Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD den alinan nokia n75 turkiyede calisirmi ?

reyou

Öne çıkan mesajlar

selamlar,
arkadasim su anda amerikada ve 100$ a nokia n75 buldugunu soyledi. Turk alisveris sitelerinde aradim ama satista boyle bir telefon bulamadim. Telefon 3G uyumlu falan diye okudum birkac yerde. sanirim sadece yurtdisinda satiliyo.

Merak ettigim sey arkadas bu telefonu turkiyeye getirirse calisip calismayacagi. baska 1-2 arkadas kirdirirsin falan diyolar ama tam olarak onlarda emin degiller. (Neyi kirdiracagimida anlamis degilim - SIM kartta boyle bisey duymustum ama telefonda ilk defa duyuyorum.)

Henuz telefon bayilerine gidip sormadim, daha once yurtdisindan (ozellikle ABD'den) telefon getiripte kullanan yada buna benzer tecrubeleri olan arkadaslarin tavsiyelerini bekliyorum.

yurtdisindan getirilen telefonlarinda kayit altina alinmasinda bi sorun yasanmadigini ogrendim.

tesekkurler.
Sosyal ağlarda paylaş

onemli soru su abde de bazi telefonlar simkart entegre geliyor ole deilde duz simkartliysa calisir
2 metod war
birincisi telefo gumrukten gecerken pasaporta kaydettirsin hemen gumrugun orda da turkcell bayi war ordada kendi hattina kaydettirri sadece kendi telefonun icin actirirsin

ikinci metod alirsin telefonu turkiyeye gelirsin 2 ay kullanirsin. 2 ay sonra kayili olmadigi ciin telefonun kapanir gidersin kadikoye yada iste besiktasa telefonun imeisini deistirirler turkiyede olan bi numara yaparlar bolece her numrayla calisir

ilk metod legal ikincisi illegal cozum
ikinciyi uyguluc aksan yapacak adama sana ait eski bi imei nosunu solersen adam ona donustureb lirse hic bi sikintin olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onemli soru su abde de bazi telefonlar simkart entegre geliyor ole deilde duz simkartliysa calisir

ikinci metod alirsin telefonu turkiyeye gelirsin 2 ay kullanirsin. 2 ay sonra kayili olmadigi ciin telefonun kapanir gidersin kadikoye yada iste besiktasa telefonun imeisini deistirirler turkiyede olan bi numara yaparlar bolece her numrayla calisir

ilk metod legal ikincisi illegal cozum
ikinciyi uyguluc aksan yapacak adama sana ait eski bi imei nosunu solersen adam ona donustureb lirse hic bi sikintin olmaz

Yani harici SIM kart takiliyorsa turkiyede de kesin calisir diyorsun ?

Eger oyle bi durum varsa sanirim 2. metodu kullanirim.
bu arada besiktas yada kadikoy demissin. bunun sebebi nedir ? ozel bir yer mi var telefon kayitlari icin ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
herkesin yurtdışından Türkiyeye 1 tane telefon getirme hakkı var telefonunu işletmek içinde gümrükte uğraşmana gerek yok hangi kuruluşun sim kartına sahipsen onun dükkanlarına pasaportunlan gidiyorsun ve telefonunu açıyorlar.Tabi bu bahsettiğimiz olaylar düz satılan telefonlar için yurtdışında kampanyalı birçok ucuz telefon satılıyor 1yıl sözleşme+n91=150$ gibi öyle bir telefon alırsanda turkiyede kırdırman gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ilk olarak telefon geldigi zaman telefoncuya gidip kirdiriyosun cunku genelde telefonlar bi hatta kilitlenmis oluyolar. Daha sonra TRCELL'e gidip kayit ettiriyosun. Kayit icin senden yurtdisindan gelis tarihinizi falan istiyolar bildigim kadariyla. Ondan sonra da legal olarak kullanabilirsin. Arkadas 2YTL'ye mi ne halletmisti bu isi. Cok tutmamisti yani. Kirdirma kismi asil dert, telefon pahalilastikca adamlar daha fazla aliyolar.

Ancak normalde anlatilan prosedur yukarida anlattigim degil. Normali sen TR'ye girerken gumruk memurlarina diyosun ki bende boyle boyle telefon var. Sonra vergisini veriyosun; onlar da sana vergisi alinmistir tarzi bir kagit veriyolar ki bu is biraz tuzlu oluyo. Telefon pahalilastikca 0 50 100 gibi artiyo parasi. Daha sonra TRCELL'e gidip kaydettiriyosun ve ayni sekilde kirdirman gerekiyo.
Sosyal ağlarda paylaş

turkcell yada avea farkedermi ?

yani mesela ben avea hattimi kullanicam avea bayine gidip kayit ettirdim, kirdirma isleminide yaptiktan sonra
turkcell vada vodafone takip kullanamazmiyim ?

ayrica birde gumrukte kaydettirme derken havaalaninda falan mi hallediliyor bu is ?
yoksa farkli bi yerde falanmi ?

[ Mesaj 01 Ağustos 2007, Çarşamba - 10:56 tarihinde, reyou tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bone 3ay önce açtırdım, dediğin kanun 6ay önce filan geçerliydi şimdi sadece pasaporttaki vizene bakıp açıyorlar cep telefonu kişisel eşya sınıfına girdiğinden sınırda vergi ödenmesi kaldırıldı.

reyou istediğin kartı takıp kullanırsın önemli olan bir kere gidip telefonunu işletmen

nette araştırdım 3.ayda çıkan şu açıklama var
[spo]Yurtdışından cep telefonu getirenlere uyarılar

Telekomünikasyon Kurumu, yurtdışından yolcu beraberinde veya posta yoluyla bir adet cep telefonunun getirilebileceğini ancak IMEI numaralarının Latin dilinde kullanılan numara yapısına uygun olması gerektiğini bildirdi.

Telekomünikasyon Kurumu’ndan yurtdışından getirilen GSM telefon cihazlarında dikkat edilmesi gereken noktalara ilişkin yapılan açıklamada, yolcu beraberinde veya posta yolu ile bir adet cihazın getirilmesinin mümkün olduğu ifade edilen açıklamada, cihazlara ait faturalarda yer alması gereken IMEI numaralarının Latin dilinde kullanılan numara yapısına uygun olması gerektiği kaydedildi.

Yolcu beraberinde getirilen cihazın kayıt işlemi için cihazın kıymetinin 300 Euro’dan az olması durumunda cihaza ait arkası gümrük muayene memurunca onaylanmış fatura veya gümrük muayene memurunca düzenlenen tutanağın gerektiği belirtildi. Cihazın kıymetinin Euro’dan fazla olması durumunda ise cihazın faturası ve ilgili Gümrük Müdürlüğü’nce düzenlenmiş Sözlü Beyan Formu’na ihtiyaç olduğu ifade edildi. [/spo]

en iyisi turkcell telsim veya avea'nın abone kayıt merkezlerine sorman

[ Mesaj 01 Ağustos 2007, Çarşamba - 11:08 tarihinde, Virus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...