Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara su içinde! Bravo İ.Melih Gökçek 7-8-2007

ombakkombak

Öne çıkan mesajlar

bu olay 2 gün daha sürerse protesto düzenleyelim. ciddiyim.

şu sıralar ben dahil herkez tuvalete gıtmıyor. kime sorsam herkez günde 1 kere yaptığını, hatta su gelcek diye bekleyenlerin 2 gün tuttuğunu söylüyorlar.

basuru var , ishali var, kabızı var. tuvalet tutmak çok sağlıklı birşeyde değil. psikolojik olarak su olmadığı için giremeyenler var. çile babam çile.

2 gün kesip , 2 gün verse ona bile kabul. kabul ama o kadar adaletsiz saçma birşeyki , örnekleyim hemen

balgat 1 : ( balgatın girişi karakol civarı) 3 gün su yok 1 gün var. ( 1 günde değildi 21:30 da kesildi)

balgat 2 : ( balgat 2 erbakanın evinin oralar) 3 gün su var, 1 gün yok.

al böyle işe itiraz etme sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

al oku, kim suclanmali karar ver:

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=229447

ben bir kismini buraya aliyim senin icin:

said:
Gecekondulaşmanın da etkisiyle Ankara'nın hızla artan nüfusu 1960'larda su sorununu dayanılmaz duruma getirmişti. 1968 yılında DSİ bir master plan hazırladı. Ankara'nın 1970-2020 yılları arasındaki 50 yılı planlandı. Önce Ankara'nın nüfus artışı ve su gereksinimi hesaplandı. Buna bağlı olarak hangi barajların hangi yıllarda devreye girmesi gerektiği planlandı.

-------------------------

Belediye protokolu imzalamadı. "Eğer para benim cebimden çıkıyorsa ihaleyi de ben yaparım" diye mi düşündü, yoksa tünel yerine pompa seçeneğini mi beğenmedi, bilinmez. DSİ Hazine Müsteşarlığı'na bir yazı göndererek kredi hakkında bilgi verdi ve "2010'a kadar Gerede sistemi devreye girmezse Ankara'da su sıkıntısı yaşanabileceği"ni bildirdi. Hazine Belediye'den görüş sordu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine Müsteşarlığı'na gönderdiği 9 Mart 2004 tarihli yazı ise su konusunda yaşadığımız sorunun ana nedenini ortaya koyuyor. Yazıda özetle şunlar belirtiliyordu: "Hazine garantili borçlarımızın artırılmaması için su temini projelerini yap-işlet-devret modeli ile yapmayı düşünüyoruz. Metro belediyemizin öncelikli projesidir. Gerede Işıklı projesini DSİ yapsın."

-----------------------------

DSİ, 2006 yılında belediyeyi yeniden uyardı. Önlem alınmazsa Ankara'yı büyük bir kâbusun beklediğini belirtti. Haziran 2006'da belediyenin DSİ'ye gönderdiği yazıda "2006 yazı itibarı ile Ankara'da ciddi bir şekilde su sıkıntısı çekilmesinin muhtemel görünmediği" bildirildi. Ve böylece, ASKİ'nin kaynakları, su ve kanal işleri yerine kuruluş yasasında olmadığı halde yollar ve köprülü kavşaklara harcandı.

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 21:45 tarihinde, rahatsiz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@IsAbeLLa

dünkü hirriyette DSİ genel müdürünün açıklaması var. Adam demiş ki;

"biz 20 şehre su getirdik, istese Ankaraya da su getirirdik. Biz proje olarak belediyeye sunduk, hatta japonyada kaynak için kredi bulduk. Pahalı gelirse diye, tünel yapılmasını bile önerdik. Ancak, büyükşehir belediyesi buna gerek olmadığını ve ankaranın yeterli suyu olduğunu söyledi"

böyle bir açıklama var gazetede ve melih gökçekde bunu destekleyen açıklaması vardı "DSİ'nin projesini pahalı olduğu gerekçesiyle redettik, onun yerin bütçeyi metro inşaatına ayırdık."

Sence, suçlu dsi'mi yoksa, büyükşehir belediyesimi? Şu anda, 6 yıldır havuz yapmaya para ayırdıkları ve o yüzden para ayırmadıkları için metronun hemen bitmesimi önemliydi, yoksa ankaranın susuzluktan kavrulması mı?

bir belediye başkanı "Banyo olmayın, sadece saçınızı yıkayın", "Tatile gidin su bitmesin", "Suyu az kullanın, kesmem o zaman" diyebiliyorsa ve o adam bi daha ki seçimlerde tekrar seçilirse, ankaralıların sağlık kontrolünden geçmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü kesin, susuzluk yüzünden hastalık kapmışlar ve düzgün düşünemiyorlar demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

abicim yok böyle bi olay ya dün bir çok yerde borular patlamış gene, neyseki büyük çaplı olan yok ama tamir nedeniyle hala su gitmeyen yerler var. küçükesattayım dün sabaha karşı geldi öğlene doğru gitti, şimdi gene yok. aski de acıklama yapmış neymiş efendim hastaneler siteler depolarını doldurduğu için cok büyük vakum varmış ondan yüksek yerlere ulaşmıyomuş. yani öyleyse mantıken alçak rakımlı yerlerde oturan herkes bi anda suyunu açsa yüksek yerlerde su kesilcek, böyle altyapı mı olur allahaşkına
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...