Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Hep paradan konuşuyor gibi olmayayım ama napıosnz mesela?%10 mu yoksa kaçar mısınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 ara ara haftada 2-3 gittigim yerlerde cok az bahsis birakip / veya birakmayip, haftanin son gunu ekstra fazla (30ytl hesap geldiyse 10 ytl) birakiyorum... 5. gidisimde hesap hem az geliyor hem de ne varsa ikram ediyolar misafir varsa kral muamele fln =))) ama %10 cok fazla, %5 idealdir... illa buraya ben gelicem hep zart zurt demiyosaniz %5 iyidir evet... edit: fransa'da %10 zorunlu... yunanistan'da %10 birakirsaniz manyak gozuyle bakarlar size 100 euro'luk hesaba 2 euro bahsis birakilmasi normal orda... genel olarak turistik yerlerde fazla bahsis birakmanizi beklerler.. edit2: reina vs. gibi aptal saptal yerlerde 1000 ytl hesaba 100 ytl'den az bahsis veremezsin..mesela garson zorla alir, hatta kredi kartindan zorla bahsis cektirdiklerini de gordum... edit3: oturmali - taverna / arto marto gibi daha salak yerlerde bahsis yerine iyi masada oturmak icin onceden para veriyosun mesela sonra bisi vermiyosun vs... [ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 05:45 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 05:46 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Yeri mekanı önemli değil, elemana özgü bir hizmet görmezsem (lol) bırakmam. Çok güzel, özel bi mekanda beni rahat ettirmişse eleman (örn kız arkadaşınıza özel istekleriniz vs.) hak ediyor der güzel bir miktar bırakırım. Yoksa öğrenci adamda para ne gezer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 ha ogrenciysen kendi parani kazanmiyosan bence babanin - ailenin parasiyla bahsis vermek is degil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 ayıp olmasın diye bırakırım bazen, 2 ytlyi geçmedi.. o kadar turist var lan onları söğüşlesinler!!!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 servise gore 10dan 20ye yolu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 fransada 30 euroluk hesaba fransız arkadaşım 50 cent bıraksan yeter demişti ama=) ben yine 3 euro bırakmıştım adamlar hakkaten ii esrvis yaptılar fln fln die bide kafa ve ortam da güzeldi.. baba parası çok koymaya başladı artık çalışmak istiyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 hep gittigin bir kebapcida mesela iyi bahsis birakirsan bir daha gittiginde daha taze mezeler daha iyi etler bile verirler yani oluyo boyle seyler.. ozel musterilere sakliyolar vs... edit: ha bir de zaten fransa'da garsoniye diye hesaba yaziyorlardi yanlis hatirlamiyorsam onun ustune verme ztn bahsis =) [ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 05:52 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 bu durumda en az 100-200 ytl harcadıın yerlerdemi takılıosn?=)bizide gezdir abey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 yok gece yemek ceki gecen kebapcilara / mekanlara yuklenip, i$te yemek faslini ati$tirarak geciriyorum =)))) yoksa calisan adamiz emekciyiz paranin degerini biliriz heheh edit: turkiye'de de var direk garsoniye yaziyolar yoksa cafelerde 10% direk hesaba ekliyolardi fransa'da [ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 05:54 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 hep aynı mekana gidemiorm yeni yerler keşfetmek daha zevkli oluo.. o bakımdan kimsenin sürekli müşterisi olamadım bahşiş konusunda kararsız kaldım..(bakkal dahil, bi tek sigaramı evimden çok uzakta deilsem mutlaka gaste bayiinden alırım) sonuçta hakkaten cüzi bir miktar alıyorlar, bi öküzlük yapılmazsa cebimde de varsa acımıyor veriyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 heheh yok aquila bırakıomuş 10-20 ondan sordum %20 hesaplamasıyla=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Turkiye'de bahsis olayi var mi yahu gece klupleri haricinde? Hayir yani ben buraya geldigimden beri her yemege, taksiye falan 15-20% arasi bahsis vermekten aptal oldum cunku. Bi de bu bahsis sistemi salak bisey. Aslinda bizim isimize geliyor cunku cok iyi davraniyor garsonlar falan. Ama garsonlar ornegin saati 2 dolar gibi bir maas aliyor ABD'de, bahsis maaslari oluyor yani, bu da cidden salak bi sistem. [ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 07:39 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 her yer gece kulübü oldu burda:p ciddi ciddi kafeler restoranlar fln alıo..çay bahçelerini bilmiorm, bazıları direk hesaba dahil edio servis ücreti olarak.. abd de nerde nası yaşamak için ne kadar gerekir bilmem ama günde 8 saatten 2 dolar ayda iyi para eder buranın şartlarına göre aslında+bahşiş le çoşarsın.. ama şartlar hakkında bi fikrim yok filmlerden başka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 ABD'de müşteri memnuniyetini sağlamak için maaş bahşişe bağlı neredeyse. Orada vermek doğal. Ama Türkiye'de kendi paramı kendim kazanmadığım sürece bahşiş vermem ben. Annemin babamın parasından bahşiş vermek ters geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Askeri ucret saati 5,5 dolar Tyrael, o yuzden dusuk yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Öğrenci adamsan bahşiş bırakmaya gerek yok. Kendi paranı kazanıyorsanda. Normal şartlardada %5-10 arası iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 penth askeri ücret de iyiymiş. %10 idealdir. ekstra durumlarda 0 da bırakılır, daha fazla da. adam servis sırasında kıl etmiş vs ise, niye bahşiş bırakiyim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 %10 standarttır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 said: Penthesilea üye [şikayet et] § 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 08:39 [ özel msj ] Askeri ucret saati 5,5 dolar Tyrael, o yuzden dusuk yani. aga polisiye ücret ne kadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Oha Cons link verince gordum simdi, asgari yerine askeri yazicak kadar ne iciyorum ben gunlerdir ya =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 29.50 YTL hesap geldiyse 50 kurus falan kalır bahşiş. maks 3 ytl bırakırım ki oda yeter de artar insan olana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 said: Hayir yani ben buraya geldigimden beri her yemege, taksiye falan 15-20% arasi bahsis vermekten aptal oldum cunku. taksiye bahşiş veriyo musunuz yaw?taksiciye bahşiş biraz amerikanvari geliyo bana. hani böyle arabaya atlayıp "öndeki arabayı takip et" dersin,inerken aceleyle trençkottan aceleyle parayı çıkarıp atar "üstü kalsın" dersin tamam; ama öbür türlü yok bea, ne vercem. :P interrail da doğru dürüst bi yerde yiyelim dedik bi kere italya da.adamlar direk hesaba eklemişlerdi.hiç sormadılar bile :P tam hatırlamıyorum miktarı ama içimize oturmuştu. [ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 18:48 tarihinde, fenris tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 adam amerikada tabi amerikanvari olcak hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2007 "ha buraya geldiğimden beri" derken onu mu kastediyodu? o.O :P ben tam tersten anladım amerikadan buraya dönünce gibisinden :P heh [ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 18:52 tarihinde, fenris tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar