Szasstam Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Birçok açidan gerçekten ilginç noktalara parmak basan bir irdeleme... Örnegin 18 yildir ayni muhtarlikta kayitli ve ayni sandikta oy kullanan esimin bu yil gerek Edremitte gerekse Türkiye'de hiçbir sandikta kayitli olmadigi gibi vatandaslik numarasina göre Türkiye de yasamamaktadir... Hadi benden habersiz benden bosandi, ne zaman yurtdisina gidip evlendi... { :-))) Ancak o sartlar altinda TC vatandaslik numarasi kimseyi göstermez di mi hukukçu arkadaslar... Mavishabi... ----- Original Message ----- From: silindi To: silindi Sent: Wednesday, August 01, 2007 2:28 PM Subject: [baljoke] Fw: Secim Sonuclarinda Buyuk $aibe ??? 22 Temmuz secimi cok konusulacak... Kemal Hatipoglu Bakis acisina gore ulasilan noktadan gorulenler soylenecek ve bu noktalar one cikarilacak. Secim analizimi sandik guvenligi ile ilgili yasadigim olay nedeniyle bu perspektiften bakarak baslatacagim.... ''Bugune kadar bu oylar nereden geldi?'' sorusunun bu kadar yogun soruldugu hicbir secim olmadi.Herkes saskin etrafina bakiyor nereden geldi? Kim verdi bu oylari? Asagidaki sorularin ciddi sekilde yanitlanmaya ihtiyac vardir. 1.Tayyip-Gul hukumeti bir gunde 15.000 okul mudurunu degistirmismidir.? 2.Yuksek Secim Kurulu ''Sandik Kurullari Baskanliklarina ''okul mudurlerini getirmismidir.? 3.Sandik Kurullari Baskani ''sandik kurullarinin ''olusumunu yaparak,sandik yonetimini belirlemismidir.?Sandik yonetimlerine getirilen kisilerin politik tavirlari biliniyormu? 4.Yuksek Secim Kurulu secim kurullarina sandiklarin ve secim evrakinin teslimini secim gununden once yapilmasini saglamismidir.? 5.Bir cok yerde sandiklarin acilmasi sirasinda halk gozleminin onlenmesi icin talimat verilmis ve halk secim mahallinden uzaklastirilarak mi sandiklar acilip sayim yapilmistir? 6.Sandik sayimini izlemek uzere gelen vatandasi polis memurlari engellemismidir. 7..Bu konuda il-ilce secim kurullarina vatandas telefon ederek sIkayetci olmusmudur? 8.Bir gazeteye bu konuda telefon eden bir vatandasa''Bu 3310 un emri imis''diye cevap verilmismidir.? 9.Basta CHP ve MHP olmak uzere AKP disindaki partilerin bir cok sandikta gozlemcilerinin bulunmadigi,gozlemci gonderilen bazi sandiklardaki gozlemcilerin yemege gidip donmedikleri dogrumudur?Sandiga sahip olamayan parti ulkemize hic sahip olamaz sozu kime aittir? 10.Bazi gazetelerin DTP(Kurtcu Parti)elemanlarinin sahte oy pusulalari ile yakalandigini yazdiklari dogrumudur? 11.Yuksek Secim Kuruluna CHP nin muracaatla oy verme kulubelerine cep telefonu ile girmenin yasaklanmasini talep ettigi fakat YSK nin bu talebi reddettigi dogrumudur? 12.Kullandiklari oyun resmini cep telefonu ile cekip getirenlere odeme yapildigi dogrumudur? 13.Cami onlerinde AKP ye muslumana oy verin cagrisi yapan imamlarin yer aldigi dogrumudur? 14.AKP giderse Amerika Turkiyeyi bombalayacak ulkemiz Irak a donecek propagandasi yapildigi ve AKP ye oy istendigi dogrumudur? 15.Bir cok yerde vatandasa muhurlu oy pusulasinin verilip,sandik basinda verilen oy pusulasini getirdiginde odeme yapildigi dogrumudur? 16.AKP nin bir markette gecerli olacak harcama ceki dagittigini soyleyip televizyon programinda elinde sallayarak bu ceki gosteren parti baskani kimdir? 17.TOKI nin taksitle verdigi evler icin istikrar bozulursa odemenin pesine cevrilecegi soylenmismidir? 18.Abdullah Gul bizim gizli oylarimiz var dedimi? 19.Yuksek Secim Kurulu sandik bazinda rakamlari neden aciklamiyor? 20.Secmen sayisi ile kullanilan oy sayisi ayni olan il ve ilcelerimiz varmidir?Bu durum tarihte gorulmusmudur? 21.Onceki secimde ayni listede oy kullanmisken,muhtarliktaki listelerde yer aliyorken,secim sandiginda listede olmadigi icin oy kullanamayan kac yuz bin kisi vardir? Bu sorular yanitlanmadigi surece 22Temmuz 2007 secimlerinin uzerindeki golge kalkmiyacaktir.Ve yeni Tayyip-Gul hukumeti giderek buyuyecek bu golgenin altinda kalacaktir. Yenilen guresci gurese doymaz gibi yaklasimlarla kitlenip gercegi ,en azindan arastirmaci olmak gercegini kenara itmek budalaligindan siyrilip bu sorulara cevap aranmalidir. Ellerinde sandik degerleri bulunanlar bunlari muhafaza etmeli. Derhal..vakit gecirmeksizin bir tarafsiz arastirma kurulu kurularak ciddi anlamda bir tahkikatla gercekler ortaya cikarilmalidir. Asagida Vedat Yenerer in YENICAG GAZETESINDE yaptigi bir degerlendirmeyi ortusmesi nedeniyle sunuyorum... Secim sonuclarina herkes gibi ben de cok ama cok sasirdim. Ben hâlâ AKP'nin bu kadar yuksek oy alabilecegine inanmiyorum ve altinda bir seyler ariyorum. Bir gazeteci olarak bir seyler ararken de YSK'nin bir uygulamasina takildim. Beni cok rahatsiz etti. YSK'nin internet sitesi "Sandik Bazinda" rakamlari 2002 secimlerinde aciklamamisti. Bu secimlerde de bu sonuclar saklaniyor. YSK'nin internet sitesine girerseniz il ve ilce bazinda sonuclara ulasirsiniz ancak "Sandik bazinda sonuclar" bolumune tiklarsaniz hicbir sey cikmiyor. Telefondaki bir YSK yetkilisi "rakamlari neden aciklamiyorsunuz" sorusuna, "Evet aciklamiyoruz, gecen secimde de aciklamadik. Bu karar idari bir karardir" yanitini verdi. Peki bu karar demokratik mi? YSK resmi sonuclari bugun aciklayacak olmasina karsin sandik rakamlarinin siteye konulmamasi ve isteyene gosterilmemesi cok dusundurucudur. Degerli okurlar, secimde bir sahtekarlik olup olmadigi sandik rakamlarindan belli olur. Gorevliler aksam sandiklari YSK'ya gonderirler ve kendi sandiklarindaki rakamlari bir yerlere not ederler. Ama sandiklar YSK'ya gittikten sonra sonuclar bir yerde yayinlanmazsa, karsilastirma ve kontrol etme ihtimali yoktur. Toplu olarak yazilan Il ve ilce rakamlarinda her turlu degisIklik yapilabilir. Diger sandiklarda ne oldugunu kimse bilmedigi icin de sonucu gercek zanneder. Bunu da kimse kontrol edemez. Tekrar ediyorum, oyunu bozacak tek sey sandik rakamlarinin karsilastirilmasidir ve bu rakamlarin YSK tarafindan aciklanmamasi dehset vericidir ve normal degildir. Hukumetin gudumundeki YSK, milletten sonuclari neden saklamaktadir? Bu karari kim aliyor? Gecen secimde de saklamis olmalari manidar degil midir? Eger saklanacak ve aciklanmasina gerek yok ise, YSK'nin sitesinde neden " Sandik bazinda rakamlar" bolumu var? Ayni ABD'lilerin Irak'ta sonuclari saklamasi gibi bir durum bu.Sandik rakamlari aciklandiginda tasima oy varsa ortaya cikar. Bu arada secimden bir hafta once bir televizyon programina cikan anketci Tarhan Erdem, Basbakan Erdogan'in danismanlarindan Mehmet Metinel ile tartismis ve "AKP'nin yuzde 40'i asmasi imkansiz" demisti. Ayni zat, secimden iki gun once cikip "AKP yuzde 46 alacak" seklinde kesin bir rakam aciklamasi kafama takilan bir baska detaydir. Turk milleti resmen uyusturulmustur. Toplum muhendisleri toplumu istedigi gibi yonlendiriyor. Istanbul'un gobeginde 2000 kisilik camide Cuma hutbesinde uc hafta ust uste Yahudilik ve Musa peygamber propagandasi yapiliyor. Sadece bir kisi bundan rahatsiz olup harekete gecip hesap soruyor. Sehitler art arda geliyor, boluculer kudurdu, gasp, kapkac, hirsizlik cumhuriyet tarihinin en yuksek rakamlarina ulasti. Gizli anlasmalar, gece yarilari yasalari, misyoner faaliyetler, issizlik, aclik, ve sefillik kimsenin umurunda degil. "Turkiye 7.2 oraninda buyudu" diyenlere sormak lazim. "Fabrika olmadan, uretim olmadan bir ulke buyuyebilir mi?" Turkiye'yi yonetenler en degerli fabrikalarimizi satti. Bazilarini sokup yurt disina gonderdi. Tarimi ve ciftciyi bitirdi. Findik, cay, tutun, pancar, domates, narenciye, ureticisi perisan. Hayvancilik can cekisiyor. Turizm bomba ve yanginlarla bogusuyor. Turkiye 4.5 yilda borc para almak ve ithalat yapmaktan baska ne uretti de bu buyumeyi sagladi? Su ana kadar millet degil, 13-14 televizyon kanalini, sayisiz gazete ve radyoyu ele gecirenler, ihale vurgunculari, Ali Dibo'lar, burslu okuyan ogullar ve akrabalar buyumustur. Ben Turkiye'nin buyudugune inanmiyorum. Turkiye uyutulmaktadir. Turkiye'yi parcalamak isteyenlerin, Ataturk dusmanlarinin ayni zamanda Turkiye'yi buyutmek isteyeceklerine de inanmiyorum. Ele gecirdikleri televizyonlarin programlarina bir bakin. Ortak karar almiscasina beyin yikayan, askeri kucuk dusuren, dini duygulari somuren program ve dizilerle millete nefes almaya bile izin vermiyorlar. Tarihi dusmanlarin ve Sevr dayatmacisi yabancilarin, milyar dolarlarini bu tiplere akitmasi, sirtlarini sivazlamasi bosuna mi? ---------------------- Tamamen alıntıdır [ Mesaj 01 Ağustos 2007, Çarşamba - 17:26 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 01 Ağustos 2007, Çarşamba - 17:29 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Sokaktaki esnaf, taksici herkes ekonomiden çok memnun. Anlamıyorlar sıcak para gidince eskisinden betere döneceğimizi. Madem AKP iktidarda ve biz bir şey yapamıyoruz, bir tek Allah hayır edebilir sonumuzu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 tamamen boş konuşmadan ibaret görüyoruz işte paticikten herkes memnun.paticik böyleyse ülke geneli %70 i bulur.hile felan hikaye bunlar milletimiz istiyor demek ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Kim memnun ya? Hakikaten şimdi memnun olan varsa 5-10 seneye yine konuşulur, İslami bir cumhuriyet isteyen varsa burda o mutlu olacaktır eyvallah ama ekonomi ileri falan gitmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 he yani, yurdum hukuk ülkesi, herşey kitaba uygun yapılıyor da bu seçimde akp şikenin dibine vurdu, ondan %46 oldu di mi. bi yol alın ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Welcome to 1984 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 "ülke büyümüyor", "ekonomi hiç de iyi değil" filan fıstık gibi mottolarla "seçimde usulsüzlük yapıldı"yı karıştırmamak lazım. demokratik sistemlerde seçimin kimin daha iyi yöneteceğine değil, kimin daha çok oy aldığına dikkat ettiğini anlamak lazım. halkın kararını kabullenmek lazım. daha önemlisi, bazen yenilgili kabullenmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 said: Buna yine CHP Merkezi Halkla Iliskilerden aldigim bilgiler ile yanit vereyim: Bu tur bilgilere cok ihtiyaclari var. Gercekten bu elektronik posta ile bilgi verirseniz cok iyi olur: [email protected] Cunku bir cok secim bolgesinde bu olaylar gerceklesmis. Kritik, kirilma noktasi olan sandiklarda, tek tek bir cok olaydan soz ediliyor. Butun "hesaplasmalar" bir tarafa, "hukuki" yonden yapilmasi gerekenleri yapmak gerekir. Izmir icin bile varsa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 http://www.gazeteci.tv/yazarDetay.asp?GuvenlikID=71O69O73O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 şike yapıldığına inanmıyorum. ancak akp'nin şu hale gelmesindeki sebep ülkenin cahil çoğunluğudur, bunu kimse inkar edemez. akp'ye oy veren herkes cahildir demek değil bu ama çoğunluğu bu şekilde. 3 kuruşluk yardımlar için oy veren insanlar. onların da suçu yok, ben de düşünüyorum da onlar yerinde olsam ben de aynısını yapardım. kader utansın be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 e zaten mızıkçılık yapılacağı daha seçimden önce belliydi, geçen sefer %34'e bile yapılmışken %46'ye yapmamak acayip olurdu. *esner* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 dimi sam okudun mu peki üşenmeyip ;) demokrat çığırtkanı seni ? Orda son 2 seçimdir olan ne olaydan söz ediliyor bir iyice oku istersen. [ Mesaj 01 Ağustos 2007, Çarşamba - 17:36 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Kimin hangi sandiga verdigi bildigim kadariyla muhtarliktan ogrenilebiliyor. Eger sandiga gore aciklama olursa, hangi sandikta x partisi cok ciktiysa, y partisi bir sonraki secimde gidip o kisilere baski yapar. Bunun icin sandiktan ne ciktigi aciklanmaz. Gozetmenler tek bir partiden degil, CHP'nin de gozetmeni oluyor. Ayrica sandik baskanlari rastgele halktan seciliyor. Herhangi bir partiye mensup olmalari bir sey degistirmiyor. Isteyen cep telefonuyla girer bunun neden yasaklanmasi gerektigini ben anlamadim... icerde sesli bir is mi yapiliyor da cep telefonu olmasin... foto cekmek isteyen ceksin, kime ne ya. Para karsiligi oluyorsa, niye CHP aynisini yapmadi o zaman, gecen secim de ayni muhabbet donmustu. Kaldi ki insanlara nohut komur dagitildigi da ortada olan bi sey, yani gizlenen bi olay yok. Ama hatrin icin istersen CHP'ye oy verenler meydanlarda toplansin, bi sayim yapilsin; eger eksik cikarsa itiraz edelim :P. Her gun gelen email'lara inanmayan insanlar nasil oluyo da soz konusu secim olunca taraftar gibi her onune gelene saldiriyo, hayret.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 zaten senin takımın da kaybedince hakem hatasından dolayı, değil mi szass? :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 arkadaşlar adam kçından maval okumamış, mantıklı suçlamalar yapmış. size de outurp düşünmek aratşrıamak düşer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 sam mızıkcılık demen, egt a life demen, bu soruların ceavplanamadığı gerceğini değiştirmiyorki, neden bu bilgiler şeffaf değil? cok basit cok adil bi istek sandık sonuclarının acıklanmasını istemek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 cry some moooooree! sandık sonuçları falan ben onları anlamıyorum. ama açık anladığım çok saçma şeyler var. cami önünde propagandaymış, fotoğraf çekene paraymış. ben de sorarım öyle zilyon tane soru, cevaplayan da çıkmaz. tenezzül etmez aklı başında bi insan çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 camide musa propagandası yapan akp propagandası nasıl yapmasın. islamiyeti ehlileştirme politikasının bir parçası. fetullah gulen degil miydi la ilahe illallah demek yeterli muhammeden resulullaha gerek yok diye? [ Mesaj 01 Ağustos 2007, Çarşamba - 18:00 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 e ok eyvallah onlarıda kastetmiyorum ben zaten, ama sandık conuclarını ben anlıyorum mesela benım içina cıklasınlar işte, ben toplıycam toplıycam bütün sandıkları rakamlar tutuyomu bakıcam, sorna gidicem bütün sandık gözetmenlerindeki sayıalrla karşılaştırıcam, halkım ben hakkım bu benım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 said: 14.AKP giderse Amerika Turkiyeyi bombalayacak ulkemiz Irak a donecek propagandasi yapildigi ve AKP ye oy istendigi dogrumudur? bunu görünce durdum ben, böyle whine threadler olur wow forumda. tam o kıvamda bir yazı. ha riglous ciddiye alıp birşeyler yazmış zaten eğer çok lazımsa. ben alamadım ciddiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 tamamad sam, gayet acıkca "biz gelmezsek istikrar bozulur biz gelmezsek savaş cıkar" acıklamaları ımaları yapıldı "iktidar olmazsam bırakırım" bile başlı başına tehdittir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 kıskananlar çatlasın. ne diyim. demokrasi kazandı, hala da seçim sandıklarıdır da bıkbıkdır da. Boşversenize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 ya öyle şey mi olur. biz başa gelmezsek şeriat gelecek, çarşafa gireceksiniz, vatan satılacak vs. gibi şeyler olmadı mı? pps bombardımanına tutulmadı mı insanlar, gazete reklamı adı altında televizyonda propaganda yapılmadı mı? eh... sandık. iyi ne bileyim, şartsa bakın yani. bi diiceem yok. olamaz da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 said: I was 2v2ing just a few minutes ago, and we killed the BM Hunters pet, basically rendering their offense useless I put Curse of Tongues on the Paladin and Fear him away Focus fire on the Hunter, we get him down to about 9% health and then the Paladin breaks out of Fear, because the duration is up and with CoT on he ended up healing through our DPS and healed the Hunter back up to full health I fear him again, put CoT back on He bubbles, Hunter is still at full health We loose because I couldn't cast on the paladin again işte akp seçimi böyle kazandı cüce! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 e onada tehdit dedik mitiglerede propaganda dedik... bana ne kızıyosunki ben sana kızmıyorum, ayrıca başa sen gecmiyosun, akp geciyo. ayrıca ben senı seviyorumki bi kere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar