezip diğer soslarla tavuğa sürerek de olar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 acaip olar hem de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 ema apla süpersin^^ en yakin zamanda denerim, belki fotolari benden gelir? :) "yemek yapmayi ogrenen gonullu genc kiz" kişisi olarak, buldugum her tarifi uygulamakta hiç gecikmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 OMAYGAD BUNDA DA RESİM YOK! kınıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 ehe valla yapıver de foto koy, güdük kaldı bu tuto bööle... hatta ben yaziym bi sürü, sen yap foto koy, bööle bi işbirliğiyle, paticik kazansın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Taze sarımsak olması lazım, hani taze soğana benziyor yeşil yeşil yapraklarını ince doğrayacaksın üstüne tamamdır bu yemek. Tabii mevsimini denk getirmek lazım, Mayıs ortasından Haziran ortasına kadar bulursunuz köylünün takıldığı pazarlarda. Marketlerde denk gelmedim. huun hep laf hep laf diyen varsa boynum kıldan ince ama yapacam size güzel resimli tutolar. Neyse şöyle birşey işte taze sarmısak yaprakları kazık yemeyin pazarlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 aa bu torbada kızarmış tavuk olayını annem hep yapardı bende o torbanın içinde tavuk nası öle oluyo diye merak ederdim,annemde evde olmadığına göre bi deniyim,yanlış bişey yaparsam en kötü ihtimall ne olur ema? fırın patlamaz dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 marketten özel fırın torbası alacaksın, fırına koymadan önce deleceksin, o zaman patlamaz. migros torbasıyla olaya girişirsen sorumluluk kabul etmem :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 İşte bu be, yanında beyaz pilavla dünyanın en güzel yemeği (diildir muhtemelen de neyse). Bu yemeğin patateslerini yiyen biri belli bi süre normal patatesi falan unutuyo. Ejderha Mızrağı okuyup da Tika'nın baharatlı patateslerine imrenen biri olarak bu pattesler beni gayet tatmin etti sdfsdfasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 böhühü yanımızdaki migrosa gidip fırında tavuk pişircemde torba varmı içine koyacağım dedim,çalışan 2 kızın öğlen eğlencesi oldum,sonra şu ilerde var torbalar dediler gittim baktım koca koca alışveriş torbaları,sonra bunlara doğru baktım gülmekten geberiyolar. Yapmıyom ben yemek memek annem gelene kadar yemeksepeti ile idare etcez artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 yazik sana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Half_Cow Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 @Dark_Soul: Hiç acımayıp gidip amirlerine şikayet ederdim ben olsam. Ne demek ya bilerek yanlış adres gösterip üstüne gülüp dalga geçmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2009 hmm bi de bu vardı, seneler önce fotosuz tuto diye eleştiri almıştım. geçenlerde aklıma geldi, yaparken bi tanecik foto şeyttiriverdim. ahan da ara bir aşamadan bir adet fotoyla güncelliyorum olayımı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar