4Ever Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Evet arkadaşlar güneş enerjisi ile calışan klima yapmak istiyorum bu konuda bilgi paylaşmak isteyen yada elinde kaynak olan varmı. Eğer yapabilirsem iyide para kazanırım herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 böyle bi düşünceyi halka açık bir ortam ile paylaşarak ne kazanmayı düşünüyorsun ? ayrıca güneş enerjisinden elde edilen enerji çok düşük, klimayı kaldıracağını düşünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Para kazanma olayı espirisi işin. Walla adamlar Surat Motoru calıstırıyorlar güneş enerjisi ile araba yapıyorlar sanırım yeteri kadar enerji sağlanır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 güneş enerjisi ile giden arabalar çok hafif yalnız, bir de yüzeyleri oldukça geniş daha fazla enerji depolamak için ki o yüzeyle bile sadece tek bir kişiyi taşıyabilecek enerji üretebiliyorlar yani güneş enerjisi ile yük arabası imkansız gözüküyor şu durumda o yüzden klima gibi çok güç harcayan bir aletin güneş enerjisiyle çalışma fikri abesk geldi bana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 güneş enerjisiyle çalışan priz yapıp klimayı ona takabilirsin. :) internette bi sürü site var nası yapılıcağını anlatan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 astarı kumaşından pahalı olacağı için gereksiz bi uygulama olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 güneş enerjisini toplayabilen, elektriğe çevirebilen, zor kırılan ve kolay çizilmeyen şeffaf pırıl pırıl pencere camı yapabilirsen bak o işe yarar.. ama bu kadar basit bişi işe yarayacak kadar verimli olsaydı şu ana kadar çoktan yapılırdı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 güneş enerjisi ile şu gün kullanılan ağırlıktaki arabaların %100 verimli pillerle 1-2 saat falan gidebileceğini kanıtlamıştı bizim hoca ki şu an o piller %11 verimli mi ne yanlış bilmiyorsam. Yani tepesine panel falan koyman gerekir muhtemelen, önce panelleri ve güneş pillerini araştır. Şu an güneş enerjisi için yapılan en önemli çalışmalar ama pillerin verimini arttırma üzerine yapılıyor ve muhtemelen nanoteknoloji alanından bu konuda bir sonuçlar çıkacak bi 4-5 sene içersinde (UNAM'dan çıkmıştı hatta sanırım : Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 arkadaşlar kolay bişey olsa, günümüzde çok sıkıntısını çektiğimiz enerjiyi çok basit bi şekilde yarı yarıya indirebilirdik. mesela trafik ışıkları gündüz güneş enerjisi ile çalıştırılabilirdi vs. basit değil. 2 milyara alacagın bi klima 10 yılda 3 milyarlık elektrik yaksa, senin güneş enerjisiyle yapacagın klimanın maliyeti paneldir pildir depolamadır vs. ile ben diyim 10 milyar sen de 20 milyara bi amliyeti olur. cocuk oyuncagı değil güneş. ateşle oynamayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 sunshine izlemişim az once zaten :) günese girdi adamlar. solar panelli park otomatlari var burda :) ne kadar getirir artik bilemiycem, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caranlothwen Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 şimdi yapılabilseydi daha önce yapılırdı demek yanlış bir yaklaşım. Aklınıza gelen şeyleri böyle çöpe atmamak lazım. Bir de astarı yüzünden pahalıya gelir diyorsunuz ama bunu seri üretime dökersen gayet de karlı çıkarsın( tabi arkadaş sadece kendi için istemiyosa :D ) 4Ever : Tübitak'ın güneş enerjili araba yarışları oluyo. Bu yarışlara TR'den sürülerce üniversiteden giren var. Tübitak'ın sitesine bakarsan burada bilgi alabileceğin elemanlar bulabilirsin [ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 13:23 tarihinde, Caranlothwen tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 arkadaşım seri üretime geçsende yine pahalıya gelir. bu gibi fikirlerde 30 yıl geriden geliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 iyide fistan, 2 milyar demişisn bi klimaya. o klimalar bi milyon özellikli oluyor bizim onlarla ne işimiz olabilir? Bunu ekonomik yapıcaksak şunu düşün: 450 milyona klima var arçelik de. klima gayette güzel her istediğini yapıyor temel olarka. soğutuyor ısıtıyor. elektirik enerjisi normal. E biz yapsak aynısından üstüne güneş enerjisi olayını koysak ne olur max 700. hadi yuvarlak olsun 750. elektiriğin hepsini güneşden almasa, yarısını alsa atıyorum. elektirikten yarıyarıya tasarruf ettirir. O bile büyük oranda kardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 750 ye yaparsan 450 ytl lik klimayı çalıştıracak şekilde güneş enerji sistemi paticik şahit 1.5milyara senden satın almayan en şerefsiz olsun. kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 bende zamanında güneş enerjisi ile çalışan kalorifer sistemi tasarlamıştım. sonra farkettim ki kışın güneş olmuyomuş. hey gidi günler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 said: Fistan üye [şikayet et] § 10 Ağustos 2007, Cuma - 05:25 [ özel msj ] mesela trafik ışıkları gündüz güneş enerjisi ile çalıştırılabilirdi vs. Burda (Çorlu) turuncu ledli yanıp sönen yavaşla ışıklarının hepsi güneş enerjisiyle çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 @zydar: o 450 ytl'lik klimalar A Sınıfı olmadığı için 2000 ytl'lik klimaların 4-5 misli elektrik kullanıyolar, sen bu klimaları bütün evi güneş paneli yapsan çalıştıramazsın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 ya solar sistemin bir dezavantajı var daha gecen gun ders notlarımı okurken görmüştüm.bir daha denk gelirse dikkat ediyim burayada yaziyim. kullanılamama sebebi var yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caranlothwen Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2007 30 yıl geriden geliyoruz ama genel oalrak bakarsan öyle. Gayet çağı yakalmış insanlar da var türkyiede. Onun için bu gibi girişimler yabana atılmamalı. bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 elektrik muhendisi adayiyim hemen sole diyim olmaz deil ama urasamaya deymez 1. klimayi calistirmak icin gereken gunes panelerin butun evin catisini doldurur 2. gunessizn rotamda 4 5 dakika gibi bi calisma max alirsin 3. maliyeti asiri yuksek olur o gunes enerjisiyle calisan arabalar iyi guzel ama yokus yukari 4 dakika gibi bir omurleri war gitmekten cok ivmelenip durmamayla alakali bi yaris o gunes enerji panelleri tahmin ettiginiz kadarda efektif enerji cozumleri deil (gunes enerjisi ruzgar enerjisi dye sayiklayip bi poh bilmeyen cevreci arkadaslarada cevabim olsun bu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2007 ha unutmadan bizim burda ledler war calisiyor gunes enerjisiyle dmeis arkadas led dedigin seyle 100 watlik tungesten ampul yerine 5 wattlik enerjiyle ayni isik uretiliyor ledler efektif ucuz aydinlatmabirimleri sogutma deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Elektrik müh. adayıyım demişsin ama kafa basmıyor heralde. said: said: Fistan üye [şikayet et] § 10 Ağustos 2007, Cuma - 05:25 [ özel msj ] mesela trafik ışıkları gündüz güneş enerjisi ile çalıştırılabilirdi vs. Burda (Çorlu) turuncu ledli yanıp sönen yavaşla ışıklarının hepsi güneş enerjisiyle çalışıyor. Buna karşı yazılmış birşey o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 canni senin kafa da maşallah. hemen analizi yapıvermişsin. madem böyle bir proje yapmak istiyorsun, al sana proje, bunla medya desteği bul, köşeyi dönmezsen şerrrrefsizim. istanbulda toplu konut inşaatları aldı başını gidiyor. e bütün evlerin çatıları var. bütün çatılara güneş enerji paneli koydur, bu güneş enerji panelinin maliyeti gider olarak gösterilerek vergiden ekstra indirim sağlansın, bunu da meclisle konuş ayarlat. buradan gelecek enerji de son derece karlı olur. bu arada tübitak ın solar car race olayındaki takımlar "tamamen" google dan yapıyolar arabayı, şahidim bizzat. google da herşey var yani bu istediklerini yapmak tasarlamak için. in google we trust Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 eueuh canni senne tartismiyorum bile orda led konusunda cevap vemrisim saa sen abicim kufretsem etmiyim en iyisi ne diyodum sen gitmis kicindan anamisin lafi eh madem iyi abicim sen ya gunes enerjili klimayi ben bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Halen güneş enerjili klima yap diyorlar ya. Ne diyeyim daha. 3. mesaj oldu. Anlayamıyorsunuz. Güneş mi geçti başınıza yoksa kendi özelliğin mi bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar