Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Torrent? :S


Korax

Öne çıkan mesajlar

Bir zamanlar 256k bağlantı ile 25kb/sn aldığım hızları şimdi 2mbit ile alamıyorum.Açık portlarım işte(65535) adamakıllı 3-5 sitede buldum.Bırakıyorum yok arkadaş 50kb/sn'nin üstüne çıkmıyo.Bu nasıl iş anlamadım,torrent'te gayet sağlıklı ama inmiyo meret!utorrent kullandım,flashget kullandım aynı.Acaba bilmediğim herhangi bi ayarı falanmı var?Yada "beles bunnar" diye girip üyelik olmadan kullandığım torrent sitelerindemi bişey var?Tavsiye ve yardımlara kulak kabarttım bekliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış olabilirim ama torrentteki hızını belirleyen faktörlerden birisi de o an dosyayı paylaşıma açan kullanıcıların upload miktarları. Eğer 50 kişi bağlanıp 1kb/s upload limiti koymuşlarsa taş çatlasa 50kb/s ile indirebilirsin. Tavsiyem seeder miktarı fazla olan torrentleri kullanman.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

private olması pek önemli değil tracker'ın. seed oranı önemli. private trackerlarda yüksek seed oranı olduğu için makbuldurler. ama sen seed sayısı 50'den yüksek, tercihen 200-300 olan torrent bulabiliyorsan, seed oranı da 1e3ü geçmiyorsa çatır çatır indirebiliyor olman lazım.

utorrent'te o portları kullandığından emin misin?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bide şöyle bişey var.300 seeder yazıyo ama suanda sadece 2(4) bağlı.bu parantez içindeki ne? anlamadım.ikincisi başka bi torrent'in trackerlarınıda ekledim üstüne üstlük.Neyse artık böyle test edicem bisüre stabil güzel bi hıza ulaşmazsa emule yine :( 8 gb boyutu ufak olsa problem değil..rapiddende 50 tane tek tek link indirmek istemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Torrent ağa çok yüklenen bir sistem - bazı modemler kaldırmıyor, bazı modemler ise torrent bağlantısını reddediyor(genelde iş verenler için yapılmış modeller).

Modemini araştır nette.

ek: 256 daha az bağlantı kurar - modemin onu kaldırsa bile, bağlantı sayısı dörde katlanınca kotaramamış olabilir. Kullandığım program banlı olabilir.

[ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 10:23 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Port açmanın USB modemle ilgisi yok. UPnP diye bir sistem vardır, portları otomatik atamaya yarar program da destekliyorsa(uTorrent de, Azureus da, BitLord da destekliyor). USB modemlerde bu genelde olduğundan USB'lerde port ayarlamana gerek yok derler(mesela benim USB destekli modemde kendin açman gerek). Modemin ayarlarına girip UPnP diye bir şey ara. Bulursan aç.

edit: linkleri ekledim.

ek: program yüklemen lazım değil. http://www.portforward.com - Burayı oku.

[ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 10:21 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...