Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tercihler için yardım ... ( biraz acil olursa sevinirim )

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba ... kaç günden beri tercihler konsunda kararsızım . 3 ünde veriyoruz ama hala kararsızım . İstanbul'da bir mimarlık okumak istiyordum ama sıralamam kötü geldi .
Say 2 : 341
Sıralama : 18600 fln

Yıldız mimarlık yazıyorum 18100 'de kendileri . Fakat ondan sonraki tercihim çok önemli olmasına rağmen ne yazacağımı bilmiyorum . Yukarıları yazdım , mimar sinandır fln . ama işte yıldız mimarlık olmazsa ondan sonraki olucak büyük ihtimalle . Yıldız'dan sonra gazi mimarlık var fakat ben orda yaşamam barınamam büyük ihtimalle . Dokuz eylül ve izmir yüksek teknoloji var onlardan sonra ama işte izmir 'de okumak istemiyorum . Aklımda Yıldız teknik makine mühendisliği var . 1.öğretim olmazsa 2.öğretim kesin olur gibi geliyor . Bilgisayar ve elektronik aletlere bir ilgim var ama bu ilgi daha çok yapıp bozma ve tamir etme ile ilgili . Makine bildiğim kadarı ile tasarlıyor . Ben hem tasarlamak hemde yapmak istiyorum sizce Dokuz eylül mimarlık okumaya değer mi . Yoksa yıldız makine mi yazayım . Sonuçta yıldız üniversitesi ve makine mühendisliği olarak odtü ve itü'den sonra geliyor ?
Yardımlarınız için çok teşekkürler ...

( Sonuçta elbette benim için meslek seçmenizi isteyemem ama en azından mesleklerle ilgili bildiğiniz şeyleri anlatırsanız yada benim puan aralığıma tavsiyeleriniz varsa söylerseniz sevinirim . )

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 19:57 tarihinde, Deathblade tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
endüstri ürünleri tasarımı diye bir bölüm var ya ,gerçi sen benden daha iyi biliyorsundur onu hiç düşündün mü? belki buralarda o bölümü okuyan vardır bu tarz işler için mimarlıktan daha iyi gibi geliyor.
Mesaj tarihi:
said:
Dokuz eylül mimarlık okumaya değer mi . Yoksa yıldız makine mi yazayım . Sonuçta yıldız üniversitesi ve makine mühendisliği olarak odtü ve itü'den sonra geliyor ?

Birincisi İzmir süper bir memlekettir.Yani öğrenci hayatı açısından hem ucuz hem güzel.

Bu arada Marmara'da Makine yokmuydu da?
Puanı daha yüksek diye biliyorum?
Marmara da fena değildir mühendislikte.
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar 2 gün sonra tercihimi vericem . Makine mühendisliği okuyan arkadaşlar vardı yıldız'da nasıl bir meslek gelecek için . Neler vaad ediyor . Özel mesajdan ulaşmaya çalıştım ama cevap gelmedi . Makine hakkında bilgilerinizi aktarırsanız sevinirim . Yıldız makinadan sonra gazi mimarlık ve dokuz eylül mimarlık yazma ihtimalim var . Sizce neyi seçmeliyim fikirleriniz nedir ?

( Dediğiniz üniversiteler yüksek puanlı yazdım ama ya tutarsa diye ... )
Mesaj tarihi:
itü iyidir.yıldız da iyidir.izmirde rahat olursun vs. yıldız makine süper kasış diye biliyorum. itünün her bölümünden her bölümüne geçiş var , kasarım ben dersen istediğin bi bölümü yaz derim.itü inşaat , garanti olması acısından itü uzay bile yazabilirsin
Mesaj tarihi:
ortalaman iyi olduktan sonra okulunu bile değiştirirsin, sadece itu de öle bişey var diye saçma sapan bişey yok, yıldız da da var aynı olay, çoğu okulda da olduğunu düşünüyorum.. ayrıca kolay bi iş de değil....

bana kalırsa mimarlık yazma uykusuz kalırsın, makine müh yazma ömrünü yitirirsin..:P:P

makina dan mezun olabilirsen(!) işin herzaman hazır, herhangi bi gazetenin iş ilanlarına bakabilirsin, öle araba yapcam, çok süper şeyler tasarlicam sevdasındaysan sakın yazma.. hiç alakası yok.. diğer bölümlerde zordur hep zor derler, makine müh. de zordur, diğer bölümler şu ders çok zor ya derler ,gülersin, ama bozmazsın çünkü zordur..

mimarlıkta iyi işte, değişik bişey, çekirdeksiz kuş üzümü gibi bişey.. geyik derslerin oluyo, sanatla yoğruluyosun, sürekli çiziyosun, hocalara beğendiremiyosun,

illa mühendis olcam diyosan çok kastırmasın diyosan oku inşaat. güzel de işin olur, moda bu sıralar zaten, millet sağa sola ev dikmeye çok meraklı, yasaları var kolaylaştıran, mafyası var şahane, rusyaya gidersin..

hele endüstri müh diye saçma bi bölüm var onu sakın yazma, hatta yazdıysan çıkar, çok ciddiyim.

gazi hakkında asla güzel bişey duymadım..

marmara makineyi sil.. hiç duymadım, saçma bi puan yüksekliği olması iyi olduğu anlamına gelmez.

endüstri ürünleri tasarım da çok modaydı hersene moda oluyo:D sanatla falan ilgili işler bunlar, incik boncuk, diş macunu tüpü, saç kurutma makinesi tasarlarsın sürekli, tasarlamak derken de sadece dış görünüşü,şekli, bence işe yaramaz bölüm..

şaka bi yana PM ine cvp attım bu arada, konuşmak istersen diye msn verdim, yardımcı olmak isterim,
  • Yeni Oluştur...