paparnoz Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Din düşmanı bir insan bilgili müslümanı tercih eder horace sorun güdümlü insanlar yoksa bilgili bir müslüman ile yapacağım sohbette alacağım yığınla bilgi vardır. Cemaat içinde güdümlü insan daha çok var, Kutlu doğum haftasında inanılan peygamberden çok Fethullah Gülen'den bahsediliyorsa ve Fethullah Gülen'in mucize yaptığına "bazıları" inanıyorsa,çocuklara ve gençlere psikolojik baskı yapılıyorsa. Çoğunluk psikolojisi ile insanların kendi düşüncelerini dile getirmesine baskı getiriliyorsa ne denilebilir ki buna. Namaz kılan dışlanıyor. Oruç tutmayanların dışlandığına dayak yediğine çokca tanık oldum,alevilere baskı yapanlarda din düşmanı insanlar değildiler. Hangi insan evladı oruç tutuyor diyerek linç edilmiş ? Şakirtlerin öğrenciler üzerinde baskı kurduğu şüphe götürmez bir gerçek hatta baskıya tavır koyanların dışlandığı da bir gerçek kadrolaşmada had safhada. Şu yanı başımda ki okulda öğretmenlerin hepsi nur cemaati üyesi bir teori değil kendileri söylüyorlar zaten cemaat üyeleri olmaları mesela beni germiyor. Sorun öğrencileri kendi taraflarına çekmek ve güdümlü insanlar yaratmak konusunda ki olağanüstü çabaları ilkokul 3 e giden çocuk Said Nursi böyle mucizeler yaratmış şöyle yapmış felan diye arkadaşına hareretli bir biçimde anlatırken rast geldim. Bir başka okulda öğretmenler kendi elleriyle Harun Yahya'nın yaratılış atlasını öğrencilere dağıtıyorlardı. Cemaatin fakir insanlara yardım ettiği de şüphe götürmez bir gerçek ama karşılıksız bir yardım olmadığıda malum. Bu kadar özgürlükçü bir cemaat olduğunu iddia edenler türban yasağına karşılar da zorunlu din dersine gelince neden ses yok (ki onca Kuran Kursu var). Türkiye'de sünni müslümanların ezildiği olayıda ajitasyondan başka bir şey değil. Aleviler ki asimile edilmeye çalışılan insanlar onların bu kadar ajitasyon yaptığına tanık olamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Yazıkkkk... Dizlerini dizleriyle verip sarmas dolas olamıyormus eheueheu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 buna hitabet, ağlayan imam ve cemaat diyen ağlamak görmemiş diyerek bir konuya değineceğim. benim asıl anlamadığım nokta şu, bir insan neden kendine feTTullahçı sıfatını takmak ister. bunu gururla taşır. fettullahçı nedir ki? olayı ne? farkı ne? bu gruba dahil olma hissi ona ne katıyor ki? müslümansan müslümansındır. katılmasam da mezhep ayrımını var kabul edelim. bu adamlar sünni mesela ama hala kendilerini "yeterince farklı" ya da "yeterince doğru" müslüman olarak mı görmüyorlar? inançlarından bu kadar mı şüpheliler ki, hala hali hazırda bir mezhep içinde bir cemaat bir tarikat arayışı içindeler. ya da neden diğer tarikatler değil de fettullahçılık? adam iyi ağlıyor diye mi? 2 kelam öğrenmiş bık bık onları tekrarlıyor diye mi? imkanları! sağlam diye mi? neden yani. allah bir, kitabı bir bunlar bin. ama hala kendinden bir eminlik bir eminlik ki sorma gitsin. herkes yanlış biz doğruyuz demek için mi? kendilerine bu legaliteyi, bu eminliği veren bu fettulahın gözyaşları mı? "o çok müslüman, o çok biliyo, çok ağlıyo, öyleyse o doğru yolda, bende onlardan olursam bende doğru yolda olurum" mu? fettulaha böyle sevgi! ile bağlı olanlar bu kadar inançlarında acziyet içindeler mi başkalarına ihtiyaç duyuyorlar doğru yolda olmak için. pity. efendim bir de otonom varmışmış, kılıçla doğrulturlarmışmış lol ki ne lol. kendi imanını kendi başına doğrultamamış gelmiş sığınmış bir ağlağa, bir de doğrulturum demiyorlar mı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Horace yazdığın yazıyı oku , belkide doğrulma vaktin gelmiştir ne dersin ? :=) Aslen gerek AKP nin , gerek Fetonun gerçek dinini yaşamak isteyenlere zarar verdiğini görürsün ? Onları bir kutuplaşmaya girmek zorunda bıraktığını , yada dini senin kadar kuvvetli olarak his etmese yada yaşamasada dinini seven , müslümanları yavaş yavaş din düşmanına çevirdiğine. Bu kutuplaşmadan hoşlandıklarına çünkü taraftar artırdıklarını düşündüklerine dikkat etsen ? Belki sen değilde senin gibi birçokları dikkat etse ? Herkes dini yaşamak için bu adamlara gerek olmadığını anlasa, Bu adamlar olmasa bu adamlar biz sistemi değiştircez yavaş yavaş dememiş olsa , şimdi ne türban sorunu ne başka sorunumuz olurdu :/ Niye tüm bunlara karşı duramıyor hiçbir Dini bütün yada nasıl adlındırmak gerekirse.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 beni dinimden seriatcilar ve bu yobazlar soguttu acikcasi her cuma giderdim eskiden simdi cuma diyince bole komedi filan gibi geliyor eskiden dalga egcmedigim seylerle dalga egcer oldum tek sorumlusuda bagnaz yobaz bu tiplerdir dua edersin yok o ole diil bole telaffuz edilir yok sole diil bole yapican sonra sayilmaz ulan bire gavat gonlumden kalbimden yaptigim ibadeti elestirip kabul olupolmiyacagini yorumlamak sanami dusmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 sadece sen degilsin,toplumun buyuk cogunlugu bu sekilde.din kutsal bir olguyken,bu din pazarlamacıları-din tacirleri yüzünden koca millet dinden imandan soğumaya başladı. kutuplasmanın asıl ekseni kendisiyken,kutuplasmayalım demek komedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 ne yazikki tamamini okumaya zamanim olmadi bu fethullah gulen meselesine cok onyargiliydim ,acaba bilmeden mi kötülüyorum diyordum. ne zamanki almanyada kaldigim sehirde actiklari EKOL dil okulunu gördüm , ozaman gercek yüzlerini anladim. ders aralarinda cay saatlerinde fethullah gülenin kasetlerini küçücük cocuklara izletmelerinin hiç bir dogru mantıgı olabilecegini dahi düşünmüyorum. Bu insanlarin evlerinde nöbetçi çizelgesi olmasi, ev hiç boş kalmaz gibi garip işler yaptiklarinida söyliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Badem - Sen Ağlama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
by_hacker_warwas Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 said: Adını unuttum ama onu Mesih'den önce gelecek olan haberci zannediyorlar o yafşağın neresi Hz. Mehti Olur?...o olsa olsa çöpçü feto olur gerçi ona o iş bile yakışmıyor ... kendi çıkarları için dini kullananlardan nefret ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 O degilde ben su adama feto diyenlere kızıorum, fatoş arkadaşlar fatoş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkness87 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 @by_hacker canı gönülden yürekten katılıyorum ve ayakta alkışlıyorum seni:) dini sömürenlerden bende neffffrrreeett ediyorumm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Horace yani diyorsun ki, ABDnin BOP hayali var ama fethullahın merkezi Utahda olmasına rağmen, ABDnin kendilerini kullanmasına izin vermiyorlar.. Vay be neymiş bu cemaat ABDye bile kendi ülkelerinde kafa tutuyorlar.. ABD: Bak sana hertürlü desteği sağlıyorum Utahdan yönet her işini, bopu gerçekleştirelim Fetho: Hayır olmaz ben ülkemi seviyorum!! Sadece okul açıp güzel ülkeme destek olacağım! Zaten bi ilaç param var!! ABD: Hadi noolurr yaaa :( Yok öyle bi dünya. ABD kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmeyen hiçbir kesimi desteklemez birbirimizi kandırmayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 abd ile feto nun iliskisi *tamemen duygusal* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkness87 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 @victor hahahehehhe aynen tamamen duygusal cash sesleri geliyoo duygusal bağlardan dolayı=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 abd ile fatoşun ilişkisi viktor lütfen :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
by_hacker_warwas Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 duyarlı vatandaşlarla fatoşun ilişkiside tamamen duygusal.. unutmayın Nefret de bir duygudur ^^ xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 adamlara bi zararı yok ki fethullah gülen'in amerika da olmasının. hiç değilse bir dünya vergi alıyorlar. ki buna rağmen ilk fırsatta satmak isteyeceklerdir. cem sultan örneği de var. neyse. ben son olarak demek istediklerimi toparlayıp, bu mesajları görmemek için buraya girmiycem. ben müslümanım. (biz değil miyiz? öyleyiz diyorsanız öyle kabul ederim.) (aleviler, şiiler, müslüman değil mi? müslümanız diyorlarsa müslümanlardır) (onlar niye böyle böyle yapmıyor, niye sünniler şiilere alevilere destek olmuyor? herkes önce kendisini kurtarsın. herşeye yetişemeyiz ya.) haliyle, islamın doğru ve güzel bir şey olduğunu düşünüyorum. ve bu yüzden insanlara anlatmak, göstermek istiyorum. insanlar müslüman olsun istiyorum. bu, iyi bir şey olduğunu düşündüğüm içindir. herkesin böyle düşündüğü şeyler vardır, ve