Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara su içinde! Bravo İ.Melih Gökçek 7-8-2007

ombakkombak

Öne çıkan mesajlar

Nasıl arıtılacak?
İvedik arıtma tesislerine gelen Kızılırmak'ın suyunun burada arıtılması öngörülüyor. Tüm bilimsel veriler Kızılırmak suyunun içme suyu olarak uygun olmadığını söylüyor. Günümüz teknolojisiyle kanalizasyon suyunu bile arıtıp içmek mümkün. Deniz suyunu arıtarak içme suyuna dönüştüren ülkeler var. Ancak Kızılırmak'ın suyunda bulunan klorür ve sülfatların arıtılması için gerekli ters ozmoz teknolojisi İvedik tesislerinde bulunmuyor.
Sivas'tan başlayarak yukarı Kızılırmak havzasındaki tüm kirlilik yükleri uzun yıllar boyunca Hirfanlı Baraj gölünde birikti. Kayseri'nin tüm atıksularını taşıyan Karasu ile Kırşehir'in atıksularını taşıyan Kırşehir Çayı Hirfanlı Barajı öncesi Kızılırmak'a akıyor. Kızılırmak nehrinin doğal yapısından kaynaklanan sertlik (kalsiyum klorür), sülfat ve tuz değerleri yüksek.
Kalsiyum klorür suyun sertliğini artırır, sabun ve deterjanın köpürmesini engeller, suyun taşındığı boru ve kaplarda kireç tabakası oluşumuna yol açar. Klorürlerin kentsel içme suyu şebekesindeki en önemli etkisi, aşındırıcı özelliğidir. Metal borularda klorür, tepkimeye girerek suda çözünen metal tuzları oluşturmakta, böylece içme suyu içinde metallerin artmasına neden olmaktadır. İçme suyuna karışan kurşun ve bakır, çocuklarda gelişim bozuklukları ve zekâ geriliğine, yetişkinlerde ise mide sorunlarına ve beyin hasarına yol açabilmektedir. İçme suyunda litre başına 250 miligramın üzerindeki sülfat varlığı suyun kokusunu ve tadını olumsuz etkiler. 1000 mg üzerindeki varlığı da ishale yol açar. Dünya Sağlık Örgütü, litrede 500 miligramı aşan miktarlarda sülfat taşıyan içme suları için halkın uyarılmasını önermektedir.
İvedik arıtma tesislerindeki su litrede 15-20 mg sülfat içermektedir. Kızılırmak suyunda ise 350 mg civarındadır. Halkın uyarılması gereken bir diğer nokta da, bu suların kaynatılmaması gerektiğidir. Su kaynatılırken buharlaşacak, içindeki zararlı maddeler daha da yoğunlaşacaktır.

benim bildiğim Hollanda'da deniz suyunu arıtıp içiyorlar, biz burda sülfatla mücadele halindeyiz. çok mu pahalı bu sistemler neden yaptırılmıyor?

sakata gelicez gibi. herkez birbirini yalanlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ailem kirikkale'de ya$iyor
ankara'da da ya$iyoruz(donem donem)

kirikkale'deki musluk suyu'nun nasil bir$ey oldugunu "tahmin" edemezsiniz.

tek kelimeyle melih gokcek, ankara'yi bir felakete surukluyor kizilirmak suyunu $ehir $ebekesine verme fikriyle.

diyecek ba$ka bir$eyim yok.

1) du$ alirsiniz, ustunuz "kirec" birikir(cikin, bekleyin 15 dk gorursunuz)
2)a) musluk suyu icersiniz, bagirsaklariniz bozulur
b) mideniz bulanir.
3)sabun dogru duzgun kopurmez(niye burda di$ macunum boyle garip oluyor diyorum surekli, $imdi yukarida yazanlarla oldukca guzel bagda$ti, kayseri veya ankara'da boyle bir sorunum yok mesela vs)
Sosyal ağlarda paylaş

Aldığım haberleri yazayım ve öncelikle.Ana şebekeden su verilmeye başlanmış hatta etlik ve yenimahallede su varmış sanırsam(amcamlar otarafta oturuyo telefonlaşıyoruz).Yalnız ulus tarafında bi boru patlamış yine.Muhtemelen butarafa gelmesi baya bi sürecek gibi...

Kırıkkalenin o iğrenç çeşme suyunu bende biliyorum.Teyzem,babannem vs. akrabalar yaşadığından ve ailemde kırıkkale'li olduğundan küçüklükten beri hemen her haftasonu gider gelirdik hatta ilkokul öncesi bisürede orada yaşadım ve gerçekten o suyu rezalet ötesi bi su.Hiç unutmam,habire köye giderdik oradaki çeşmelerden bidon bidon su taşırdık eve,ki genelde bütün ailelerde öyle yaparlardı halada öyle yapıyolar diye biliyorum.

İvedik'teki arıtma tesisinde o suyun "şuanda" arıtılamayacağı doğru,yalnız bugun babamla konuşurken oraya bu teknolojinin getirilmesi için bi tesis yapıldığını gibi yada varolan tesisin upgrade edildiği gibi bişey söyledi,bilmiyorum nekadar doğrudur yanlıştır,herhangi bi fikrim yok.

Umarım adamakıllı bişeyler yaparda herkes bi rahata kavuşur.Hala suyumuz yok,ne tuvalete girebiliyorum adamakıllı,ne dişlerimi fırçalayabiliyorum,ne elimi yıkayabiliyorum falan inanılmaz rahatsızım.Kolonya basıyorum habire..
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bende şimdi onu izliodum, girdim hemen söylemek için.

Adam tam bir laf ebesi...neden su yok onu konuşmuo, gazetede çıkmış ilanları eleştirio, kanıt nerde bilmemne diyo.

Şimdi de dio Kavşakkaya barajını yaptım 14 haftada, bilmem ne...ee niye su yok o zaman onu söylemio!!! DSİ'ye atıyo bütün suçu...
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi açtımda spiker kadın neden özürlü gibi konusuyo ya her kelime den sonra duraklama mı yapılır :) şaka maka akp asıcak bu adamı önce eski dsi genel müdürü/yeni milletvekili ayar veriyo, üstüne bi de diyanette takmış lafı önce herkes işini yapsın sonra duamızı ederiz gibisinden. bi an umutlandım valla
Sosyal ağlarda paylaş

Siz hatalısınız, sadece su olayını tartışıyorsunuz, 9 sayfa olmuş. Asıl biriöiz gidelim "İ. Melih Gökçek" diye bir konu açalım, sadece su degil tüm icraatlarını tartışalım, o zaman bırakın 9 sayfayı 999 sayfada anca bitiririz. Belki o zaman bırkaın başkenti simcity de şehir yönetemeyecek bu Neandertel bozuntusunu anca anlarız. Zaten bu adam üstüne her türlü siyasal bilimde araştırma yapılabilir. Zaten kendisi "Demagoloji ve Pişkinlik sanatı" ve buna benzer pek çok kitabınıo yayınladıktan sonra nobelinde bir tarafına koyacaktır. Sövmeye başlamadan önce kısa kesiorum ve diyorumki.

Ey (!!!) Gökçek,
Sen İ. sin,
Patlayan su borularıda sana girsin.

said:
Eaglewingg
üye § 07 Ağustos 2007, Salı - 20:28 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

Her şeyin en iyisini İ.Melihinde dediği gibi "cenabı allah" bilir arkadaslar. Kimse suclamasın i. melihi. Eger yagmur yagmıyorsa allahtandır. Demmeki ankarada akp ye daha fazla oy verilmelidir. dinsiz laikler bu kadar coksa ankarada yagmur tabi olmaz.

Ulan sen, Ulan Seagle şakamısınız lan.

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 22:50 tarihinde, Bleda tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya o degil gerçekten bokumuzda ölecez.ev pislik içinde,biyere kadar artık ama ya,yüzümü yıkayacak su kalmadı bugun yani.gidip 5 lt'lik şaşal alıcam baya bildiğiniz.Hala su yok butarafta(balgat).Allah bin türlü belasını versin bu belediyesininde dsi'sininde.Ne biçim bi devlet nebiçim bi hizmet anlamıyorumki.Vergi ödersin karşılığını alamazsın.

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 13:30 tarihinde, Korax tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...