Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ressam olmak, resim bölümü felan

Bone

Öne çıkan mesajlar

Resim, animasyon hakkında üniversite bölümleri nedir?
Karikatirüst, ressam veya dijital animasyonlar (vadaa) yapmak için bunun eğitimini almak şart mıdır? Üniversitede mi eğitimini görürüz? Peki üniversitesine gitmeden başka bir işle uğraşırken, ayrıca resimle uğraşırsanız, picasso veya stan lee olma sanşınız ne kadardır?

Resim üniversitesine girmek için ne gereklidir? İlla lisede güzel sanatlar veya meslek lisesi gibi bir yerden mezun mu olmak gerekir? Üniversite puanı, eski ÖSS puanlandırılmasına göre kaç olması gerekir, üniversitesine girerken mutlaka resim testinden felan mı geçirirsiniz?

Küçükken karakalem bir iki şey çizen, ondan sonra resimin r'siyle uğraşmayan ben, üniversitemden çıkıp resim bölümüne girsem, ne kadar sanşım olur? Felan filan...[hline]Beggar - Alms for the poor, alms for the poor
Lazar - Here, Reb Nahum, is one kopek.
Beggar - One kopek? Last week you gave me two kopeks.
Lazar - I had a bad week.
Beggar - So, if you had a bad week, why should I suffer?
Sosyal ağlarda paylaş

Bak bizim okuldaki fakültede resim(sanat-tasarım) okuyan ve yaşça baya büyük olan insanlar var.
Belki en iyisi şimdi okuduğun bölümü bitirip de sonradan bu bölümlere girmektir, yetenekle alıyorlar, benim bir arkadaşım bi kaç ay(belki yıl, bilmiyorum) ders alıp girdi yetenek sınavına ve öss'de de belli bi puan yapman lazım.[hline]Silvara Nightwish
güneş ve yıldızlar varken elmaslar yeterince parlak mı?

Emekli Irda

[Bu mesaj Aurora tarafından 13 October 2003 20:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben de araştırdım bone yazayım o yüzden, universitelerde güzel sanatlar fakültesi adı altında resim(genel öğretmenlik bilgisi veriliyomus sanırım bunda ayrıca, yani resim öğretmenlik tek geçerli meslek olduundan buna yönelik oluyor heralde)
grafik-tasarım(açıklamaya gerek yok heralde) heykeltraş, bi de sanırım iç mimari-peyzaj bölümü var(daha bi sürü varda görsel olarak bunlar yani). neyse muhtemelen ya resim ya grafik-tasarım istersin zaten, sınav olayına gelelim, öss den barajı aşmak gerekli sadece, ondan sonra yetenek sınavı var, uni. den uni. ye değişiyormuş, bazısı öss puanını da katıyormuş mesela yerleştirirken, ama genelde 1 tane genel yetenek ölçme amaçlı konu veriyorlarmış, 1 de seçiceğin alana yönelik bir konu veriyorlarmış, bazısında tek sınavmış filan, bir de 10-12 resimlik bi portfolyo istiyo çoğu uni.[hline]In the grace... of the love
we rise in pain...
and death is not far away
soon we'll sleep
and never wake up again...
Sosyal ağlarda paylaş

girmek çok zor diyolar, zaten kontejyan az, ankara da sadece hacettepe ve bilkent te varmış sanırım, bilmiyorum ben öss ye inekleyen biri gibi resime adasam kendimi kazanacağıma inanıyorum, riskli tabiki ama gel de aileye anlat bu durumu :) neyse olmadı okuruz bi bölüm üstüne resim okuruz, kararlıyım okuycam bende :)[hline]In the grace... of the love
we rise in pain...
and death is not far away
soon we'll sleep
and never wake up again...
Sosyal ağlarda paylaş

hayal gücü var da yetenek yok :)
o da olsa stan lee de olurum salvadore dali (kesin yanlış yazdım) de...[hline]Beggar - Alms for the poor, alms for the poor
Sosyal ağlarda paylaş

biraz yetenek filan da değil olay... eğer akademi sınavlarına ilk girdiğin sene kazanmayı umuyosan, ya dahi olucaksın, ya da fazla şanslı..:P
kısacası, genelde insanlar 2. 3. denemelerinde girebiliyolar...
ressam olmak için akademi eğitimi gerekli değil... ama diğer dallar için, grafik vs. gibi... onlar için daha gerekli...
ressam olmak istiyosan ve ille de akademi demiyosan, ya iyi bir kursa başla, ya da gir bir atölyeye, model çalışmalarına filan da katıl böylece...kendi kendini yetiştirebilirsin...
2D animasyon için, sadece Eskişehir üniversitesinde bölüm var... "Türkiyenin en iyi animasyon okulu"deniyo... yalan:P iyi bi okul değil, sadece "Türkiyenin tek animasyon okulu".... bunun dışında 3D eğitim programı olan okullar var.. Bilgi Üni. de olduğunu biliyorum, bunun dışında pek de fikrim yok açıkçası...
Hangi şehirde oturuyosun bu arada?
Bu arada güzel sanatlar fakültelerine bu sene gereken öss puanı, 185 ve üstüydü, bazı üni.ler (mimar sinan mesela) 160 a kadar düşürdüler barajı....

[Bu mesaj GregowicH tarafından 13 October 2003 22:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eski sisteme göre kaç oluyor bu?

ankaradayım..

üniversiteye girmek için yetenekli olmak ve yetenek sınavını geçmek gerekiyorsa,
o kadar yetenek bende olsa zaten üniversiteye felan gitmeme kalmaz kendi karikatür dergimi ya da kendi suluboya resim sergimi açarım :)

herhalde direk kursa gidicez :)

o zaman ne tarz veya ne kursunu tavsiye edersiniz?[hline]Beggar - Alms for the poor, alms for the poor
Sosyal ağlarda paylaş

benim söylediklerim ist. daki güzel sanatlar fakülteleri için geçerli tabii..:P orda durum nasıldır bilemem...
araştır, iyi bir resim kursu bul.. akademi sınavları için özel olarak hazırlayan kurslar vardır mutlaka... ama zaman kaybetmeden başla derim ben; 2 yıl özel ders + 8 ay kurs bile yetmeyebiliyo -ben mesela:P
Sosyal ağlarda paylaş

üniversiteye gitmeden önce kurs gerekiyorsa, ben bu işi sırf kursa giderek halledemez miyim?

üniversitede kurs hocalarının öğretemiyeceği neyi öğretçekler ki?

adamlar temelden başlıyıp beni eğitmiycekse, üniversiteye gitmemin ne anlamı kaldı? Ben kursa giderim daha iyi..[hline]Beggar - Alms for the poor, alms for the poor
Sosyal ağlarda paylaş

bazı şeyler için Türkiyede olmamak gerekiyor.
Cok ünlü bi ressam olma şansın az. Seni sadece bu dalla ilgilenenler tanır en fazla.Zaten bildigimiz ünlü ressamlar hep bir Akımın öncüleridir.

Bedri baykal ı herkez tanıyor ama o biraz siyaset adamı oldugu içni öyle.

Eski sisteme göre 120 baraj yetiyordu.
bu anki sisteme göre 180 normal . Mimar sinan 195 e cıkardı sanırım.
Eger hç resim cizmediysen ve bu sene sınava gireceksen
iyi bi kursbul (benimki güzel valla) günde 8 saat aralıksız cizim yap , Atatürk egitim , Marmara üni. birine girebilirsin.

Amacın Animation ise cizgilerinin cok düz olması lazım buda aynı zamanda grafige elverişli yapar seni.Aniamtin Esskişehirde var.
Bu aralar Türkiye cizgi roman piyasasında bi olaylar var.1-2 proje var cıkıyor yakında.yani türkiyede ekmek aslanın agzında.

Yani Kadıköyde görüyorum adam süper Portre ciziyor falan sokakta eski pardüssesü ile.
Para istiyorsa 3d diyorum[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

evet öyle zaten sen üni leri bi bokmu zannediyorsun
şurda sana bişeyler öretebilecek bi mimar sinan var bide yıldız heralde

benim annem Atatürk Egitim fakültesinden mezun ve 4 senede bi bok öretmemişler.
Artık hazır insan istiyorlar zaten talep cok eliyorlar bi güzel.[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

peh
ikide sıfır.

bu sene de marmarada 3 kişi farkla kaçırdım msü de de 1.7 puan farkla. seneye tekrar denicem.

istatistiki olarak yaklaşırsak her sene yaklaşık 3000 kişi falan giriyo her okulun sınavına. her bölümün 30 kadar bi kontenjanı oluyo. vadaaa yapmak için gerekli olan grafik tasarımı bölümü de herkesin 1 numaralı tercihi.

resim bölümüne gelince. öğretmen yetiştirmiyolar resim bölümlerinde kesinlikle. deneysel çalışılıyo. heykel de aynı şekilde. her tür çalışma yapıyosun. akademik alt yapıyı kazandıktan sonra kimse o altyapıyı izlemiyo ama o olmadan da -aslında haklı olarak- kimse seni iplemiyo kolay kolay.

iyi düşünmen lazım. gerçekten istiyosan bi kurs bulup başlaman gerekiyo ASAP...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Sosyal ağlarda paylaş

hmm...
msü de bisürü sınava giriyosun.
merdivenden kanepe çıkaran 2 kişi sordular.
böcee büyüteç tutan el. bu arada böcük kumaş üstünde durucak.
kamyonun arkasına doldurulmuş mutelif eşyalar vardı.
bi müzede cam bi bölme içerisinde heykeller.

marmarada da cansız modelimiz vardı (muhtelif okulda bulunabilecek eşyalardan oluşturulan bi kompozisyon.) bi de otobüs bekleyen figürler. hayalden.

marmarada bi de mülakat yapıyolar. son derece kıl edici bi tecrübe diyebilirim. :)

walla mutlak başarı umuduyla girmeyin. MSÜ de ortalığı dağıtıp gidip marmarada baraja takılan arkadaşlar oldu bu sene :)[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...