Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar toplayacam, bütçem var.

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Hadi bütçe 1500$ olsun, bana bi bilgisayar toplıyın.
21 inch ekran lazım, lcd sevmiyorum, crt daha çok severim, daha kaliteli görüntü daha ucuza, yerim bol eheh. Ama crt çok pahalı diyen var 21 inchler için, işte ne uygun ise.
Dual screen yapılabilsin, 17 inch crt ekranım duruyor elimde. Kullanabileyim mümkünse.
Ekran illa lcd olacaksa, 17 inch lcd alabilirim dual yapmak için, crt ile lcd aynı anda kullanılmaz bence, insanın gözü saçmalar. Ama ekranlar aynı kalitede olmalı ki aynı renkleri versinler.
Oyun oynucam, battlefield 2 oynucam, 2142 oynucam, ne var ne yok oynucam.
3D tasarım yapıcam.
Ram yüksek olsun bayağı, 4gb civarı, ki rahat rahat çift ekranı kullanabileyim.
Onun dışında klavye mouse falan gerek yok aldım onları çoktan:b
Download yapmıyorum, gerçekten yapmıyorum, 80gb harddiskim var, bilgisayarı 4 yıl önce falan aldım ancak doldu. 250gb rahat yeter herhalde.
Kasa sade bir şey olsun, sessiz olsun biraz da büyük olsun içi geniş olsun rahat rahat ventilasyon yapabilsin, yerim bol gene kasa konusunda.
Watercooling düşünebilirim, duvara çok yakınım, tuğla duvara küçük bir delik açılabilir rahatlıkla, dışarıya radyatör koyabilme imkanım var.

Fikirlerinizi alayım, üşenmiyorsanız link verin.
Sosyal ağlarda paylaş

gecen gun gigabyte ga-965p-dq6 anakart (6quad), 4gb kingston 800 ram, intel core 2 quad q6600, bide 320gb seagate sata2 hard disk aldim toplamda 975$ bayildim yani buna oyunlar icin falan ekran karti eklersen monitor dahil falan 1500$ i gecebilirsin. 3d tasarim falan diyosun sirf oyunda degil o yuzden nerden kisacan bilemiyorum.
edit: ayrica su aralar piyasa ekran karti acisindan cok boktan, su saatten sonra dx 9 ekran karti alinmaz ama ekran karti almaya kalksanda kaliteli bisi (powercolor,palit gibi tirt markalari saymiyorum) adam gibi ureticilerin 8800 leri 800-1000 ytl arasi o yuzden sabredebiliyosan biraz daha dayan ekran karti icin.

[ Mesaj 01 Ağustos 2007, Çarşamba - 06:38 tarihinde, Disappear tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında bence çok çok abartmasına gerek yok.
Hatta 3 hafta bekle derim ağustosta intel'in bi indirimi daha var diye hatırlıyorum bilmiyorum öylemiydi ama..İşlemciyi 4 çekirdek değilde 2 alırsın,nebiliyim 2x2 gb yerine 4x1 gb alabilirsin yada öyle bişey yapabilirsin.Gerçi fiyat açısından farkedebilirmi bilmiyorum.Yada en pahalılarını seçmek yerine biraz daha idareli bi olaya girebilirsin.1500 $ çokta bişey değil yani neticede.
Sosyal ağlarda paylaş

işlemci e6600'den az olmasın
2gb ram xp'de hiç sorun yaratmıyor 4gb'a gerek var mı bilmiyorum
ekran kartı harbiden kötü su sıralar. hem cok pahalı hem de ne olacagı belli değil. 8800gts aldım ben mesela tüm oyunlar süper ama dx10'da ne yapar bilmiyorum. istersen simdilik 256mb dandik bi pci-e ekran kartı al, sonra yeni modellere yükseltirsin
Sosyal ağlarda paylaş

Checmical askerdeyken (aralik-mayis) her ay neredeyse tum bilgisayar dergilerini alip en ucra kosesine kadar okumustum. Tum yazarlarin ve test ekiplerinin ortak dedigi olay eylul-ekim gibi tum firmalarin ekran kartlarini, anakartlarini vs. piyasaya sunmasiyla rekabet ortamindan dolayi fiyatlarin dusecegiydi, ayrica ekran kartlari daha ilk asamadaymis (directx 10) onlara yenileri eklenecekmis fiyatlar dusecekmis, anakartlar ve islemcilerde dusermis o zamana kadar. Ben bekliyorum su an o tarihleri; ekim, kasim gibi guzel birseyler toplayacagim. Seninde zamanin ve sabrin varsa oyle yap derim..
Sosyal ağlarda paylaş

gigabyte dq6 - asus p5b dlx
bunlar alınabilir anakartlar
işlemci dediğim gibi en az e6600
ram 2gb yeter şimdi yetmezse sonra eklersin ;)
hdd 160 250 o kadar fazla fark etmiyor fiyat olarak. 250 320 falan hangisinin fiyat performansı daha iyiyse onu al. ekran kartı için bence acele etme. ben acele ettim ama yeni oyun da çıkmıyor zaten şu sıralar. boşa aldık gibi bişey =)
Sosyal ağlarda paylaş

monitör olarak kocaman boyutlarda birşey alma bence film izlerken iyi de oyun oynarken hayal kıırıklığına uğrarsın. özellikle lcd alacaksan 19'' in üzerine çıkma sakın hem performans hem de rahatlık için, ama çok oyun oynarım dersen crt de de 19 en iyisidir belki 21 alırsın illa 21 alcam dersen de widescreen al.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...