Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Man vs Wild [ Ultimate Survival ]

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Aslında bu Man vs Wild bizde Discovery'nin Ultimate Survival adıyla verdiği şey.

Program ile karşılaşmış olanlar bilirler Bear Grylls [grizzly bear??] isimli bi abim tarafından sunuluyor program. Bu abimiz 74doğumlu 98yılında Everest'e tırmanmışi Special Air Service Regiment'ta (SAS) görev almış canavar biri.Orduda silahsız dövüş, dağcılık, hayatta kalma, kış ve yaz şartları altında operasyon, savaşta hayatta kalma, paraşütle atlama, ileri sürüş teknikleri, patlayıcılar vs vs.. her bir şeyin eğitimini almış ve hepsini pekiyi ile geçmiş! Kısaca takdire şayan biri.

Programın konsepti gereği bu Bear Grylls zor durumlarda nasıl hayatta kalınacağını uygulamalı olarak anlatıyor. Dünayanın çeşitli yerlerinde ıssız ada, İskoçya dağları, çöller, Rock dağları vs gibi yerlerde hipotermi, dehidrasyon, açlık gibi konularda hızlandırılmış bir kurs veriyor aslında. hayvanlar nasıl yakalanır, geyik derisi nasıl yüzülür, nasıl barınak yapılır, ateş nasıl yakılır ve en önemlisi sanıyorum yön tayini nasıl yapılır her türlü şeyi gösteriyor...

Program oldukça güzel. ancak beğeneni olduğu kadar eleştireni de var. Aslında ilk iddia bence çok saçma, şöyleki programı izleyenler bu arkadaşın canlı hayvanları yakalayıp (balık, tavşan, böcek, yılan) derisini falan yüzmesinden ve şişe geçirip yemesinden rahatsız olmuşlar. Ancak ben karşı çıkıyorum bu eleşitiriye. Keza bu küçük bir hayatta kalma rehberi ve amaç bunu göstermek ise her türlü detaya girilmeli.

Diğer bir eleştiri ise aslında bu amcanın gidip dağda kalmadığı, gece aslında otelde veya çadırda konakladığı yönünde. Bununla ilgili nette bir çok yazı, makale mevcut. Aslında bu konuda dayanaksız da konuşmuyorlar. Ellerinde otel faturaları da var! Ancak bunun bir TV programı olduğunun zaten bilincinde olan izleyiciler tahmin etmişlerdir bu gibi bir durumun olasılığını.
link1
link2
link3

Abi gerçekten bir hayatta kalma ustası. Bu su götürmez bi gerçek. Kuzey Kutbuna yapılan keşiflerden, everest tepesine, sahara çölünden, yağmur ormanlarına kadar bir çok yere girmiş. Aslında bu everest tırmanışlarını da afrika'da bir paratüşle atlama sonrası omurgasını kırdıktan 2sene sonra yapmış olması da muazzam bir başarı.

Program ile ilgili onca iddiaya (ki iddia diyorum ama gerçektirler büyük ihtimalle. adam otelde de kalıyorduri yardım da ediliyordur vs.) size bataklıktan nasıl çıkılacağını, hangi yosunların iyi su kaynakları olduğunu, donmuş buz üzerinde yürüken suya düşerseniz sudan nasıl çıkmanız gerektiğini başka öğretecek birisini zor bulursunuz =)

Sezonlar hakkında da bir şeyler yazayım.. 1.sezonda kamera kullanımı daha profesyonelken sanıyorumgelen eleştiriler dikkate alınmış ve "bakın! çok tehlikeli!!" havası vermek için kameramana "kamerayı salla biraz evladım" denişmiş.. kısaca 2.sezon biraz sallantılı.. 1.sezon Deserted ısland bölümü çok başarılı ve 2.sezonda iskoçya dağları oldukça güzel.

Kısaca tv dizilerinin beklemeye girdiği şu günlerde ormanda ne bulduysa yiyen, hayatta kalmak için her türlü olaya giren abileri izliyorum. Çok memnunum bu tür programlardan..

bunun gibi SurvivorMan diye bir program daha var.. o da hoş.. ancak bu Discovery'de de yayınlanıyor diye bunu yazdım ben. SurvivorMan'de amcam kendi kamerasını kandi taşır ve çok eğlenceli değildir zannımca..
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen kış izlemiştim bu seriyi. Çok ama çok beyenmiştim. İnşallah devamını çekerler dedim ama sanırım yok.
Hatta daha dun bir arkadasima bahsedıyordum. Soylım de izlesin bari hazir veriyorlarken.

[ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 08:37 tarihinde, Mendoza tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

2. sezon devam ediyor. 2sezon 7.bölüm sanırım 15ağustosta yayımlancak torrentlerde bulabilirsiniz 2.sezon bölümlerini.

Discovery şu an sadece 1.sezon bölümlerini veriyor ancak umarım bir Mythbusters faciası yaşanmaz. Aynı sezonu 45defa vermek gibi bi gaflete düşmezler umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...
baya izledim bu arada. daha bi extreme ama boyle yaninda kameramani, dizi formati cut'lar felan olunca pek realistik durmuyor. ister istemez sorgulatiyor. ha herif hayvanlik yapiyo ciddi ciddi tuttugunu yiyor ama su format olayi baya zedeliyor. mesela survivorman soft ama background super. keske biraz daha ona benzetseler cok daha guzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

special bölüm var, orda yanındaki crew'ın hikayesi anlatılıyor onu izle...

Innuendo said:

baya izledim bu arada. daha bi extreme ama boyle yaninda kameramani, dizi formati cut'lar felan olunca pek realistik durmuyor. ister istemez sorgulatiyor. ha herif hayvanlik yapiyo ciddi ciddi tuttugunu yiyor ama su format olayi baya zedeliyor. mesela survivorman soft ama background super. keske biraz daha ona benzetseler cok daha guzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...