kendi fikrini samimiyetle yayan herkese saygı duyarım. Cemaat, tarikat değildir. Ascraeus demiş. Bizimki bir cemaattir. Cemaat olmasının sebebi, fethullah gülen'in herkesi alıp günahlarını affedip cennete götürmesi değildir. Sebebi birlik olmaktır. Zira tek başına insanların çok şey yapması mümkün değildir. İnandığımız şeyi, insanlar için iyi olduğunu düşündüğümüz şeyi tanıtmak için cemaat olmak, vakıf olmak gerekir. Medya gerekir, konferanslar gerekir, bir sürü aktivite gerekir. Bunlar hem maddi hem manevi destek ile olur. Bunu da herkes yapar, yapmalıdır. Mesele bundan ibarettir. Gerçekten birilerinin merak ettiği bir şeyler varsa, ÖM yoluyla iletişim kurabilirler. [ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 15:57 tarihinde, horacegoesskiing tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 bosuna fetullahci demiyorduk aradan murit kapmaya calisiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sixoms Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 "Mevcudiyetimizi hissettirmeden çok ileri gitme, taa ilerilere gitme böyle can damarları içinde dolaşma ve sonra eğer dönülecekse; yarı alınmadan, hissedilmeden, dönüp geriye gelme meselesi... " "Türkiye'deki devlet yapısı ölçüsüne göre bütün anayasal müesseselerdeki güç ve kuvveti cephenize çekeceğiniz ana kadar her adım erken sayılır." gibi sözleri olan bi adamın amacı müslümanlığı tanıtmak dimi? Bu ağlama vidyosunda Sümeyra'dan bahsederken söyledikleri ordaki insanlar tarafından nasıl algılanıyor acaba? not: Sözleri vidyodan dinledim, bi yerden kopyalamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Öğrencilik hayatımda 2 kere nurcu/fettullahçı vs diye tabir edilen adamla karşılaştım. Birincisi lise sondaydı: devlet lisesine geçmiştim, orda fetonun yurtlarında kalan bi' adam sıra arkadaşım olmuştu. Bu adam çok abuk sabuk konuşmuştu mesela, Fettullah Gülen'i bir nevi peygamber gibi tanıtmıştı. İkinci tanışmam üniversite yıllarında olmuştu. Ben gene her zamanki gibi zibil ziyan içip dünyayı bi tarafıma takmazken; adam çok güzel konuşup, yakın arkadaş çevreme girmişti. FEM'de başına gelenleri anlatanları duyunca şimdi açıkcası kafam karışıyor. İlki mi çok mal bir adamdı, ikincisi mi çok kalifiye bir sinsiydi bilemiyorum. Ticaret hayatına ise 15 yaşımda girdim ben; sermaye sahibi, büyük işler çeviren nurcu çok tanıdım. Hemen hepsi ticaretinde yahudi gibi adamlardı. Kendi çevrelerini her türlü korur, kollar; devlete pek vergi vermezler ama verecekleri vergiden daha fazla paraya mal olan yardımlar yaparlardı üniversite öğrencilerine, ihtiyaç sahiplerine. feto konusunda benim kafam işin aslı fazlasıyla karışık. Nedir ne değildir bilemiyorum; ama benim bildiğim tek birşey vardır. Eğer dava adamıyım diye yola çıktıysan, ülkene gelir hapse girersin davanı öyle savunursun. İşin komik yanı adamın Türkiye'de arandığı, gelirse tutuklanacağı söylentileri de asılsız. Ben çözemedim bu adamı ve cemaatini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 laaan... sil [ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 16:31 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 FEM'e gidiyordum biliyorsunuz zaten,bu adama tapıyorlar. Yaptıkları şey basit.Kendi kafalarına yakın öğrencilerin akıllarını çelip kendi istedikleri yerlere adam yetiştirmek. Üniversite tercihlerim için çağırdılar beni,gittim.Adamlar biliyor zaten senelerdir sinema okumak istiyorum ben neyse efendim bin bir türlü laf vs. gel seni şuraya sokalım,gel seni şuraya sokalım vs. vs. sinema vs. bir kere laf etmedi. Birde dershanenin en yüksek puanlarından birini çıkarmış biri olarak hiç susmadı.Yok ben sinema istiyorum diyip 3-4 tane üniversite sayınca vazgeçmiş gibi durdu ama yine de FATİH ÜNİVERSİTESİ'ne sokmaya çalışmalar vs... Yok yok Feto'cu olup onlara çalışacağıma aç kalırım daha iyi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bjork Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Para kazanmanın 2 yolu vardır.. 1. Dini kullanmak 2. Milliyetçiliği kullanmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 düzeltiyorum, kolay para kazanmanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Horace sen o "sunum", "tanıtım" yaptığınız beyinleri bi de bize gönder, biz de bir şeyler tanıtalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar