Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fırında tavuk (torbayla)


Emaleth

Öne çıkan mesajlar

efenim şurda sipariş gelmiş, hemen yazalım.

p.s. kocacım askere gittiğinden beri pek yemek yapmıyorum, o bakımdan fotosuz bi tuto oldu. ihtiyaca binaen yazıldığı için idare eder herhalde, kocam geldiğinde yaparsam koyarım buraya beeeelki :P


malzemeler:
tavuk
(bütün de olur, bööle kalçası dahil butlar satılır hani, o da olur beyaz et sevmiyosanız, şööle 3-4 parça)
2-3 patata
1-2 soğan
1-2 havuç
bir çorba kaşığı un
biraz sıvıyağ ya da zeytinyağı (diyelim ki yarım çay bardağı, daha az bile olabilir)
azıcık soya sosu
azıcık domates püresi (3-4 çorba kaşığı)
kekik, kimyon, köri gibi baharatlar (damak tadına göre)
tuz-biber
fırın torbası
fırın tepsisi
fırın :P

yapılışı:
efenim öncelikle tavuğumuzu (ya da tavuk parçalarımızı) alıyoz, yayvanca bir kaba.
dikkat ediyoruz, sakatatları torba içinde içine yerleştirilenlerdense çıkarıyoruz torbayı ordan, lol bi kere unutmuştum ben :P

bu kaptayken, üstüne soya sosu, domates püresi ve zeytinyağını döküp, tuz-biber ekleyip, istediğimiz baharatları da koyuyoruz, sonra da tavuğumuza güzelce masaj yapıyoruz :P
gülmeyin, 1-2 dakika ovmanız lazım tavuğu baharatların ve yağın içine iyice işlemesi için, çok önemli burası. hiç sos değmeyen yer kalmasın, bööle kanat altlarına, eklem içlerine filan çalışın :P

tavuk bir köşede o tatlarla iyice haşır neşir olurken, biz diğer yanda patata, soğan ve havuçlarımızı bööle irice parçalar halinde kesiyoruz.
mesela soğanı ve patatayı 4e bölüp, havuçları iki parmaklık dilimler halinde kesmek gibi... çok küçük olmasınlar, erirler. çok büyük olmasınlar, pişmezler.

bunlar da hazır olunca, fırın torbamızı alıyoruz. içine üflüyoruz açılsın diye (açılmaz o eşek başka türlü), sonra içine bir kaşık unu koyup, torbanın tüm iç yüzeylerinin una bulanmasını sağlıyoruz (yoxa torba yapışır tavuğa!).
kalan unu döküyoruz torbanın her yeri beyaz olduktan sonra.

her şeyi torbanın içine tıkıyoruz.
(özellikle bütün tavuksa) önce tavuk, kenarlarda kalan boşluklara dengeli şekilde sebzeler şeklinde bir sıra daha iyi olur.

ağzını torba paketinden çıkan bantla kapatıyor, ya da onlardan kalmadıysa kıvırıp tavuğun altına sokuşturuyoruz (ki açılmasın).

dolu torbayı tepsiye güzelce yerleştiriyoruz. hazır tepsiyi önceden ısıtılmış fırına atmadan önce torbayı sağından solundan bir kaç yerden deliyoruz (ki şişip patlamasın).

bi 35-40 dakika fırınlıyoruz.
tavuğun üstü kızaracak!

fırından çıkınca torbasını keserek alıyoruz, cici mamaları tepside servis ediyoruz.

süper oluyor!

yanına beyaz pilav tavsiye ederim efenim.
afiyet olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Taze sarımsak olması lazım, hani taze soğana benziyor yeşil yeşil yapraklarını ince doğrayacaksın üstüne tamamdır bu yemek. Tabii mevsimini denk getirmek lazım, Mayıs ortasından Haziran ortasına kadar bulursunuz köylünün takıldığı pazarlarda. Marketlerde denk gelmedim.

huun hep laf hep laf diyen varsa boynum kıldan ince ama yapacam size güzel resimli tutolar. Neyse şöyle birşey işte taze sarmısak yaprakları kazık yemeyin pazarlarda.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

böhühü yanımızdaki migrosa gidip fırında tavuk pişircemde torba varmı içine koyacağım dedim,çalışan 2 kızın öğlen eğlencesi oldum,sonra şu ilerde var torbalar dediler gittim baktım koca koca alışveriş torbaları,sonra bunlara doğru baktım gülmekten geberiyolar.
Yapmıyom ben yemek memek annem gelene kadar yemeksepeti ile idare etcez artık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...