Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HONDA ALMAYIN

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Merhaba,

Gecen haftasonu bir arkadasim Yalova'da kaza gecirdi. Olay soyle oldu: Onundeki araba yayaya yol vermek amaci ile durdu arkadasimda arkadasindaydi haliyle durdu arkadadan gelen ve tahmini sürati 150km/s olan arac cok gec fark etti araclarin durdugunu frene asildi fakat gene buyuk bir hizla arkadasima carpti. Ortada olan arkadasim o hiz ile ondeki duran arabaya bindirdi. Arac sifir km alinmis 2007 model honda civic sedan dir( resimlerde goreceksiniz). Arabanin saglamligini sorgulamicam bu baslikta.

Arkadaki hasar fazla gorunmemekle birlikte yandan bakinca stepne arka koltuga yapismis.

Onden bakinca size de bir sey garip gelmedi mi? Surucu airbag i acilmamis. Simdi sizinle daha onceden paylasmistim bu konuyu emniyet kemeri takilmadigi zaman airbag acilmaz diye. Arkadasim kemer takili oldugu halde acilmamis. Uretimden kaynaklanan bir sorun. Had bunu gectim yolcu airbagi sanki siz agzinizla balon ufluyormuscasina acilmis. Yavas yavas...

Simdi diyebilirsinizki milyonda bir olur bunun gibi seyler. Peki ya size arkadasimin sirkete 4 tane sifir civic aldigini ve 2sinin kaza yapip 2sininde airbag lerinin ayni sekilde acilmadigini soylesem?

Arkadasim ondeki arabaya carpip arkadaki arabanin enerjisini ondeki araca vererek ucuz atlatmis. Ufak siyriklar boyun zedelenmesi kolunda gucsuzluk gibi etkileri olmus.

Soyle bir cumle kurdu: Bir daha alman arabasi haricinda bir araba alirsam...................

Noktalari siz münasip bir sekilde doldurursunuz.

saygilar.

[ Mesaj 04 Ağustos 2007, Cumartesi - 13:57 tarihinde, prozzak tarafından güncellenmiştir ]

Mesaj tarihi:
150 yle gelen araç çok geç farkedip arkadaşına vuruyosa bence ucuz bile atlatmış, önde pek bişey yok kazaya göre. Arkada da EU normlarına göre bi güvenlik önlemi alınması gerekmediği için arabaların çoğu daha ufak darbelerle bile bu hale gelebiliyo. Airbag olayına dicek lafım yok tabi, geçmiş olsun.
Mesaj tarihi:

HONDA ALMAYIN başlığı biraz saçma olmuş bence. Bizdede honda var 2 senedir,gayet te memnunuz. 150km ile geliyomuş diyosun, kaçla vurdu nasıl vurdu.

Bunlarda bmw kazası resmi.
[spo][/spo]
[spo] [/spo]
[spo][/spo]

Gaziantep'te bir kamyonun çarptığı son model BMW 5.30 IA'daki altı hava yastığının hiçbiri açılmadı. Kazada ölen iki kişinin aileleri BMW aleyhine 400 milyar liralık tazminat davası açtı
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=37110

Seviyorum ben honda'yı. Ondan savunmaya geçtim böyle başka sebebi yok yani X)

[ Mesaj 04 Ağustos 2007, Cumartesi - 14:54 tarihinde, Buzx tarafından güncellenmiştir ]

Mesaj tarihi:
arabalar çok karışık parçaların birleşimi halini aldı. dolayısı ile bir sürü etken olabilir airbagların açılmamasında. yolcu tarafı daha önce çarpmış ve kuvvetin bir kısmını absorbe ederken ön taraf yolcu airbagi açılıvermiş olabilir, tamamen başka bir sorun olabilir, deformasyona uğramış gövdenin güç aktarımı yeterli görülmüş olabilir.. olabilir de olabilir..

ancak arabanın bir serisinde ciddi bir sorun var ise marka arabayı zaten geri çağırttıracaktır. her üründe bu yapılır. geçen gün bi oyuncak firması (mattel diyeceğim ama hatırlamıyorum inan) çin malı oyuncaklarını toplatıyordu ve 1.5milyon oyuncağı da geri çağırıyorlardı.. getirin değiştirelim diye. kısaca piyasada o kadar çok büyük rekabet var ki her konuda, her alanda.. artık en önemli şey güven oldu. kimse de bu güveni kolayca kaybetmek istemez

ancak çok sıkıntınız var ise konuyla dava açmanız, tüketici dernekleri ile dirsek temasında bulunmanız ve şirket ile birebir görüşmeniz yerinde olacaktır bence.
Mesaj tarihi:
Dava aciyor arkadasim zaten. Benim dedigim sey honda kullanmayin degil honda civic almayin mesela.. yani sizde de bu sekilde bir ariza cikma ihtimali kuvvetle muhtemeldir.

Arkadasimin dedigine gore 150 ile geliyormus kac ile vurdugunu bilmiyorum neticesinde oncesinde baya bir fren koymus.

Sizde 2 honda olmasi olayi degistirmez. Benim bahsettigim ust cumlede oldugu gibi yeni civiclerde yapisal bir sorun var belkide bundan oturu almayin. Eger 2 civic ile kaza yapip airbag lerin acilmissa lafim yok.

[ Mesaj 04 Ağustos 2007, Cumartesi - 18:04 tarihinde, prozzak tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
İki tane civiğimiz yok malesef. 2 senedir kullanıyoruz dedim. Hani bi modem, pc parçasından falan bahsediyo olsak tamam almayın bu cihaz kötü falan anlarım ama kaç tane car of the year ödülü almış bi araçtan bahsediyoruz. Diğer firmalarda da oluyo bu tip airbag açılmamaları. Bunu söylemek istedim. Hem 2 civiğimiz olsa birisinde kaza yapsam airbag açılsa kabulmü ediceksin?
Yapısal sorun var bundan ötürü almayın diyosun, e açıkla o zaman nedir yapısal sorun?

Google a "airbag açılmadı" yaz bak hangi markalar çıkıyo :)
Mesaj tarihi:
1)car of the year ödüllerine inanmiyorum kusuruma bakma nedense tum arabalar car of the year ödülünü aliyor hemde ayni sene.

2)Benim 2 civic in var memnunum veya 2 yildir honda m var memnunum lafini kabul etmiyorum. Arkadasimda honda sindan kaza yapana kadar memnundu. Bilmem anladin mi?

3) Yapisal sorun airbag dir. 4 tane civic alinip 2si kaza yapip airbag ler acilmiyorsa sence 3 aylik olan araclarda bir sorun oldugunu gostermez mi veya tesaduften fazlasi degil midir?

4)Ben sadece HONDA yı ele aldim. Sadece aldiklari 1 aracta airbag acilmama hadisesi yasansaydi sesimi cikarmazdim fakat 3 aylik 2 araba da ayni sorun olmasi acikcasi beni endiselendirdi ve sizinle paylasmak istedim bunu...

5)Ilerde baska araclar icinde baslik acabilirim ama bu baslikta sadece Honda dan soz ediyorum.

Amacim insanlarin magdur olmamasi. Bazi seylerin saglamligi sadece kaza aninda belli oluyor veya ise yarayip yaramayacagi.

Bunu da sizlerle paylasmak istedim. Honda alip almamak sizin elinizde ama kalkip bazi gercekleri de goz ardi etmemek lazim diye dusunuyorum...

[ Mesaj 04 Ağustos 2007, Cumartesi - 20:05 tarihinde, prozzak tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
o zaman honda almayın demiceksin.
hava yastıgına güvenmeyin diceksin genel olarak.
çünkü sadece honda da değil bmw, audi gibi araçlarında airbag'leri bazen açılmayabiliyor. google da arat gör.

[ Mesaj 04 Ağustos 2007, Cumartesi - 21:53 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Bende diyorumki Bmw mercedes vw ile bu olay basima gelirse ilerde tesaduften ote o zaman onlar icinde bu basligi cekinmeden acarim.

Kusurlu mal almak istiyorsaniz alabilirsiniz.

Bakin bazi araclarda yillar icinde cesitli arizalardan dolayi airbag acilmamasi gerceklesebilir ama yani 3 aylik bir aracta yep yeni ve teslim edilen 4 aracin 2sinde bu gerceklesiyor. ben adim gibi eminin o diger 2 aracta da ariza vardir.

Bu arada arkadasimin yolcu hava yastigi patlamis fakat yolcu koltugunda kimse yokmus ve acilma hizi ise kaza olduktan sonra bile hava yastigi yavas yavas sismeye devam ediyormus yani sadece 1 kusur degil hem surucu hem yolcu hava yastigi kusurlu..
Mesaj tarihi:
airbagler sensorler şüphelendiğinde açılıyor

resimlerde aracının sağ ön tamponunun birazdaha içeri göçtüğü görülüyor.
sensörler sağ tarafı açıp sol tarafı açmamayı uygun bulmuş olabilir.

eskiden üreticilere airbagin en ufak tampon darbelerinde bile açılması yüzünden çok şikayet giderdi. en ufak darbelerde açılan airbagler ufacık hasarlı kazalarda bile açılınca müşterilerin canı sıkılıyor tabi. Çünkü yeniden montajı pahalı.

artık sensörler kaputun katlanmasına göre açılıp açılmayacağına karar veriyor.

sizin aracınızda kaput içeri katlanmamış bile , tamponun sağ önünün birazdaha içeri girdiği görülüyor , belki sensörler tetiklenip aracın sağ tarafındaki airbagi açmayı uygun bulmuş olabilir.

[ Mesaj 05 Ağustos 2007, Pazar - 13:05 tarihinde, Arkansis tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
resimde sol taraf tam cikmamis fakat ondeki darbe sagda ve solda esit sekilde.. yani yan olarak carpmamis ondeki araca direkt olarak ortadan ve on taraf esit sekilde hasar almis.
Mesaj tarihi:
ön taraf kafadan çarpmış olsa bile o an size arkadan çarpan arac tamponun sol arkasını yamultmuş resimlerde görüldüğü gibi ,

sol arkadan gelen güç aracın öndeki araca çarpma yönünü değiştirmiş olabilir , veya siz öndeki araca çarparken , öndeki aracın arka tampon yapısından sizin tamponun sağ iç tarafı daha çok hasar almış olabilir.

bu durumlarda daha ziyade dışarısı değilde içerideki ezilmeler dışarıdakinden farklı oluyor.

Airbaglerde hata olabilir , fakat bi uzman çağırıp içerisine bir göz attırın. Sağ taraftaki sensörlerin olduğu yere kadar darbe gelmiş ve sol taraftaki sensörlerin şüpelenmesi için durum yoksa sorun yok.

Fakat her ikisininde açılmasa gereken durumda sağdaki çalışıp soldaki birşey yapmıyorsa büyük sorun var demektir.

Dava açabilirsiniz =)

kaputun içerisindeki duruma bir göz attırın.
Mesaj tarihi:
son dedigin sey olmus 2 airbagde acilmasi gereken durumda acilmamis zannedersem. One firlama siddeti baya fazlaymis. Ondeki arac ile mesafe cok kisaymis ve bu hasar olmus. Gerci Honda saglam araba yapiyor resimlere bakarak kazanin siddetini algilamak zor.
Mesaj tarihi:
Selam,

Otomobil kazalarında kasanın aldığı deformasyona değil de yolcu bölümünün aldığı deformasyona bakılmalıdır. Arkası bak böyle oldu demek son derece yanlış. Kaza anında oluşan enerjinin karoser parçaları tarafından absorbe edilmesi gerekir, aksi halde yolcular ve yolcu bölmesi bu kuvvetle karşı karşıya kalır. Bu günümüzde tüm otomobil firmalarının uyguladığı bir yöntem; araç hurda olsun ama insanlar kurtulsun.

Arkadaki aracın hızı konusunda arkadaşının vereceği rakamın güvenirliğinden emin değilim. Bir kere büyük ihtimal arkadaşın aracın içinde yer alıyordu ve sadece aynalardan arkadan gelen aracı görebilir. Hadi dönüp bakıyordu diyelim. Yine de hız vektörüyle aynı doğrultuda olan birisinin yaklaşan cismin hızı konusunda fikir sahibi olması son derece zordur.

Önden alınan darbeye de bakıldığında airbag açılmaması bence normal bir durum. Çok vahim bir darbe gözükmüyor. Airbag algoritması firmadan firmaya değişiklik gösterir. Kimi firma arkadan çarpmalarda bile açılmasını sağlarken, bazı firmalar kullandıkları aktif kafalıklarla airbag'e olan ihtiyacı ortadan kaldırmaya çalışırlar. Airbaglerin şişme hızı araçta meydana gelen deformasyonla orantılıdır. Hatta günümüzde 2 kademede şişen yastıklar mevcut.

Kendisine geçmiş olsun diyorum. Allah daha büyük kazalar vermesin.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Yok para dogru demis.

Komik olan sey onden sag taraftan daha cok mu hasar aldi araba bilemiyorum ama bos olan yolcu koltugunun airbag i aciliyor surucu hava yastigi acilmiyor. Ne olursa olsun Honda kusurlu cunku yolcu airbag i normalde bilmem kac milisaniyede sismesi gerekirken arkadasim kaza olup bittikten sonra bile airbag in yavas yavas sistigini izlemis.

Para bi de mesaj kutun dolu haberin olsun. ÖM atacam sana atamiyorum.

[ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 12:04 tarihinde, prozzak tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...