dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2007 Aslında bu Man vs Wild bizde Discovery'nin Ultimate Survival adıyla verdiği şey. Program ile karşılaşmış olanlar bilirler Bear Grylls [grizzly bear??] isimli bi abim tarafından sunuluyor program. Bu abimiz 74doğumlu 98yılında Everest'e tırmanmışi Special Air Service Regiment'ta (SAS) görev almış canavar biri.Orduda silahsız dövüş, dağcılık, hayatta kalma, kış ve yaz şartları altında operasyon, savaşta hayatta kalma, paraşütle atlama, ileri sürüş teknikleri, patlayıcılar vs vs.. her bir şeyin eğitimini almış ve hepsini pekiyi ile geçmiş! Kısaca takdire şayan biri. Programın konsepti gereği bu Bear Grylls zor durumlarda nasıl hayatta kalınacağını uygulamalı olarak anlatıyor. Dünayanın çeşitli yerlerinde ıssız ada, İskoçya dağları, çöller, Rock dağları vs gibi yerlerde hipotermi, dehidrasyon, açlık gibi konularda hızlandırılmış bir kurs veriyor aslında. hayvanlar nasıl yakalanır, geyik derisi nasıl yüzülür, nasıl barınak yapılır, ateş nasıl yakılır ve en önemlisi sanıyorum yön tayini nasıl yapılır her türlü şeyi gösteriyor... Program oldukça güzel. ancak beğeneni olduğu kadar eleştireni de var. Aslında ilk iddia bence çok saçma, şöyleki programı izleyenler bu arkadaşın canlı hayvanları yakalayıp (balık, tavşan, böcek, yılan) derisini falan yüzmesinden ve şişe geçirip yemesinden rahatsız olmuşlar. Ancak ben karşı çıkıyorum bu eleşitiriye. Keza bu küçük bir hayatta kalma rehberi ve amaç bunu göstermek ise her türlü detaya girilmeli. Diğer bir eleştiri ise aslında bu amcanın gidip dağda kalmadığı, gece aslında otelde veya çadırda konakladığı yönünde. Bununla ilgili nette bir çok yazı, makale mevcut. Aslında bu konuda dayanaksız da konuşmuyorlar. Ellerinde otel faturaları da var! Ancak bunun bir TV programı olduğunun zaten bilincinde olan izleyiciler tahmin etmişlerdir bu gibi bir durumun olasılığını. link1 link2 link3 Abi gerçekten bir hayatta kalma ustası. Bu su götürmez bi gerçek. Kuzey Kutbuna yapılan keşiflerden, everest tepesine, sahara çölünden, yağmur ormanlarına kadar bir çok yere girmiş. Aslında bu everest tırmanışlarını da afrika'da bir paratüşle atlama sonrası omurgasını kırdıktan 2sene sonra yapmış olması da muazzam bir başarı. Program ile ilgili onca iddiaya (ki iddia diyorum ama gerçektirler büyük ihtimalle. adam otelde de kalıyorduri yardım da ediliyordur vs.) size bataklıktan nasıl çıkılacağını, hangi yosunların iyi su kaynakları olduğunu, donmuş buz üzerinde yürüken suya düşerseniz sudan nasıl çıkmanız gerektiğini başka öğretecek birisini zor bulursunuz =) Sezonlar hakkında da bir şeyler yazayım.. 1.sezonda kamera kullanımı daha profesyonelken sanıyorumgelen eleştiriler dikkate alınmış ve "bakın! çok tehlikeli!!" havası vermek için kameramana "kamerayı salla biraz evladım" denişmiş.. kısaca 2.sezon biraz sallantılı.. 1.sezon Deserted ısland bölümü çok başarılı ve 2.sezonda iskoçya dağları oldukça güzel. Kısaca tv dizilerinin beklemeye girdiği şu günlerde ormanda ne bulduysa yiyen, hayatta kalmak için her türlü olaya giren abileri izliyorum. Çok memnunum bu tür programlardan.. bunun gibi SurvivorMan diye bir program daha var.. o da hoş.. ancak bu Discovery'de de yayınlanıyor diye bunu yazdım ben. SurvivorMan'de amcam kendi kamerasını kandi taşır ve çok eğlenceli değildir zannımca.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Geçen kış izlemiştim bu seriyi. Çok ama çok beyenmiştim. İnşallah devamını çekerler dedim ama sanırım yok. Hatta daha dun bir arkadasima bahsedıyordum. Soylım de izlesin bari hazir veriyorlarken. [ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 08:37 tarihinde, Mendoza tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 2. sezon devam ediyor. 2sezon 7.bölüm sanırım 15ağustosta yayımlancak torrentlerde bulabilirsiniz 2.sezon bölümlerini. Discovery şu an sadece 1.sezon bölümlerini veriyor ancak umarım bir Mythbusters faciası yaşanmaz. Aynı sezonu 45defa vermek gibi bi gaflete düşmezler umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 börtü böcek yemekle olmuyo bu işler adsda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 ahaha çok iyi ya, başlığa ek yaptım bu arada,arama da çıkmıyor bazen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Dun Turkiye bolumu yayinlandi bu arada burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Bear hukmeder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Penthesilea said: Dun Turkiye bolumu yayinlandi bu arada burda. türkiye de nereye gelmiş be? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 http://forum.paticik.com/read.php?11,3400825,3400863#msg-3400863 surda koymustum. Deve boku sıktı içti adam ya bundan daha fazla hiçbirşeyden iğrenmedim :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 inek gözü mü ne çiğniyordu. daha iğrençti.. sıkıp içtiği de fil bokuydu galiba lan.. bu tür proğramları feci seviyom hâlâ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 aslinda guzel seri ama ozellikle bir seyler uretirken (ufak kayik vs..) yardim aldigi felan ortaya cikmisti. bunlar ister istemez diger verdigi bilgilerinde gercekligini sorgulatiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 adamın önüne yeni ölmüş geyik, koyun vs. koyuyorlar :P veya gece hazırladığı tuzak sabaha dolu oluyor :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Bariz fake bu, gerçekçi bir şeyler istiyorsanız survivorman'i izleyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 heh Türkiye'ye gelmiş :) şimdi discovery'de reklamlarda gördüm peribacalarına falan tırmanıyor sdfasf bu haftasonu gösterilecekmiş bakalım,olmadı netten çekerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 pazartesi yayımlanıcak http://dsc.discovery.com/videos/man-vs-wild-filming-bear-grylls.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 ya adam kertenkeleyi sopaya geçirmiş kızartıyor turkish kebab diyor ya :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 hep duymuştum ama bi türlü denk gelememiştim. Dün discoveryi açtığım anda adam deveyi kesti biçti herşeyinden yararlandı sonra devenin cesedinin içine girip kendine çadır yaptı. insan değil kendisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 baya izledim bu arada. daha bi extreme ama boyle yaninda kameramani, dizi formati cut'lar felan olunca pek realistik durmuyor. ister istemez sorgulatiyor. ha herif hayvanlik yapiyo ciddi ciddi tuttugunu yiyor ama su format olayi baya zedeliyor. mesela survivorman soft ama background super. keske biraz daha ona benzetseler cok daha guzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Geçen kokarca yakaladı öldürdü yedi. Geçen yılan öldürdü içini yedi derisine zarar vermeden içine işedi ilerleyen saatlerde içti. Geçen arı kovanından bal aldı arılar bunu bir soktu güzel ve çirkindeki Vincent gibi oldu. bitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 special bölüm var, orda yanındaki crew'ın hikayesi anlatılıyor onu izle... Innuendo said: baya izledim bu arada. daha bi extreme ama boyle yaninda kameramani, dizi formati cut'lar felan olunca pek realistik durmuyor. ister istemez sorgulatiyor. ha herif hayvanlik yapiyo ciddi ciddi tuttugunu yiyor ama su format olayi baya zedeliyor. mesela survivorman soft ama background super. keske biraz daha ona benzetseler cok daha guzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Türkiye bölümünü izledikten sonra bütün olayı bitti benim için. Sahtekar bildiğin :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 zaten sov icin yapiyorlar yahu hersey onceden anlatiliyor falan. Boslugun ortasinda olu keci falan buluyor adam hem de yeni oldurulmus kesip yiyor vs. Ama herifi seviyorum adi cok karizma olm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 tr bölümünde biraz daha abartsalar yürüyerek önce kütahyaya sonra da oradan antalyaya inecekti eleman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rubrubbakidibakbak Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 şov da var ama adam gercekten guzel yiyiyor. ilgiyle takip ediyorum. bundan ilginci herhalde hayvanlara insanları yedirmek olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar